herní konzole

Opravdu o všem - od špendlíku po lokomotivu
Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

herní konzole

Příspěvek od Elvis. » stř pro 07, 2011 20:49:33

Přemýšlím jak zabít zimní nudu a vzpomněl jsem si, že už sem párkrát uvažoval o herní konzoli. PC mám starší, ale na internet atd. mi stačí. Nechce se mi ani řešit grafiku, ovladače apod. a vrážet do něj spoustu peněz. Proto bych rád konzoli.

Nejvíc se mi líbí PS3. Wii mě nějak nebere a na xboxu mě odrazuje jeho spojení s Microsoftem a taky to, že znám pár lidí, co se jim Xbox porouchal, ale o porouchanym Playstationu v mojem okolí jsem zatim neslyšel.

Máte někdo nějakou herní konzoli doma? Jakou a proč? A jak jste spokojený?

Co se her týká, chci se hlavně čas od času vyblbnout na nějaký závodní hře ve split-screen modu na klasickym game padu. Poskakování před televizí mě moc neláká, i když to do budoucna nevylučuju.

O PS3 jsem se dočetl, že se dá hrát i on-line a na rozdíl od Xboxu se za to neplatí. Docela by mě lákalo s někym z místních třeba občas on-line zapařit MotoGP apod. Co vy na to?
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

ZX6R rv04 (sloužilas dlouho a dobře, diky)

kawasan
Ghostrider
Ghostrider

Re: herní konzole

Příspěvek od kawasan » čtv pro 08, 2011 20:48:30

já teda občas pařím MotoGP 07, ale na počítači - dá se to hrát i online - to jsem zatím nezkoušel
herní konzoli teda nemám, neb se mi do toho taky nechce vrážet prachy :cry:
ZX9R ninja - macíček

muWme
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od muWme » pát pro 09, 2011 15:07:15

Ahoj, ja mastim denne XBOX ale vetsinou strilecky a s lidma u toho dobre pokecam. PS3 bych nechtel (i kdyz PS2 jsem mel) mel jsem nedavno v ruce jejich ovladac a to mi pripadalo ze drzim jen nejaky klacek. Ovladac os X360 je pohoda. a to ze zaplatim za rok ONLINE 1000,- tak neni tak strasne protoze se toho da hodzne stahnout na marketplace primo v konzoli oproti PS3.. ale nikomu nic nevnucuji.
CKC#1306
Gilera KZ 125 > Ninja ZX-9R 01 (2002) > Versys Green 09 (2011) > NIC

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » pát pro 09, 2011 17:09:57

piste piste zajima me nazor tech co to maj..marketingove je xbox lepsi ale...neni nad zkusenost vlastniku
ZZR 1400 RR Hujda lenošná
Věř tomu kdo tě nezklamal a nezklam toho kdo ti věří !!!

Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis. » pát pro 09, 2011 17:24:02

Konzoli chci hlavně abych pak nic neřešil -ovladače atd. jako u pc. Proto mě trošku děsí, že z lidí, který znám a maj Xbox, tak několik už ho vezlo do servisu... A taky sem zaslech kdysi něco u přehřívání. S PS3 bohužel nikoho neznám, ale díky tomu taky nevim o nikom, komu by se porouchala :-D

PS:Ovladač dodávaj s PS3 jeden. Druhej si můžu koupit jakej chci nebo vyměnit oba. To je fuk. Střílečky mě třeba zas chytí, ale chci si hlavně zahrát doma s někym hry podporující split-screen.

A co ta PS2? Proč už bys nechtěl nástupce?
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » pát pro 09, 2011 17:37:57

co tady furt resis s ovladacema?ses jeste nemocnej...hraju na pc co me napadne od doby co me Ho mistr Kankx genialne slozil...

Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis. » pát pro 09, 2011 17:44:18

Marty, že sem marodil neznamená, že sem dement. Reaguju jen na MuWmeho odpověď a chci to tu trošku rozjet. Ovladače tu rozhodně pytvat nehodlám. A PC od KanXe si užij. Já se tu ptám na konzole, takže mě PC zrovna moc nezajímá. Takže až budeš mít nějakej novej poznatek k herním konzolím, tak dej vědět. Tvoje "vtipné" narážky mě opravdu v rozhodování nepomůžou. Kuju...
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

muWme
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od muWme » pát pro 09, 2011 18:23:27

novejsi bile verze X360s hdmi uz nejsou poruchove a ty nejnovejsi cerne SLIM uz vubec ne. Ja mam doma 3x xbox. jedne ma syn, jedne ja a jeden ve skrini jako rezerva :-) ten byl uz jednou na oprave ale to proto ze jsem ho nechal za deste pod otevrenym oknem, tak jsem ho reklamoval :-) a opravenej je doma ve skrini :-) nekdo flashuje aby mohl hrat vypalovane hry ale to ja nedelam abych nemusel porad resit nejnovejsi FW a pod. ja kupuju jen originalky :-)
hraju hlavne Call of Duty MW3 a nebo je dobrej Battlefield 3 s kamosema u toho kazdej vecer proste kecame o vsem moznym a nemoznym :-)
ted na vanoce sem koupil jeste volant mladymu ale spis si ho budu pujcovat ja a hrat s kamosema Forza motorsport 4 :-)
ono je vicemene skoro jedno jestli PS3 nebo XBOX. vetsina hernich pecek je na obe platformy :-)
CKC#1306

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » pát pro 09, 2011 18:50:08

Elvis. píše:Marty, že sem marodil neznamená, že sem dement. Reaguju jen na MuWmeho odpověď a chci to tu trošku rozjet. Ovladače tu rozhodně pytvat nehodlám. A PC od KanXe si užij. Já se tu ptám na konzole, takže mě PC zrovna moc nezajímá. Takže až budeš mít nějakej novej poznatek k herním konzolím, tak dej vědět. Tvoje "vtipné" narážky mě opravdu v rozhodování nepomůžou. Kuju...
precti si po sobe kolikrat ty sam zminujes pc a ovladace...zminil jsi se ty sam a nekolikrat..ne ja..ja ken reagoval
me taky pc nezajima a jen tak kukam na kokotinu na hrani

takze bez vtipnych poznamek sohaju..

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » pát pro 09, 2011 18:53:28

muWme píše:novejsi bile verze X360s hdmi uz nejsou poruchove a ty nejnovejsi cerne SLIM uz vubec ne. Ja mam doma 3x xbox. jedne ma syn, jedne ja a jeden ve skrini jako rezerva :-) ten byl uz jednou na oprave ale to proto ze jsem ho nechal za deste pod otevrenym oknem, tak jsem ho reklamoval :-) a opravenej je doma ve skrini :-) nekdo flashuje aby mohl hrat vypalovane hry ale to ja nedelam abych nemusel porad resit nejnovejsi FW a pod. ja kupuju jen originalky :-)
hraju hlavne Call of Duty MW3 a nebo je dobrej Battlefield 3 s kamosema u toho kazdej vecer proste kecame o vsem moznym a nemoznym :-)
ted na vanoce sem koupil jeste volant mladymu ale spis si ho budu pujcovat ja a hrat s kamosema Forza motorsport 4 :-)
ono je vicemene skoro jedno jestli PS3 nebo XBOX. vetsina hernich pecek je na obe platformy :-)
to je taky jeden z duvodu..flashnout..ja jen ze na xbox muzu mit daleko vic her nez ps3..asi he rozdil a slozitost zlomit je..

Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis. » pát pro 09, 2011 19:47:34

MuWme:Hmmm... Zajímavý. S tim flashováním a jeho souvislostí s poruchovostí máš asi taky pravdu. Já chtěl taky koupit originálky. Vzhledem k tomu, že neplánuju kupovat hru každej tejden, tak těch cca. 600 za hru mi nepřijde taková raketa, když pořídim cca.3 základní hry rovnou a pak třeba jednu až 2 nový do roka :-) Ten poplatek za on-line hraní mi je proti srsti hlavně proto, že nevim s kym bych pařil, takže když bych to chtěl jednou za rok zkusit s někym cizym, tak se mi za to litr dávat nechce. Ještě by mě zajímalo, jestli hra, která je dělaná pro PS3, Xbox i PC jde hrát on-line tak, že každej hráč bude na jinym železe. Vzhledem k tomu, že PS3 je free, Xbox placenej, PC nevim, tak asi ne. Ale třeba se pletu.

Marty:Poslední reakce: Nejde jen o ovladače. Ty sem zmínil, pže v dobách mojeho pařanství (10 let zpět) jsem se ovladačů nahledal, aby mi nějaká gamesa fungovala. A když jedna šla, tak druhá zas ne apod. Ale třeba už je to dnes jinde. Ale to je mi fuk. Jde hlavně o pohodlnost a o cenu. Prostě chci něco, co bude ležet v obýváku vedle DVD a když budu chtít hrát, zapnu ten krám čudlíkem on, usadim se do pohldnýho gauče nebo křesla v obýváku (kde sem do tý doby seděl a čuměl na TV), dám tam hru, nohy si dám nahoru a hraju. Cena PS3 i s nějakou hrou a ovladačem 7k. Herní PC, na kterym si zahraješ akt.hry 1-2 roky je min.za 15k... Životnost konzole může bejt třeba 5 let. To že tady napíšu jednu z věcí a nerozepisuju to neznamená, že nevim proč chci konzoli. Tim bych ty naše dohady uzavřel...

EDIT:Teď koukám, že si mě trochu nepochopil Marty :-) Ovladač, je totiž krom toho verklu do ruky taky takovej nesmysl, kterej nahraješ do pc a má za úkol říct woknům, jak maj řídit např. grafickou kartu... Ten verkl do ruky sem řešil až když ho zmínil muwme...
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

muWme
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od muWme » pát pro 09, 2011 20:38:41

Elvis. píše:MuWme:Hmmm... Zajímavý. S tim flashováním a jeho souvislostí s poruchovostí máš asi taky pravdu. Já chtěl taky koupit originálky. Vzhledem k tomu, že neplánuju kupovat hru každej tejden, tak těch cca. 600 za hru mi nepřijde taková raketa, když pořídim cca.3 základní hry rovnou a pak třeba jednu až 2 nový do roka :-) Ten poplatek za on-line hraní mi je proti srsti hlavně proto, že nevim s kym bych pařil, takže když bych to chtěl jednou za rok zkusit s někym cizym, tak se mi za to litr dávat nechce. Ještě by mě zajímalo, jestli hra, která je dělaná pro PS3, Xbox i PC jde hrát on-line tak, že každej hráč bude na jinym železe. Vzhledem k tomu, že PS3 je free, Xbox placenej, PC nevim, tak asi ne. Ale třeba se pletu.
trochu si to pomotal to nic.. uvedu.. poruchovost nebyla vazana na flashovani, poruchovost byl HW problem s prehryvanim grafickeho cipu.
Flashovani ti muzou zablokovat konzoli pro online hrani, pokud na to pridou, porad vymejslej nove ochrany a hackeru porad nove flashe aby to fungovalo, ale obcas nekdo proste BAN dostane a ta konzole funguje pouze bez ONLINE hrani.
nemusis si kupovat tzv. GOLD clenstvi na celej rok (oficialne za 1500 a na shopech mimo CR to vyjde 14mes. 53$, 3mes na 21$ mesicni treba na 16$ ), prodavaj se i na 1 nebo 3 mesice nebo dokonce existujou i 24 a 48h. i z ceny je videt ze se vyplati 12+2 mesicu :-) pro parany jako ja :-)
CKC#1306

Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis. » pát pro 09, 2011 22:29:42

A to že ty nový jsou už ok máš vyzkoušený nebo si to jen slyšel?

