herní konzole
herní konzole
Přemýšlím jak zabít zimní nudu a vzpomněl jsem si, že už sem párkrát uvažoval o herní konzoli. PC mám starší, ale na internet atd. mi stačí. Nechce se mi ani řešit grafiku, ovladače apod. a vrážet do něj spoustu peněz. Proto bych rád konzoli.
Nejvíc se mi líbí PS3. Wii mě nějak nebere a na xboxu mě odrazuje jeho spojení s Microsoftem a taky to, že znám pár lidí, co se jim Xbox porouchal, ale o porouchanym Playstationu v mojem okolí jsem zatim neslyšel.
Máte někdo nějakou herní konzoli doma? Jakou a proč? A jak jste spokojený?
Co se her týká, chci se hlavně čas od času vyblbnout na nějaký závodní hře ve split-screen modu na klasickym game padu. Poskakování před televizí mě moc neláká, i když to do budoucna nevylučuju.
O PS3 jsem se dočetl, že se dá hrát i on-line a na rozdíl od Xboxu se za to neplatí. Docela by mě lákalo s někym z místních třeba občas on-line zapařit MotoGP apod. Co vy na to?
Nejvíc se mi líbí PS3. Wii mě nějak nebere a na xboxu mě odrazuje jeho spojení s Microsoftem a taky to, že znám pár lidí, co se jim Xbox porouchal, ale o porouchanym Playstationu v mojem okolí jsem zatim neslyšel.
Máte někdo nějakou herní konzoli doma? Jakou a proč? A jak jste spokojený?
Co se her týká, chci se hlavně čas od času vyblbnout na nějaký závodní hře ve split-screen modu na klasickym game padu. Poskakování před televizí mě moc neláká, i když to do budoucna nevylučuju.
O PS3 jsem se dočetl, že se dá hrát i on-line a na rozdíl od Xboxu se za to neplatí. Docela by mě lákalo s někym z místních třeba občas on-line zapařit MotoGP apod. Co vy na to?
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L
ZX6R rv04 (sloužilas dlouho a dobře, diky)
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L
Re: herní konzole
já teda občas pařím MotoGP 07, ale na počítači - dá se to hrát i online - to jsem zatím nezkoušel
herní konzoli teda nemám, neb se mi do toho taky nechce vrážet prachy
herní konzoli teda nemám, neb se mi do toho taky nechce vrážet prachy

ZX9R ninja - macíček
Ahoj, ja mastim denne XBOX ale vetsinou strilecky a s lidma u toho dobre pokecam. PS3 bych nechtel (i kdyz PS2 jsem mel) mel jsem nedavno v ruce jejich ovladac a to mi pripadalo ze drzim jen nejaky klacek. Ovladac os X360 je pohoda. a to ze zaplatim za rok ONLINE 1000,- tak neni tak strasne protoze se toho da hodzne stahnout na marketplace primo v konzoli oproti PS3.. ale nikomu nic nevnucuji.
CKC#1306
Gilera KZ 125 > Ninja ZX-9R 01 (2002) > Versys Green 09 (2011) > NIC
piste piste zajima me nazor tech co to maj..marketingove je xbox lepsi ale...neni nad zkusenost vlastniku
ZZR 1400 RR Hujda lenošná
Věř tomu kdo tě nezklamal a nezklam toho kdo ti věří !!!
Konzoli chci hlavně abych pak nic neřešil -ovladače atd. jako u pc. Proto mě trošku děsí, že z lidí, který znám a maj Xbox, tak několik už ho vezlo do servisu... A taky sem zaslech kdysi něco u přehřívání. S PS3 bohužel nikoho neznám, ale díky tomu taky nevim o nikom, komu by se porouchala 
PS:Ovladač dodávaj s PS3 jeden. Druhej si můžu koupit jakej chci nebo vyměnit oba. To je fuk. Střílečky mě třeba zas chytí, ale chci si hlavně zahrát doma s někym hry podporující split-screen.
A co ta PS2? Proč už bys nechtěl nástupce?

