Kawasaki Ninja 250R ´08- chcem vediet vsetko

Modely, testy, zkušenosti
Odpovědět
KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Zajetí

Příspěvek od KankX » sob srp 23, 2008 11:37:00

Veronica20 píše:Ale když jsem u toho zajíždění. Řeším teď malý problém. Když jsme 250 přebírali, tak nám Havrda tvrdil, že po 200 najetých km už můžu zvýšit otáčky do 5000, ale v manuálu píší až po 800km. Tak nevím, čím se mám spíš řídit. Jasně že bych spíš brala těch 200, ale ale..nejsem zrovna technický typ a s tímhle zkušenosti taky zatím nemám :?
...ja bych se tech otacek nebal, navic Robert Havrda vi co rika, takze kdyz ti to rekne on, tak je to dano. U nove motorky jde spis o to, aby si nejela s vytocenym motorem 100km daleko. Rozhodne muzes kratkodobe (kdyz je potreba) vytocit tu motorku i na vic jak tech 5tis. Hlavne se vyvaruj zbytecne nizkych otacek a rozhodne ji prospeje, kdyz nebudes jezdit ustalenou rychlosti, ale naopak budes stridat jizdni rezimy, rychle/pomalu a radit ;-)
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » sob srp 23, 2008 11:39:43

Veronica20 píše:
KankX píše:tak to je narez :shock: ... Veronico mela by si prehodnotit navstevu srazu v Mlynkach, myslim ze by si se tam narame hodila. Vim neco co zde tady nemuzu napsat ale opravdu by si tam mela jet :wink: Jinak urcite pojede na Mlynky dost lidi stejnym smerem jako by si jela ty a tak by si se mohla klidne pripojit. No a kdyby se zadny dobrak nenasel, pak bych to pres Dobrusku klidne vzal ja a bud ti udelal doprovod, nebo vzal jako batuzek ;-) ...tak co?
No nevím, co máš teda na mysli, ale jako něčí baťůžek bych určitě nejela. Čekala jsem na moto dost dlouho, každý rok jsem pomalu rozšiřovala řidičáky a tak si hodlám každou jízdu pořádně užít ve svém sedle. 8) Ale s těma Mlýnkama to asi nedopadne, já než se tou šedesátkou někam dohrkám..je to fakt dálka pro začátek. Ale láká mě to furt. :angel4:
no kdyby jsi si to rozmyslela, dej vcas vedet, jde o to poznat spoustu novych primovych lidi... takze bych toho batuzka zase tak nezavrhoval ;-) ...no a nebo mam pro tebe jeste jedno reseni, poradne se do toho obuj a mas to zajete za 14 dni a pak uz muzes mastit na sve krasce ;-) Ja taky zajizdel motorku tak, ze jsem ji za 14 dni zajel abych ten "vopruz" mel za sebou :D
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

Roman - ZX12
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Roman - ZX12 » sob srp 23, 2008 11:48:01

gratulace k nove moto! preji hodne slunych dni a moc spokojene najetych km!

k tomu zajizdeni, otacky +- 2tis neni problem, dulezitejsi jak se k nim dostanes,
priklad : za jedna a vytocit do 4tis,za dva vytocit do 4tis, za tri vytocit do 4tis,
tato "sekvence" ti muze trvat 1km nebo treba 400m(priklad), podle toho jestli plynem
otocis nadoraz skoro nebo to roztahujes do tech otacek postupne, a prave toho
plnyho plynu se zatim vyhybej, pozvolne roztahovat, hodne radit, nejezdit
na maly otacky pod hodne plynem, treba do kopce, otacky vadi az na druhym
miste +- 2tis., nevim jeslti je to popsany zrozumitelne, doufam ze pomuze treba.

