A máme tu pravidelného přispěvatele

. Chci se prosím jen ujistit v závěrech. Minulí týden jsem se byl s mojí projet (cca 200 km) a po asi 100 km svižnější jízdy (kolem těch 5tisíc ot) mě při pomalé jízdě, potažmo hodně nízkých otáčkách, jakoby špatně jel jeden válec, motor prostě nějak hůř táhl a i ten zvuk nebyl to pravé ořechové na 4vál. Týkalo se to ale fakt nízkých otáček, vyjíždění z kruháče, popojíždění na 2. v ulici krokem atd. Taky mě to občas střelilo z výfuku a to nemyslím při prudkém ubrání, ale při ubrání a té pomalé jízdě. Přitom když jsem otáčky zvýšil tak jelo vše v pohodě. Taky když jsem motor vypnul a po chvilce znovu stratoval, musel jsem točit víckrát, než za studena a dokonce dával sytič (nevím jelsti to pak bylo tím sytičem, ale naskočila). Na dálnici jsem v poklidu ve dvou jel velmi přes limit a průměr byl kolem 160km/h. Potom jsem to už nepozoroval. Motor je přitom po seštelování ventilů a karburátorů v Kawě.
Myslím si správně, že to budou svíčky? Nebo to spíš vypadá na špatný benzín? Už jendou se mě to stalo a to zrovna tehdy když jsem jel k Chosému a zjistil ten prasklý chladič po dovolené, jak sjem se tady rozepisoval. Tak jsme to přičítal tomu, nebo taky špatnému benzínu.
a druhá věc. Motorku jsem na týdne nechal u tchána ve venkovní garáži (myšleno nevyhřívaná a ještě otevřené vrata). Dneska jsem si chtěl motorku odvést, jednou jsem protočil motor a pak už jen vrčel startér, bez protočení motoru. Zkoušeli jsme ji roztlačit, což se nám samozřejmě nepovedlo nijak daleko - 1 pokusy a vždy se spíš ani neprotočilo zadní kolo, ale když jsem ji vracel do garáže, tka jsem ji zkoušel protočit znovu a kupodivu jsem jí pak nahodil. A to jsem ji dokonce musel protáčet na několikrát. Je možné, že baterka blbě nesla ty venkovní teploty a stačil ji tak malý impulz, aby dodala šťávu?