Navigace na moto

Co se nevešlo jinam, manuály, foto a tak...

Jakou navigaci?

Anketa končí za pon kvě 05, 2008 20:54:48

Tom Tom Rider
2
11%
Garmlin Zumo
2
11%
Mapa
8
44%
Nic, jezdím podle hvězd.
6
33%

Celkem hlasů: 18

Lech
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lech » stř dub 16, 2008 21:13:38

Elvis. píše:He he.... ted se asi leckdo zasmeje, protoze ja zabloudim i v Praze kde mimochodem odjakziva bydlim, ale posledni dobou se me nejvic osvedcila priprava pred cestou. Jednoduse receno: Vlezu na www.mapy.cz kouknu kam jedu, vypisu si vetsi mesta, na ktere by mohl/mel byt ukazatel a ten listecek s vypsanymi mesty vezu v kapse v kombineze. Zadna mapa nic. Vetsinou si to kupodivu i pamatuju a kdyz nahodou zapomenu, kouknu na tahak, ukazatel a valim dal. Kdyz neni ukazatel, tak se zeptam nejakyho domorodce, kudy na to mesto, ktery mam na tahaku potom, co sem potkal to posledni :-) A vetsinou dojedu :wink: :lol:
Přesně tak to dělám jak Elvis a zatím jsem vždy trefil na cílové místo. 8)
mobil:732 654 530
ZX-12 R (02)
ZZR 1100 (93)
ZX-9 R (99)
CKC # 078

Tilda
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Tilda » čtv dub 17, 2008 09:22:15

ja teda nechci sirit nejaky bludy ale nekde jsem cetl recenzi na navigace a psali ze TomTom Rider nema cestinu, takze jako jedinou "pouzitelnou" motocyklovou navigaci brali Garmin. Ale uz je to trochu dyl co jsem to cetl takze se to treba uz zmenilo :)
ZRX1200R
ZRX1000RR

Don't drink and drive, but smoke and fly :-)
#399#

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » čtv dub 17, 2008 15:08:08

Tilda píše:ja teda nechci sirit nejaky bludy ale nekde jsem cetl recenzi na navigace a psali ze TomTom Rider nema cestinu, takze jako jedinou "pouzitelnou" motocyklovou navigaci brali Garmin. Ale uz je to trochu dyl co jsem to cetl takze se to treba uz zmenilo :)
davno vse cz :wink:
ZZR 1400 RR Hujda lenošná
Věř tomu kdo tě nezklamal a nezklam toho kdo ti věří !!!

Zubr
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Zubr » čtv dub 17, 2008 16:48:19

Taky mám v plánu si pořídit navigaci, ale v Čechách jí zatím nepotřebuji, tudíž s její koupí počkám až těsně před zahraniční dovolenou, kterou zatím letos nemám naplánovanou. Uvažuji taky jen o Tomtom rider II a nebo Garmin Zumo 500, nebo 550. Těžko říct kterou znich. A stotožňuji se s názorem jednoho kámoše, že navigace jen usnadňuje jízdu bez zastávek, pro hledání mapy, ale že si do své jízdy zas tak kecat nenechá a když jej to chce poslat přes nějakou blbou silnici, tak prostě neodbočí a ta navigace prostě přepočítá celou trasu a víc ho to netrápí. A prý není problém a je s ní spokojen :D . A já kdekoho potkám kdo má navigaci, tak si jenom stěžuje, že ho protáhne cestou necestou a že stojí za hovno. Ale nikdo z nich by už bez ní nejel, tak ať nedržkujou ko**ti :evil: :evil: :evil: .
NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068

Řečník z aragonitových jeskyní

Zdrahy
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od Zdrahy » čtv dub 17, 2008 17:04:40

Používám navi poměrně často i na místa která znám - dva důvody:
1) ukazuje mi přesnou rychlost a upozorňuje mě když ve městě jedu víc než o 10km a mimo víc než o 20km/hod
2) vidím přibližný čas dojezdu ať jedu kudy chci

s navi nejezdím otrocky - když řekne doprava a mě se nechce, nechám ji nalést jinou trasu, když s ní souhlasím, tak jedu kudy mě vede :wink:
no ale je to o ježdění v autě, na motorce bych ji nechtěl - na supersportu je podle mě na nic, jen rozptyluje. Vozím ji třeba v tankvaku, kdybych se někde vážně zasekl, ale zatím jsem se vždycky domotal podle ukazatelů u silnic :)
ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa! :wink:
CKC # 209