add.Mlynky, ty neprijedes? :crybaby:
Kawasaki Skuter Moravia Limited Edition
Kawasaki + Lancia = best24ever (430 HP)

farmář
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od farmář » sob srp 23, 2008 12:20:55

k tomu se přidávám,nejhorší je podtáčení spojené s plným plynem, to je trest pro klikovku, ojnice...
Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic
CKC #1060

Veronica20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veronica20 » sob srp 23, 2008 15:30:43

DÍKY MOC. Beru rady na vědomí a dám si na to pozor, ale myslím, že zatím jsem to dělala dobře :) Trochu mi poradil i taťka, ale on to měl při zajíždění své "brambory" (BMW) trochu jinak no. :? Začíná u nás svítit sluníčko, tak se asi pořádně nabalím a vezmu kámošku na malý tour, ať to mám zajetý co nejdřív. No a Mlýnky budu teda stále promýlšlet..je to výzva!!! :D
Ninja 250R - 08... VAMOS!!!

666S999
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 666S999 » sob srp 23, 2008 15:55:04

Veronica20 píše:DÍKY MOC. Beru rady na vědomí a dám si na to pozor, ale myslím, že zatím jsem to dělala dobře :) Trochu mi poradil i taťka, ale on to měl při zajíždění své "brambory" (BMW) trochu jinak no. :? Začíná u nás svítit sluníčko, tak se asi pořádně nabalím a vezmu kámošku na malý tour, ať to mám zajetý co nejdřív. No a Mlýnky budu teda stále promýlšlet..je to výzva!!! :D
Neboj, při rozvážné jízdě se jízda zdaří, event.: proptej někoho na doprovod...Na Kawa si pomáháme :wink: , i když se tu na netu občas točíme navzájem...
A nebal se a neplánuj, vyraž jen tak, a bude! :goodman: (jen doklady, mapu/navi, prachy na benál, mobil - aby rodičovstvo bylo v klidu...a tradá!)

Poznáš alespoň "zelené" lidičky!
Obrázek
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______

666S999
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

na www.kawasaki.com

Příspěvek od 666S999 » sob srp 23, 2008 16:17:02

____ZRX 1200R____
_____CKC#21______

Frki
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frki » ned srp 24, 2008 17:32:35

Hehe, tak nakonec teda taky gratuluju, a hlavne se pripojuju k pozvani na Mlynky.
Na 99% jedu taky, takze 2x 250 by tam urcite nebyla na skodu. 8)
Nechci tam mit tohle prditko mit sam. :)
Ninja ZX-6R '09

Jana Kawa
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jana Kawa » ned srp 24, 2008 17:43:52

taky tě vítám, neprojížděla ses náhodou v pátek odpoledne v Opočně?
Jana ZX6R 05
Život je jízda, jízda je život.
*62* CKC

Veronica20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veronica20 » ned srp 24, 2008 19:15:03

Frki píše:Hehe, tak nakonec teda taky gratuluju, a hlavne se pripojuju k pozvani na Mlynky.
No prdítko to je, ale já jsem zatím max. spokojená!!! Jak jí máš dlouho ty?? a můžu se zeptat na to zajíždění a otáčky?? Totiž Havrda mi říkal, že po 200km můžu normálně vytáčet na těch 5000ot. ale v manuálu píšíš do 800km více jak 4000ot. ne! tak se chci zeptat, když máš stejný stroj, jak si to zajížděl?? Já mám najeto 250km ted a jsem z toho celá nesvá..už jsem teda jela na těch 5000, když mi padla ta první dvoustovka km, ale jen radši chvíli.

Ladis
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis » ned srp 24, 2008 19:18:29

Zdravím a zároven vítám v klubu dně nový žabky v zeleným! Jak už bylo řečeno, nemůžu, než souhlasit...moc vám to spolu sluší, tak at to tak zůstane napořád a máte se společně vždycky fajn! ;)
No a Mlýnky opravdu ještě hodně zvaž, máme před sebou dlouhou zimu a bude se ti stýskat...nenech si ujít sqělou příležitost na neopakovatelný zakončení sezony... ;)
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********

Veronica20
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Veronica20 » ned srp 24, 2008 19:27:54

Jana Kawa píše:taky tě vítám, neprojížděla ses náhodou v pátek odpoledne v Opočně?
Jojo tak tam jsem jela za poslední tři dny alespon pětkrát..jsem z Pohoří, takže to mám za rohem. A ty jsi odkapak?? taky někde odsud??

