ZdrahyZX9R píše:Nikdy mě ani nenapadlo ujet, vždycky jsem zastavil a ukecal, nebo podplatil hlídku, když to nešlo jinak (pokud mi to absurdistán dovoluje, proč toho nevyužít). Na ujíždění bych potřeboval podstatně nižší IQto ale nic nemění na tom, že když "jenom" nezastavíš a pojedeš rychle, jsi stále v kategorii "přestupek" takže relativně čistý před zákonem a policie by tě neměla ohrozit tím, že se tě pokusí nějak nebezpečně stíhat. Pokud pojedeš nebezpečně a ohrozíš někoho cestou, jsi už v kategorii "obecné ohrožení" na což náš zákoník nějakým tím paragrafem pamatuje a nemůžeš se divit že tě hlídka zastaví blatníkem.
Tím se ale zase dostávám k tomu, že na to aby tě kdokoli honil na motorce, tak i kdyby to byl Rossi kříženej s King Kongem tak tě nezastaví bez toho aby ohrozil sám sebe jinak, než že za tebou pojede tak dlouho, dokud ti nedojde ropa![]()
Zdrahy, možná jsem ten článek nenapsal dostatečně srozumitelně i pro laiky, páč když si to po sobě čtu, tak protože vím o co gou tak nevidím případné chyby. Tak rychle a stručně: policie vůbec nebude mít důvod tě zastavit a pokud včas zjistíš že se za tebe zavěsil a natáčí tě, tak budeš muset jet třeba i 100km podle předpisů, než usoudí, že jsi Ok a vybodne se na tebe. A pokud jedeš jako dobytek a najednou zjistíš, že je za tebou, tak hold taky zpomalíš a po nějaké době se na tebe taky vy**re a pak už zbývá jen čekat, až si tě pozvou, aby jsi jim řekl svůj názor na jeden moc pěknej dokumentární film a možná, že se pak bude vysílat i televizi.

A pro ty slušné a poctivé motorkáře to bude v konečné fázi znamenat, že se po nich dnes ještě frustrovaná policie nebude vozit za jejich banální přestupky a možná bude i něco tolerovat s domluvou. A nemysli si, že snad při těch honičkách, budou nějak agresivní a zbytečně riskovat život, jsou to také lidi a také motorkáři. A proto jim jako motorkářům bude jedno jestli nějací motorkáři jezdí neukázněně, ale protože to pro ně bude úžasná práce a musí si vydělat na výplatu, tak musí pracovat podle zákonů tohoto státu. Kurva, já tam chci taky