podu radu
podu radu
Zdarec, mám motorku dotaženou z Německa. Origoš techničák nemám!!! (jen ofocenej), jen papíry že byla odhlášená a nějak přepsaná na mě v něm. a nějaky TUV normy. Půjde u nás nějak dostat na papíry??? Nebo sem v ....., vite kde. Diky moc za každou odpověď. Doufám že mě nezbude jen shánět doklady od jiné.
- farmář
- Ghostrider
Když tomu nepomůžeš, zbyte ti šance jen u generálního zastoupení pro Kawu.Máš kupní smlouvu, mašinu a fotokopii něm.TP. Teoreticky bys potřeboval druhopis TP zněmecka, na základě kupní smlouvy, vlastnictví stroje...počkej, a je tam vůbec odhlášená??? ...souhrnem...nejdřív zkus přihlásit, s pokorou....jinak info podají i přes telefon. pak Kawa dovozce... a nebo němčoury. Jako je blbý nemít originál dokladu s homologací, což je v něm i rakouském TP!
Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic
CKC #1060
CKC #1060
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
jelikož:
jsem kupoval a přihlašoval 2x moto z DE, tak podotýkám:
nejdůležitější je "zelená" odhláška z DE registru, techničák (kopie no a?) a kupní smlouva (ve které je uveden typ mota a VIN)... + bonus stejné číslo VINu
na papíře a na motorce...
jdi na úřad a pokus trefa...kdo se bojí, sere v síni...
Každopádně: někde úředník vědu nedělá, a někde prudí, že si koleduje o přes držku...
nejdůležitější je "zelená" odhláška z DE registru, techničák (kopie no a?) a kupní smlouva (ve které je uveden typ mota a VIN)... + bonus stejné číslo VINu

jdi na úřad a pokus trefa...kdo se bojí, sere v síni...
Každopádně: někde úředník vědu nedělá, a někde prudí, že si koleduje o přes držku...
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
- Ladis
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Jestli nemáš evidenční kontrolu z STK a pojistku, tak ani na inspektorát nechoď. Jak uspěješ na STK jen s ofoceným techničákem nevím (jak kde), pojistku sjednáš bez problémů... 
Více info zde:
http://kawa.flexible.cz/viewtopic.php?t=1991
http://kawa.flexible.cz/viewtopic.php?t=3832

Více info zde:
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********
*********CKC # 686*********
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
jasně, že!!!
1) pojistkaLadis píše:Jestli nemáš evidenční kontrolu z STK a pojistku, tak ani na inspektorát nechoď. Jak uspěješ na STK jen s ofoceným techničákem nevím (jak kde), pojistku sjednáš bez problémů...
Více info zde:
2) STK
3) přihlašování na dopravní evidenci na Úřadě...
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
- farmář
- Ghostrider
TUV je jejich STK,ale zde musí mít naší. Ta platí zároveň jako evidenčka, proto ji musíš mít na své jméno...buzerace. S tou kopií při trochu benevolence by to šlo, jestli je tam abgemelded....odhlášeno. Jak kdy, na úřadech je to jako v kasinu,stojí to prachy, nikdy nevíš jak to dopadne.Velké terno málokdy
pojistka jj, i když je to vopruz, když ti ji nepřihlásí,hlavně že je pojištěná. 

CKC #1060
CKC #1060
-
- Babyrider
- Kontaktovat uživatele:
Já kdyžto přihlašoval tak se semnou nikde nebavily (krom pojištění) dokud sem neměl přeložený techničák ( musí to udělat firma specializovaná stojí to asi 300-400 kč ) mně to dělala lingua..pak sem šel na techniskou tam mydali že je to zpusobile k provozu (a byl to nějakej blb kontroloval i rozměr ráfku
E světel atd...) no uspěl sem Pak sem šel na pojštovnu uzavřit pojistku a jelikož sem neměl SPZ udělali mi ji na VIN kod rámu ...pak sem šel na uřad za technickýma komisařema s : kupní smlouvou.. techničákem...překladem techničáku..papírama o proclení...stvrzenkou o zaplacení celního poplatku...doklad z STK že je vozidlo zpusobile + skontrolování čísel rámu a motor ( i motor mně vůl kontroloval ) a pojistkou ...tam sem jima dal asi 2150 Kč a ti mi dali Velký a malý český TP plus nějakej papír s rozhodnutím o zpusobilosti vozidla...a máš to hotovy pak sem šel jen na pojištovnu doplnit SPZ a cajk:-)
PS: na poprvé je to těžký ja to přihlašoval 14 dnu ptže sem nevěděl jak ale ted už bych to zvádnul i zamíň než týden
praxe je praxe a na poprvé budeš lítat od uřadu k uřadu jak blb..ale stojí to za to
zdar a fajn jízdu 

PS: na poprvé je to těžký ja to přihlašoval 14 dnu ptže sem nevěděl jak ale ted už bych to zvádnul i zamíň než týden

KAWASAKI Ninja ZX-7R The legend of superbike
- farmář
- Ghostrider
tak to byli pěkní buzeranti s tím překladem.Vozil jsem sem tam auta a to bych je asi poslal do ... rakouské a německé TP majídoložku o homologaci EU, plus unásse muselo na homologaci k dovozci, což bylo jen že změřili emise a poslali VIN gen. dovozci a ten dal papír o schválení provozu v ČR, což mají ke všem svým výrobkům(myslím že to bude tzv.prohlášení o shodě...) a po STK(dovozní...jj kontrolují Ečka a číslo motoru kontrolují i na evidenčce a STK normálně...) šup napojišťovnu a pak na evidenci vozidel. Docela v poho, krom čekání na homologaci. cca 4 dny. Uf že na to již kašlu! sedět půl dne na dopravce!
CKC #1060
CKC #1060
-
- Babyrider
- Kontaktovat uživatele:
Se mi zdá že ti uředníci to dělaj pokažde a všude jinak
sami neví co vlastně maj mýt
a tak si vymyšlí...semnou se bez překladu nebavily buzeranti..serou mně hovno tam dělaj jen sedí...a nejvíc mně nasrali z dalši motorkou sedim pul dne na dopravce abych přihlásil kawu ZX-7r a baba za okínkem mi řekne že mi neni 17 tak že mně to nepřihlásí (za pár dní by mně bylo) tak že to napíšu na tatíka a zas sem musel čekat jak piča...prostě kráva
a zeptá se mně na maximálku v TP přitom to tam má napsané a pak mně ještě přesvědčuje že mám automat řazení
...nesnášim je 

KAWASAKI Ninja ZX-7R The legend of superbike
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
na nemecky papiry z jine motky se vyprdni, takhle to normalne neprihlasis... chtelo by to vytelefonovat s tim nemeckym uradem jestli by se nenasel ten original, jinak je to dost na pytel
Je divny ze ho nemas, copak s nim asi kdo udelal????

----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
Njn jenže já neumím německy ani kváknout. Ale myslím si že kdybych sehnal česky doklady na to GPZ tak by to neměl být problém né? ale nevímKankX píše:na nemecky papiry z jine motky se vyprdni, takhle to normalne neprihlasis... chtelo by to vytelefonovat s tim nemeckym uradem jestli by se nenasel ten original, jinak je to dost na pytelJe divny ze ho nemas, copak s nim asi kdo udelal????