jaké pneu?

a taky vejfuky, brzdy, gumy a jiný drobnosti...
testerskoda
Easy rider
Easy rider

jaké pneu?

Příspěvek od testerskoda » úte dub 22, 2008 12:12:09

zdravím Vás..nejsem ještě dost zkušený jezdec, spíš ten průměrnější, a proto se chci zeptat na gumy, který byste mi mohli doporučit? kawa zx6r...vybírám koukám, ale nevím, který by byly ideální, podle vzorku a tak celkově ... díky za jokoukoliv odpověď :?
jezdím od 2006 :-) nic lepšího prostě není..

Zubr
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Zubr » úte dub 22, 2008 13:21:49

Rozhodně bych ti doporučil sportovně turistické. jsou celkem dostačující i zkušeným jezdcům.:wink:

Zkopírovávám tento text z jiné technické porady, aby se neztratil v zapomenuté diskuzi. Wink

Můj typ na sportovně turistický gumy je Metzeler Z6 s přehledem zvládne max. náklony motocyklu. A přikládám srovnávací testy z Motorradu. Nalevo můžeš přepínat mezi jednotlivými pneu, pak je tam bodový hodnocení jízdních vlastností krásně v tabulce na suchu i na mokru a u toho z roku 2007 je i test výdrže pneumatik.

Jinak sportovně turistické gumy nepotřebují pro max. přilnavost, tak velkou teplotu, jako gumy supersportovní, to znamená že pohodová jízda dostatečně zahřeje gumy a můžeš bez obav klopit. Také směs gumy obsahuje křemičitý písek a ten výrazně zvyšuje přilnavost na mokru a členitější vzorek lépe odvádí vodu.

http://www.motorradonline.de/d/259372?&ref_id=259364

http://www.motorradonline.de/d/213785?&ref_id=213641

U supersportovních pneu. musíš jet ostřeji, aby gumy získaly provozní teplotu, která přesahuje 60st.C (to znamená prudké zrychlování a brzdění nejúčiněji zahřeje gumy, kličkování na silnici moc gumy nezahřeje, ale používá se k tomu, aby si jezdec tzv. zkalibroval cit pro řízení, taky hned zjistí jestli nemá podhuštěné gumy a taky je očistí), při pohodové vyjížďce se neohřejí dostatečně a vykazují i horší přilnavost, než gumy sportovně cestovní. Použitá směs obsahuje siliku pro lepší přilnavost, která však na vodě moc dobře nedrží a decentní vzorek moc nepomáhá. Avšak přilnavost za sucha pokud jsou hodně zahřáté je tak velká, že jezdec může jet vysednutý v max. náklonu a ještě využít 10%až 20% brzdění (pouze přední brzdou!!!) a akcelerace do meze přilnavosti. (radši používat jen na okruhu, v provozu není vždy tak kvalitní asfalt a mez přilnavosti se velmi mění!!!)

http://www.motorradonline.de/d/259880?&ref_id=259519

http://www.motorradonline.de/d/214372?&ref_id=214321

Nová sada supersportovních pneu je navržena tak, aby obě gumy vykazovaly stejnou přilnavost a protože přední guma má menší styčnou plochu, než zadní, tak má předek měkčí směs gumy. Zároveň se obě gumy navzájem podporují v kvalitě jízdních vlastností.

A super je, že si můžete vyzkoušet v max. náklonu při akceleraci jak daleko leží mez přilnavosti a zjistíte jak přibližně hodně se dá brzdit v zatáčce ( pravidlo je brzdit o něco méně, zatímco cílený prokluz kola, při akceleraci se dá v pohodě zvládnout, brzda vás snadno pošle k zemi).

Ještě chci podotknout, že každé motorce budou vyhovovat třeba jiné gumy, které se umístily na jiném místě a některé vlastnosti se dají vylepšit změnou nastavení podvozku. Poněvadž se vždy testovalo jen na jedné moto, která pravděpodobně používá nastavení podvozku z výroby, tak ty testy dopadly tak, jak dopadly. Takže jsou tyto testy v Motorradu jen orientační.
NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068

Řečník z aragonitových jeskyní

Ladis
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis » úte dub 22, 2008 21:17:17

Jak už tu bylo mnohokrát řečeno, já bych doporučil nejprve prolistovat forum, na kterým je spousta lidí se spoustou zkušeností a to všechno dohromady združuje tohle forum. Takže než se začneš znovu a znovu ptát, tak jukni po tom, co hledáš a věřím, že za tu dobu, co forum jede zde najdeš skoro všechno, co by mohlo být v běžné praxi zajímavý - gumy nejsou rozhodně vyjímkou :!:

Zubrův příspěvek je jako vždy naprosto vyčerpávající, ale jukni i sem: http://kawa.flexible.cz/viewtopic.php?t=371 ;)
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********

testerskoda
Easy rider
Easy rider

Příspěvek od testerskoda » úte dub 22, 2008 21:59:45

hoši, díky moc koukám, hledám, srovnávám, čtu..ale jsem takový, který mi spíš doporučej, tak pak dám na ně..nerozhodnu se vždy sám :? :-) díky skvělý stránky
jezdím od 2006 :-) nic lepšího prostě není..

666S999
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

v Anglii...

Příspěvek od 666S999 » stř dub 23, 2008 00:53:53

testerskoda píše:hoši, díky moc koukám, hledám, srovnávám, čtu..ale jsem takový, který mi spíš doporučej, tak pak dám na ně..nerozhodnu se vždy sám :? :-) díky skvělý stránky
frčí AVONY :?
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: v Anglii...