PS:Ovladač dodávaj s PS3 jeden. Druhej si můžu koupit jakej chci nebo vyměnit oba. To je fuk. Střílečky mě třeba zas chytí, ale chci si hlavně zahrát doma s někym hry podporující split-screen.
A co ta PS2? Proč už bys nechtěl nástupce?
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L
co tady furt resis s ovladacema?ses jeste nemocnej...hraju na pc co me napadne od doby co me Ho mistr Kankx genialne slozil...
Marty, že sem marodil neznamená, že sem dement. Reaguju jen na MuWmeho odpověď a chci to tu trošku rozjet. Ovladače tu rozhodně pytvat nehodlám. A PC od KanXe si užij. Já se tu ptám na konzole, takže mě PC zrovna moc nezajímá. Takže až budeš mít nějakej novej poznatek k herním konzolím, tak dej vědět. Tvoje "vtipné" narážky mě opravdu v rozhodování nepomůžou. Kuju...
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L
novejsi bile verze X360s hdmi uz nejsou poruchove a ty nejnovejsi cerne SLIM uz vubec ne. Ja mam doma 3x xbox. jedne ma syn, jedne ja a jeden ve skrini jako rezerva
ten byl uz jednou na oprave ale to proto ze jsem ho nechal za deste pod otevrenym oknem, tak jsem ho reklamoval
a opravenej je doma ve skrini
nekdo flashuje aby mohl hrat vypalovane hry ale to ja nedelam abych nemusel porad resit nejnovejsi FW a pod. ja kupuju jen originalky 
hraju hlavne Call of Duty MW3 a nebo je dobrej Battlefield 3 s kamosema u toho kazdej vecer proste kecame o vsem moznym a nemoznym
ted na vanoce sem koupil jeste volant mladymu ale spis si ho budu pujcovat ja a hrat s kamosema Forza motorsport 4
ono je vicemene skoro jedno jestli PS3 nebo XBOX. vetsina hernich pecek je na obe platformy

hraju hlavne Call of Duty MW3 a nebo je dobrej Battlefield 3 s kamosema u toho kazdej vecer proste kecame o vsem moznym a nemoznym

ted na vanoce sem koupil jeste volant mladymu ale spis si ho budu pujcovat ja a hrat s kamosema Forza motorsport 4

ono je vicemene skoro jedno jestli PS3 nebo XBOX. vetsina hernich pecek je na obe platformy