Já se teď trochu hrabal v tom co nabízej na Xbox a našel tohle:
http://www.alza.cz/calibur-base-model-v ... 263213.htm
Tuhle chladící šaškárnu dělaj v hodně provedeních. Otázkou je, proč by si jí někdo kupoval, když je to i bez ní ok? :-)

Pak jsem taky zjistil, že Gran turismo je jen pro PS3 a Forza motorsport 4 zas jen pro Xbox. OK

Co mě ale nemile překvapilo, to bylo info, že spousta her ani split-screen nemá. Např.SBK2011, který se mi líbí víc než MotoGP. Ale motoGP splitscreen maj a SBK ne... Stejně tak třeba NFS hot pursuit, Multiplayer jde jen online a nejde ve dvou na jedný konzoli. Ale nakonec sem si teda pro variantu Xbox vybral MotoGP a Forza motorsport 4 (kvuli splitscreen) a pro variantu PS3 MotoGP a Gran turismo 5, ktery taky splitscreen maj.

Co se cen týká, tak holej Xbox je o něco málo levnější než holá PS3. U Xboxu ale platíš za online hraní cca 1100,- za 12 měsíců a u PS3 je to zadáčo. Když by bylo nutný k tomu Xboxu to dodatečný chlazení za litra, tak sem zas na ceně PS3. A to nemluvim o hrách ala běhám před TV. U PS3 musíš mít nějaký bazmeky v ruce, ale set je o polovinu levnější než cinect. Cinect zas snima cloveka, kerej se hejbe pred tv a ne jenom ten bazmek v ruce.

A co z toho plyne? Že pořád nevim. Chtělo by to někoho, kdo by se taky zbláznil a občas si zahrál on-line třeba GP
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis. » pát pro 09, 2011 23:49:57

http://forum.xbox-360-shop.info/pruser
http://forum.xbox-360-shop.info/ps3-nebo-xbox
http://console-forum.net/forum/48-ps3-otazky-a-odpovedi

"Po dohrani hry je dobry nechat konzoli jeste tak 5 - 10 minut zapnutou jen v menu aby se vetraky porad tocily a zaroven tim konzoli ochladi a pak se v pohodne vypne a parada. O prachu v konzoli samozrejme ani nemluve. Ztn 90% pripadu YLODU (stejne jako redring u XBOXU) se stava blbum co sou prasata. Tech zbylejch 10% ma proste smulu."
//Na tom něco bude
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis. » sob pro 10, 2011 12:33:38

Malá cenová srovnávačka:
PS3:
SONY PlayStation 3 Slim 320GB (funguje i jako blue-ray player)
Cena: 6479,-
SONY PS3 DualShock 3 (druhý ovladač)
Cena: 959,-
Gran Turismo 5 pro PS3
Cena: 599,-
MotoGP pro PS3
Cena: 539,-
Celkem: 8576,-

plusy:
-blue-ray přehrávač
-online hraní zdarma
-levnější příslušenství a hry
mínusy:
-nevim o nikom v mojem okolí, kdo by ji měl, aby sme zahráli online

Xbox 360:
Bundle Xbox 360 slim, 250GB HDD +hra Forza Motorsport 4
Cena: 6990,-
Microsoft XBOX 360 Wireless Controller (druhý bezdrátový ovladač)
Cena: 713,-
MotoGP (Xbox verze)
Cena: 899,-
Celkem: 8602,-

plusy:
-údajně o píď lepší grafika než ps3
-má to víc lidí, který znám =větší šance online hraní
mínusy:
-placený online hraní
-dražší hry a příslušenství

//Cenově je srovnatelnej set bez dalšího přísl. a online hraní cca. za stejnou cenu.
Jakmile se de ale dál, je Xbox dražší. Vzhledem k absenci někoho s PS3 ale pořád váhám :rolleyes:
PS:Ceny jsem srovnával u alzy. U různejch prodejců se můžou lišit, ale tady mi přišly levný.
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

Odpovědět