Příspěvek od KankX » stř dub 23, 2008 17:24:11

666S999 píše:
testerskoda píše:hoši, díky moc koukám, hledám, srovnávám, čtu..ale jsem takový, který mi spíš doporučej, tak pak dám na ně..nerozhodnu se vždy sám :? :-) díky skvělý stránky
frci AVONY... to ovsem nic nemeni na tom ze moje nove Dunlop Roadsmart se zatim (1000km Anglie, Francie, Holand) projevuji velmi dobre a na rozdil od Dunlop Qaulifier (ktere byly super), se na nich po 1000km neudelala zadne placka od jizdy po dalnicich a pritom si vedly velmi jiste i v naklonech a na vode. Takze Roadsmart zatim u me za 1* ....
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » stř dub 23, 2008 18:18:56

KankX píše:
666S999 píše:
frci AVONY... to ovsem nic nemeni na tom ze moje nove Dunlop Roadsmart se zatim (1000km Anglie, Francie, Holand) projevuji velmi dobre a na rozdil od Dunlop Qaulifier (ktere byly super), se na nich po 1000km neudelala zadne placka od jizdy po dalnicich a pritom si vedly velmi jiste i v naklonech a na vode. Takze Roadsmart zatim u me za 1* ....
KankX: ať hledám jak hledám Roadsmart nemoho nalézt ... kdes to koupil?
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » stř dub 23, 2008 18:28:53

Z. píše:
KankX píše:
666S999 píše: frčí AVONY :?
jak je to mozne???? co treba tady http://www.pneumatiky-pneu.eu/dunlop/du ... 55-R17-73W a jinde a jinde a jinde ;-) Jinak ja nakupuji pneu u kamarada "oficialniho dealera Dunlop" a tady nejake info od vyrobce :-) http://www.dunlop-tires.com/dunlop_euen ... roadsmart/
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » stř dub 23, 2008 18:42:54

KankX píše:
Z. píše:
KankX píše: frci AVONY... to ovsem nic nemeni na tom ze moje nove Dunlop Roadsmart se zatim (1000km Anglie, Francie, Holand) projevuji velmi dobre a na rozdil od Dunlop Qaulifier (ktere byly super), se na nich po 1000km neudelala zadne placka od jizdy po dalnicich a pritom si vedly velmi jiste i v naklonech a na vode. Takze Roadsmart zatim u me za 1* ....
jak je to mozne???? co treba tady http://www.pneumatiky-pneu.eu/dunlop/du ... 55-R17-73W a jinde a jinde a jinde ;-) Jinak ja nakupuji pneu u kamarada "oficialniho dealera Dunlop" a tady nejake info od vyrobce :-) http://www.dunlop-tires.com/dunlop_euen ... roadsmart/
toš tak je to možné ale jinak díky
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

BOB
Easy slider
Easy slider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BOB » pát dub 25, 2008 11:25:10

KankX píše:
Z. píše:
KankX píše: frci AVONY... to ovsem nic nemeni na tom ze moje nove Dunlop Roadsmart se zatim (1000km Anglie, Francie, Holand) projevuji velmi dobre a na rozdil od Dunlop Qaulifier (ktere byly super), se na nich po 1000km neudelala zadne placka od jizdy po dalnicich a pritom si vedly velmi jiste i v naklonech a na vode. Takze Roadsmart zatim u me za 1* ....
Díky za typ. Do teď jsem přemyšlel o nějakém kompromisu mezi výdrží a lepidlem. Taď mám Conti RaceAttack a už jsem bez vzorku po 3500 KM :(
ZX-9R 2002
CKC #41 :)

marek
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od marek » pát dub 25, 2008 14:02:42

Díky za typ. Do teď jsem přemyšlel o nějakém kompromisu mezi výdrží a lepidlem. Taď mám Conti RaceAttack a už jsem bez vzorku po 3500 KM :([/quote]

A co bys chtěl?? To jsou závodní gumy které i při turistickém tempu vydrží na okruhu 4 hodiny, při střelbě jsou za hodinu v prdeli. Považuj za zázrak že jsi na tom ujel 3500 km. A teda mimochodem na silnici jsou na prd, mají dobré vlastnosti tak při 70 stupních, což hned tak nedosáhneš.
ZRX1200(05) evo S->N->R
ZX6R(07) for circuit only
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367

BOB
Easy slider
Easy slider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od BOB » pát dub 25, 2008 16:21:10

No, dostal jsem je za dobrou cenu, ale ta vydrz je fak okruhova :)
Navic jsem kecal a jsou to SportAttacky :oops:
ZX-9R 2002
CKC #41 :)

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Dunlop Qualifier

Příspěvek od Z. » ned kvě 11, 2008 18:17:17

nějak se mi to nezdá. Po necelých 4000 kilometrech mám origo gumy sjeté až na twi-čka. Je to normální? Kolik kdo najedete na těchto gumách?
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » ned kvě 11, 2008 21:01:44

zx 12r a bridgestone BT 021 ...zatim 3000km a jako nova....dvousmes ktera drzi...a tam kravu tezkou....fakt zatim jsem moc spokejen a dokupuji k ni predek
ZZR 1400 RR Hujda lenošná
Věř tomu kdo tě nezklamal a nezklam toho kdo ti věří !!!

Kony15
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kony15 » ned kvě 11, 2008 21:16:31

a co říkáte na AVON Viper Sport ??? ty sou jaký dobrý???
KAWASAKI Ninja ZX-7R The legend of superbike

Odpovědět