Jana Kawa
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jana Kawa » ned srp 24, 2008 20:04:54

já jsem od Jičína, ale viděla tě má drahá polovička, když jel z práce z Kvasin, dobře jsi koupila, zelenou nikdo nepřehlídne. :wink:
Jana ZX6R 05
Život je jízda, jízda je život.
*62* CKC

Frki
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frki » ned srp 24, 2008 20:41:49

Veronica20 píše:...
Ja su hrozne prase, ja zkousel co to da kolem tech 400km...ale taky sem se krotil.
Prvnich 200km sem se snazil to drzet kolem tech 4-5ti tisic. potom sem klouzal bezne 5-7 tisic az do 600km. Od 600km sem tomu daval do 8-9ti.
Tedka to pude konecne na prvni technickou. Ja za to uvalil uplne vsechny prachy jak sem si ji porizoval a prakticky mi nezbylo nic moc na benal abych si zalital. :(
Takze jak jsem ji zajel mi teprve reknou. :P

Kazdopadne az tak moc bych se toho nebal. Bezne plati, ze i kdyz je sice doporuceno tolik a tolik, tak kdyz tomu obcas trosku pritnes (tim nemyslim ze sklouznes do cervene), ze ti ten motor nebude do budoucna lenivet pri nahlem zrychlovani.
A zadny strach bych z toho nemel. Neni to stara 10x spadnuta Jawka, ktera by se mela sypat. Melo by to neco vydrzet.

Jde fakt o to, aby si nejela hned na zacatku delsi dobu ve vyssich otackach, tot fse. Proto kazdy rika "radit, radit a zase radit".
Za dalsi, ses lehucka, takze se to moto chova zase trosicku jinak. Jen bych hned z kraje asi nedoporucoval jezdit ve dvou...potrebovalo by to pro jizdu vyssi otacky, to je jasne. :)
Manual jsou jen doporucene hodnoty. A ty jsou vzdycky trosku predimenzovane, protoze vyrobci vi, ze s tim lidi odrbou a nebudou dodrzovat manual. To je klasicka lidskost. :)
Ninja ZX-6R '09

maxim87
Easy rider
Easy rider

Příspěvek od maxim87 » úte srp 26, 2008 13:37:30

Veronica20 píše:
Frki píše:Hehe, tak nakonec teda taky gratuluju, a hlavne se pripojuju k pozvani na Mlynky.
No prdítko to je, ale já jsem zatím max. spokojená!!! Jak jí máš dlouho ty?? a můžu se zeptat na to zajíždění a otáčky?? Totiž Havrda mi říkal, že po 200km můžu normálně vytáčet na těch 5000ot. ale v manuálu píšíš do 800km více jak 4000ot. ne! tak se chci zeptat, když máš stejný stroj, jak si to zajížděl?? Já mám najeto 250km ted a jsem z toho celá nesvá..už jsem teda jela na těch 5000, když mi padla ta první dvoustovka km, ale jen radši chvíli.
Konecne dalsi do rodiny 250tkaru.:-) Gratuluju.:-)
Ja tu svou zajizdel dle rad Halbicha..Do 600km tak do tech 6 000 a od 600 do prvni garancky do tech 8 000.Kazdopadne jak rika frki, bylo mi porazeno radit, radit a radit..Zastavovat, rozjizdet se. Na garancce mi nijak nevynadali.:-) Ted mam najeto 3200km a litame jak sileny.:-)
To jsme my: :-)
Obrázek
Ninja 250R (zelená)

Odpovědět