CKC#1306
precti si po sobe kolikrat ty sam zminujes pc a ovladace...zminil jsi se ty sam a nekolikrat..ne ja..ja ken reagovalElvis. píše:Marty, že sem marodil neznamená, že sem dement. Reaguju jen na MuWmeho odpověď a chci to tu trošku rozjet. Ovladače tu rozhodně pytvat nehodlám. A PC od KanXe si užij. Já se tu ptám na konzole, takže mě PC zrovna moc nezajímá. Takže až budeš mít nějakej novej poznatek k herním konzolím, tak dej vědět. Tvoje "vtipné" narážky mě opravdu v rozhodování nepomůžou. Kuju...
me taky pc nezajima a jen tak kukam na kokotinu na hrani
takze bez vtipnych poznamek sohaju..
to je taky jeden z duvodu..flashnout..ja jen ze na xbox muzu mit daleko vic her nez ps3..asi he rozdil a slozitost zlomit je..muWme píše:novejsi bile verze X360s hdmi uz nejsou poruchove a ty nejnovejsi cerne SLIM uz vubec ne. Ja mam doma 3x xbox. jedne ma syn, jedne ja a jeden ve skrini jako rezervaten byl uz jednou na oprave ale to proto ze jsem ho nechal za deste pod otevrenym oknem, tak jsem ho reklamoval
a opravenej je doma ve skrini
nekdo flashuje aby mohl hrat vypalovane hry ale to ja nedelam abych nemusel porad resit nejnovejsi FW a pod. ja kupuju jen originalky
MuWme:Hmmm... Zajímavý. S tim flashováním a jeho souvislostí s poruchovostí máš asi taky pravdu. Já chtěl taky koupit originálky. Vzhledem k tomu, že neplánuju kupovat hru každej tejden, tak těch cca. 600 za hru mi nepřijde taková raketa, když pořídim cca.3 základní hry rovnou a pak třeba jednu až 2 nový do roka
Ten poplatek za on-line hraní mi je proti srsti hlavně proto, že nevim s kym bych pařil, takže když bych to chtěl jednou za rok zkusit s někym cizym, tak se mi za to litr dávat nechce. Ještě by mě zajímalo, jestli hra, která je dělaná pro PS3, Xbox i PC jde hrát on-line tak, že každej hráč bude na jinym železe. Vzhledem k tomu, že PS3 je free, Xbox placenej, PC nevim, tak asi ne. Ale třeba se pletu.
Marty:Poslední reakce: Nejde jen o ovladače. Ty sem zmínil, pže v dobách mojeho pařanství (10 let zpět) jsem se ovladačů nahledal, aby mi nějaká gamesa fungovala. A když jedna šla, tak druhá zas ne apod. Ale třeba už je to dnes jinde. Ale to je mi fuk. Jde hlavně o pohodlnost a o cenu. Prostě chci něco, co bude ležet v obýváku vedle DVD a když budu chtít hrát, zapnu ten krám čudlíkem on, usadim se do pohldnýho gauče nebo křesla v obýváku (kde sem do tý doby seděl a čuměl na TV), dám tam hru, nohy si dám nahoru a hraju. Cena PS3 i s nějakou hrou a ovladačem 7k. Herní PC, na kterym si zahraješ akt.hry 1-2 roky je min.za 15k... Životnost konzole může bejt třeba 5 let. To že tady napíšu jednu z věcí a nerozepisuju to neznamená, že nevim proč chci konzoli. Tim bych ty naše dohady uzavřel...
EDIT:Teď koukám, že si mě trochu nepochopil Marty
Ovladač, je totiž krom toho verklu do ruky taky takovej nesmysl, kterej nahraješ do pc a má za úkol říct woknům, jak maj řídit např. grafickou kartu... Ten verkl do ruky sem řešil až když ho zmínil muwme...

Marty:Poslední reakce: Nejde jen o ovladače. Ty sem zmínil, pže v dobách mojeho pařanství (10 let zpět) jsem se ovladačů nahledal, aby mi nějaká gamesa fungovala. A když jedna šla, tak druhá zas ne apod. Ale třeba už je to dnes jinde. Ale to je mi fuk. Jde hlavně o pohodlnost a o cenu. Prostě chci něco, co bude ležet v obýváku vedle DVD a když budu chtít hrát, zapnu ten krám čudlíkem on, usadim se do pohldnýho gauče nebo křesla v obýváku (kde sem do tý doby seděl a čuměl na TV), dám tam hru, nohy si dám nahoru a hraju. Cena PS3 i s nějakou hrou a ovladačem 7k. Herní PC, na kterym si zahraješ akt.hry 1-2 roky je min.za 15k... Životnost konzole může bejt třeba 5 let. To že tady napíšu jednu z věcí a nerozepisuju to neznamená, že nevim proč chci konzoli. Tim bych ty naše dohady uzavřel...
EDIT:Teď koukám, že si mě trochu nepochopil Marty

ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L
trochu si to pomotal to nic.. uvedu.. poruchovost nebyla vazana na flashovani, poruchovost byl HW problem s prehryvanim grafickeho cipu.Elvis. píše:MuWme:Hmmm... Zajímavý. S tim flashováním a jeho souvislostí s poruchovostí máš asi taky pravdu. Já chtěl taky koupit originálky. Vzhledem k tomu, že neplánuju kupovat hru každej tejden, tak těch cca. 600 za hru mi nepřijde taková raketa, když pořídim cca.3 základní hry rovnou a pak třeba jednu až 2 nový do rokaTen poplatek za on-line hraní mi je proti srsti hlavně proto, že nevim s kym bych pařil, takže když bych to chtěl jednou za rok zkusit s někym cizym, tak se mi za to litr dávat nechce. Ještě by mě zajímalo, jestli hra, která je dělaná pro PS3, Xbox i PC jde hrát on-line tak, že každej hráč bude na jinym železe. Vzhledem k tomu, že PS3 je free, Xbox placenej, PC nevim, tak asi ne. Ale třeba se pletu.
Flashovani ti muzou zablokovat konzoli pro online hrani, pokud na to pridou, porad vymejslej nove ochrany a hackeru porad nove flashe aby to fungovalo, ale obcas nekdo proste BAN dostane a ta konzole funguje pouze bez ONLINE hrani.
nemusis si kupovat tzv. GOLD clenstvi na celej rok (oficialne za 1500 a na shopech mimo CR to vyjde 14mes. 53$, 3mes na 21$ mesicni treba na 16$ ), prodavaj se i na 1 nebo 3 mesice nebo dokonce existujou i 24 a 48h. i z ceny je videt ze se vyplati 12+2 mesicu

