KorenER5 píše:Motors píše:m.i.n.a.r píše:Já sem taky bez trestného bodu, což se docela divím, no a hlavně tomuto:
Při nájezdu od Brna do Svitav (kdo zná tak ví) nějak sem si nevšiml cedule Svitavy a kousiček dál je radar kterej meri okamzitou a hodi to na display no a je tam i kamera, radar mi ukazal asi 96km/h ale ted sem se ptal a sem cistej, tak nevim no.... (bylo to v autě a asi ve dvě ráno)
Nebude to tím, že to co se jeví jak kamera je jen daný radar a je to jen informativní zobrazení?
To já právě nevím, jestli je to kamera nebo radar...ale ta cedule, jak na tom skáče aktuální rychlost je informativní, ta jo, ale co ta kamera co je nad tím to taky nevím. Např. v Hevlíkovicích, před Žamberkem, kdo zná ví, tak tam je taky ta kamera...tak nevím co s tím, jedu tam radši vždycky 50..

a je klid...
Jestli někod víte, na co tam je ta kamera, tak sem s tím...

THX

Je to prosté, tyhle radary jsou ve více provedeních :
1. měří a fotí (je jich po málu) - většinou takové budky ale já mám ny mysli ceduli co promítá rychlost - bejvá tam takové okénko - asi infra přísvit + kamera, protože jsem to neviděl zablesknout jako u těch pixel (např když se jede z kokořínska na mělník - vždycky tam stahuju clonu, abych oslněn neohrozil účastníky provozu)
2. měří a mají kameru - standardně jde o maketu - je to snad každá podobná instalace kterou potkáš v kdejakým prdelákově - dnes se dost i ujalo využití "měřící služby" - tj buď do města přijede měřící a fotící auto radar a ve spolupráci s MP udělají zátah, nebo si město pronajme nějaký typ radar cedule - ty se ale používají jako informativní a navíc to sbírá data, která se přes bluetooth dají vysosat - pak se zjistí hustota provozu, rychlosti apod - žádné jiná info o průjezdech to neumí zapsat. K těmto cedulím se také montují makety kamer.