V zari sem zajel z moji nijou do garaze a ted pred tydnem vyjel ...a nechtela naskocit garaz je studena tak sem tocil a nic az se vybyla baterie tak sem ji nabil a porad nic motor toci ale nic tak sem vyndal svicky vycistil a opet nic je to jako by nehazela jiskru ale benzin tam jde poradte ...................Prosim??????????????????????
Nestartuje zx 6 r!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
-
Zeli
Nestartuje zx 6 r!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
V zari sem zajel z moji nijou do garaze a ted pred tydnem vyjel ...a nechtela naskocit garaz je studena tak sem tocil a nic az se vybyla baterie tak sem ji nabil a porad nic motor toci ale nic tak sem vyndal svicky vycistil a opet nic je to jako by nehazela jiskru ale benzin tam jde poradte ...................Prosim??????????????????????
-
Pavel ZRX
- Ghostrider

- Kontaktovat uživatele:
Jestli byly svíčky mokrý, tak tam benzin skutečně jde. Znovu je vymontuj, vysuš, s motorem bez svíček pořádně protoč, aby se z válců dostala ven přebytečná směs. Svíčky nastrkej do koncovek, ukostři je a zkus, jestli dávají jiskru. Pokud jo, tak to prostě natoč, svíčky můžeš i nahřát horkovzdušnou pistolí, ale musíš rychle šrobovat, aby ti nevychladly.
ZRX 1200 R
-
Zeli
-
Pavel ZRX
- Ghostrider

- Kontaktovat uživatele:
Pokud na cívkách napětí je, tak musíš zjistit, jestli ř.j. ukostřuje (spíná) prim. okruh zapalování. K tomuto měření je nejvhodnější osciloskop, možná to změříš i kvalitnějším multimetrem, který umí po měření ukázat min. a max. naměřeného napětí. Pak bych doporučil proměřit odpor VN kabelů ke svíčkám.
ZRX 1200 R
Je to pro lepší plnění vyschlých karburátoru,vyzkoušeno a funguje to i u Yamahy!!!DoktorZRX píše:Sytič chápu, ale co ten hadrmojky píše:Nevím jak kdo ale já startují motor po dlohém stání (měsíc a víc) za pomoci sytiče a kusu hadru, kterým lehce ucpu výfuk. Motor vždy po chvilce naskočí.
mojky ZX6R-98
Zajímavé.
Já osobně jsem ucpával sání karburátoru abych zvýšil podtlak.Ale to je u vás víceválců asi problematické.Ani mě se nechtělo rozdělávat tech pár plastíků,tak jsem si pořídil stříkačku s jehlou,lehce napíchnu gumu za karburátorem,vpustím dávku benzínu a šup,motor běží.
Nicméně,autorovi to nepomůže,neb nemá jiskru...
Já osobně jsem ucpával sání karburátoru abych zvýšil podtlak.Ale to je u vás víceválců asi problematické.Ani mě se nechtělo rozdělávat tech pár plastíků,tak jsem si pořídil stříkačku s jehlou,lehce napíchnu gumu za karburátorem,vpustím dávku benzínu a šup,motor běží.
Nicméně,autorovi to nepomůže,neb nemá jiskru...
Jeden stačí....na všechno....
Při skoušení svíček, pro které je společná jedna indukční cívka, je potřeba, aby byla vždy ta druhá svíčka namontovaná v motoru a připojená, na té druhé pak zkoušet jestli hází nebo ne. Proud totiž prochází z jednoho vývodu přes svíčku do kostry motoru a zní se pak přes tu druhou svíčku vrací zpět do do druhého vývodu té samé indukční cívky.
Jestliže to tak při zkoušení nebylo, tak zkusit znova a správně.
Jo docela by pomohlo, kdybys uvedl alespoň rok výroby tvé zx6r. Páč od roku 2000 je zapalovací soustava velmi rozdílná. Výše uvedený text platí pro ročníky starší.
Jestliže to tak při zkoušení nebylo, tak zkusit znova a správně.
Jo docela by pomohlo, kdybys uvedl alespoň rok výroby tvé zx6r. Páč od roku 2000 je zapalovací soustava velmi rozdílná. Výše uvedený text platí pro ročníky starší.
NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068
Řečník z aragonitových jeskyní
CKC#068
Jo jo, ZX-6R do r.2000 mají dvojitou indukční cívku a svíčky pálí obě současně každou otáčku motoru (to znamená, že vždy jedna zapaluje a druhá hodí jiskru na prázdno při střihu ventilů). Od roku 2000 má každá svíčka svou vlastní indučku narvanou do její fajfky a vedou k ní jen dva slabé drátky (ale zapalování probíhá úplně stejně jako v předchozích modelech, jednou na ostro, podruhý naprázdno).Pavel Kys píše:Starší kusy mají dvoujiskrový systém DIS a novější samostatné trafa?
To u ZX-9R do roku 1998, jako ZX-6R do 2000. Ale v rocích 98 a 99, už má indukčky ve fajfkách, jenže zbytečně zkomplikovaný tím, že pálí pouze jednou za dvě otáčky jen konkrétní válec . Jenže aby řídící jednotka poznala který válec je právě na řadě, tak musí snímat polohu natočení vačkového hřídele. Proto v roce 2000 snímač vačky zahodili, tím ušetřili váhu a vrátili se k osvědčenému způsobu zapalování svíček. Tím stačí místo čtyřech přerušovacích tranzistorů použít jen dva, a když už překopávali řídící jednotku, tak jí zdigitalizovali, zlepšili snímání předstihu, který nyní zjištuje přesněji, rychlost, zrychlení a polohu natočení klikovky, a podle toho koriguje zapalování. To platí i pro ZX-6R od r.2000.
NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068
CKC#068
-
Pavel ZRX
- Ghostrider

- Kontaktovat uživatele:
Pán se vyzná.Zubr píše:Jo jo, ZX-6R do r.2000 mají dvojitou indukční cívku a svíčky pálí obě současně každou otáčku motoru (to znamená, že vždy jedna zapaluje a druhá hodí jiskru na prázdno při střihu ventilů). Od roku 2000 má každá svíčka svou vlastní indučku narvanou do její fajfky a vedou k ní jen dva slabé drátky (ale zapalování probíhá úplně stejně jako v předchozích modelech, jednou na ostro, podruhý naprázdno).Pavel Kys píše:Starší kusy mají dvoujiskrový systém DIS a novější samostatné trafa?
To u ZX-9R do roku 1998, jako ZX-6R do 2000. Ale v rocích 98 a 99, už má indukčky ve fajfkách, jenže zbytečně zkomplikovaný tím, že pálí pouze jednou za dvě otáčky jen konkrétní válec . Jenže aby řídící jednotka poznala který válec je právě na řadě, tak musí snímat polohu natočení vačkového hřídele. Proto v roce 2000 snímač vačky zahodili, tím ušetřili váhu a vrátili se k osvědčenému způsobu zapalování svíček. Tím stačí místo čtyřech přerušovacích tranzistorů použít jen dva, a když už překopávali řídící jednotku, tak jí zdigitalizovali, zlepšili snímání předstihu, který nyní zjištuje přesněji, rychlost, zrychlení a polohu natočení klikovky, a podle toho koriguje zapalování. To platí i pro ZX-6R od r.2000.
ZRX 1200 R