CKC#1306
A to že ty nový jsou už ok máš vyzkoušený nebo si to jen slyšel?
Já se teď trochu hrabal v tom co nabízej na Xbox a našel tohle:
http://www.alza.cz/calibur-base-model-v ... 263213.htm
Tuhle chladící šaškárnu dělaj v hodně provedeních. Otázkou je, proč by si jí někdo kupoval, když je to i bez ní ok?
Pak jsem taky zjistil, že Gran turismo je jen pro PS3 a Forza motorsport 4 zas jen pro Xbox. OK
Co mě ale nemile překvapilo, to bylo info, že spousta her ani split-screen nemá. Např.SBK2011, který se mi líbí víc než MotoGP. Ale motoGP splitscreen maj a SBK ne... Stejně tak třeba NFS hot pursuit, Multiplayer jde jen online a nejde ve dvou na jedný konzoli. Ale nakonec sem si teda pro variantu Xbox vybral MotoGP a Forza motorsport 4 (kvuli splitscreen) a pro variantu PS3 MotoGP a Gran turismo 5, ktery taky splitscreen maj.
Co se cen týká, tak holej Xbox je o něco málo levnější než holá PS3. U Xboxu ale platíš za online hraní cca 1100,- za 12 měsíců a u PS3 je to zadáčo. Když by bylo nutný k tomu Xboxu to dodatečný chlazení za litra, tak sem zas na ceně PS3. A to nemluvim o hrách ala běhám před TV. U PS3 musíš mít nějaký bazmeky v ruce, ale set je o polovinu levnější než cinect. Cinect zas snima cloveka, kerej se hejbe pred tv a ne jenom ten bazmek v ruce.
A co z toho plyne? Že pořád nevim. Chtělo by to někoho, kdo by se taky zbláznil a občas si zahrál on-line třeba GP
Já se teď trochu hrabal v tom co nabízej na Xbox a našel tohle:
http://www.alza.cz/calibur-base-model-v ... 263213.htm
Tuhle chladící šaškárnu dělaj v hodně provedeních. Otázkou je, proč by si jí někdo kupoval, když je to i bez ní ok?

Pak jsem taky zjistil, že Gran turismo je jen pro PS3 a Forza motorsport 4 zas jen pro Xbox. OK
Co mě ale nemile překvapilo, to bylo info, že spousta her ani split-screen nemá. Např.SBK2011, který se mi líbí víc než MotoGP. Ale motoGP splitscreen maj a SBK ne... Stejně tak třeba NFS hot pursuit, Multiplayer jde jen online a nejde ve dvou na jedný konzoli. Ale nakonec sem si teda pro variantu Xbox vybral MotoGP a Forza motorsport 4 (kvuli splitscreen) a pro variantu PS3 MotoGP a Gran turismo 5, ktery taky splitscreen maj.
Co se cen týká, tak holej Xbox je o něco málo levnější než holá PS3. U Xboxu ale platíš za online hraní cca 1100,- za 12 měsíců a u PS3 je to zadáčo. Když by bylo nutný k tomu Xboxu to dodatečný chlazení za litra, tak sem zas na ceně PS3. A to nemluvim o hrách ala běhám před TV. U PS3 musíš mít nějaký bazmeky v ruce, ale set je o polovinu levnější než cinect. Cinect zas snima cloveka, kerej se hejbe pred tv a ne jenom ten bazmek v ruce.
A co z toho plyne? Že pořád nevim. Chtělo by to někoho, kdo by se taky zbláznil a občas si zahrál on-line třeba GP
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L
http://forum.xbox-360-shop.info/pruser
http://forum.xbox-360-shop.info/ps3-nebo-xbox
http://console-forum.net/forum/48-ps3-otazky-a-odpovedi
"Po dohrani hry je dobry nechat konzoli jeste tak 5 - 10 minut zapnutou jen v menu aby se vetraky porad tocily a zaroven tim konzoli ochladi a pak se v pohodne vypne a parada. O prachu v konzoli samozrejme ani nemluve. Ztn 90% pripadu YLODU (stejne jako redring u XBOXU) se stava blbum co sou prasata. Tech zbylejch 10% ma proste smulu."
//Na tom něco bude
http://forum.xbox-360-shop.info/ps3-nebo-xbox
http://console-forum.net/forum/48-ps3-otazky-a-odpovedi
"Po dohrani hry je dobry nechat konzoli jeste tak 5 - 10 minut zapnutou jen v menu aby se vetraky porad tocily a zaroven tim konzoli ochladi a pak se v pohodne vypne a parada. O prachu v konzoli samozrejme ani nemluve. Ztn 90% pripadu YLODU (stejne jako redring u XBOXU) se stava blbum co sou prasata. Tech zbylejch 10% ma proste smulu."
//Na tom něco bude
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L
Malá cenová srovnávačka:
PS3:
SONY PlayStation 3 Slim 320GB (funguje i jako blue-ray player)
Cena: 6479,-
SONY PS3 DualShock 3 (druhý ovladač)
Cena: 959,-
Gran Turismo 5 pro PS3
Cena: 599,-
MotoGP pro PS3
Cena: 539,-
Celkem: 8576,-
plusy:
-blue-ray přehrávač
-online hraní zdarma
-levnější příslušenství a hry
mínusy:
-nevim o nikom v mojem okolí, kdo by ji měl, aby sme zahráli online
Xbox 360:
Bundle Xbox 360 slim, 250GB HDD +hra Forza Motorsport 4
Cena: 6990,-
Microsoft XBOX 360 Wireless Controller (druhý bezdrátový ovladač)
Cena: 713,-
MotoGP (Xbox verze)
Cena: 899,-
Celkem: 8602,-
plusy:
-údajně o píď lepší grafika než ps3
-má to víc lidí, který znám =větší šance online hraní
mínusy:
-placený online hraní
-dražší hry a příslušenství
//Cenově je srovnatelnej set bez dalšího přísl. a online hraní cca. za stejnou cenu.
Jakmile se de ale dál, je Xbox dražší. Vzhledem k absenci někoho s PS3 ale pořád váhám
PS:Ceny jsem srovnával u alzy. U různejch prodejců se můžou lišit, ale tady mi přišly levný.
PS3:
SONY PlayStation 3 Slim 320GB (funguje i jako blue-ray player)
Cena: 6479,-
SONY PS3 DualShock 3 (druhý ovladač)
Cena: 959,-
Gran Turismo 5 pro PS3
Cena: 599,-
MotoGP pro PS3
Cena: 539,-
Celkem: 8576,-
plusy:
-blue-ray přehrávač
-online hraní zdarma
-levnější příslušenství a hry
mínusy:
-nevim o nikom v mojem okolí, kdo by ji měl, aby sme zahráli online
Xbox 360:
Bundle Xbox 360 slim, 250GB HDD +hra Forza Motorsport 4
Cena: 6990,-
Microsoft XBOX 360 Wireless Controller (druhý bezdrátový ovladač)
Cena: 713,-
MotoGP (Xbox verze)
Cena: 899,-
Celkem: 8602,-
plusy:
-údajně o píď lepší grafika než ps3
-má to víc lidí, který znám =větší šance online hraní
mínusy:
-placený online hraní
-dražší hry a příslušenství
//Cenově je srovnatelnej set bez dalšího přísl. a online hraní cca. za stejnou cenu.
Jakmile se de ale dál, je Xbox dražší. Vzhledem k absenci někoho s PS3 ale pořád váhám

PS:Ceny jsem srovnával u alzy. U různejch prodejců se můžou lišit, ale tady mi přišly levný.
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L