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » čtv dub 17, 2008 18:09:33

ZdrahyZX9R píše:Používám navi poměrně často i na místa která znám - dva důvody:
1) ukazuje mi přesnou rychlost a upozorňuje mě když ve městě jedu víc než o 10km a mimo víc než o 20km/hod

s navi nejezdím otrocky - když řekne doprava a mě se nechce, nechám ji nalést jinou trasu, když s ní souhlasím, tak jedu kudy mě vede :wink:
no ale je to o ježdění v autě, na motorce bych ji nechtěl - na supersportu je podle mě na nic, jen rozptyluje. Vozím ji třeba v tankvaku, kdybych se někde vážně zasekl, ale zatím jsem se vždycky domotal podle ukazatelů u silnic :)
vyborne napsano...a jiste pokud na motce jedu pilu tak necumim na navigaci...pokud se jedu projet cestou necesto vylozene jen tak...jedu az me to prestane bavit a zapnu domu a valim s ni...na pohodu stacim sledovat kdykoli a pokud si necham do ucha hlasit potichu kam dal tak ani cumet nemusim....ale jde to...
libi se mi na ni i tady ve meste ze at chce kdo chce zahlasi kde je..kde me ceka ,kde to je ..... a ja nepremyslim...natukam a jedu s pocitem viz zdrahyho prispevek......
a tvrdim ze existuje spousta jinych doplnku na hovno.....navigace to neni... :wink:

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » čtv dub 17, 2008 18:12:45

apropo...kdyz uz se tu diskutuje o navigaci....mate nekdo info jak pridelat PDA na motku ??????nejaky drzak ???????, :D

Tilda
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Tilda » čtv dub 17, 2008 18:27:19

MARTY píše:apropo...kdyz uz se tu diskutuje o navigaci....mate nekdo info jak pridelat PDA na motku ??????nejaky drzak ???????, :D
pod slidu tankvaku nebo touratech- nekde jsem od nich videl takovy kozeny pouzdra se slidou ktery vycpes po stranach molitanem podle potreby aby v tom pda nelitalo a sedelo na miste
ZRX1200R
ZRX1000RR

Don't drink and drive, but smoke and fly :-)
#399#

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » čtv dub 17, 2008 20:28:47

tankvaky nevozim bo mam slabou motorku....potrebuji spise nejaky drzak univerzal nebo tak neco... :D :D

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » čtv dub 17, 2008 21:30:20

ZdrahyZX9R píše:Používám navi poměrně často i na místa která znám - dva důvody:

ja si navi take obcas zapnu, ovsem ani ne tak proto aby mi ukazovala cestu, jako spis abych se po ceste nenudil a nepopadal se za bricho "kudy ze me to zase chce vect" znam tu nasi republiku docela slusne a obcas to jsou fakt speky co to dokaze :-) Bez mozku se podle toho jet temer neda, pokud tedy nejsem nejakej otrok kteremu je uplne jedno ze objede 3x mesto misto toho aby byl uz 20min. na miste a odpocival. ;-) Naposledy me uzasne dostala kdyz jsem jel Teplice - Plzen coz se obvykle jezdi TEPLICE-MOST-ZATEC-PLASY-PLZEN je to nejrychlesi i nejkratsi a ona se rozhodla ze me posle TEPLICE-PRAHA-PLZEN (jeste bych mohl dodat ze v Plzni jsem potreboval presne na opacnou stranu nez je dalnice od PH) zak jsem ji nechal a jel si svoji obvyklou cestou. Dobry bylo ze me jeste 10km pred Zatcem stacela na Louny a Prahu (dojezdova vzdalenost cca190km) pritom ze Zatce do Plzne je to jen 80km... moc jsem se bavil. Pochopila to holka az v Zatci a pak uz kopirovala moji trasu :-D No a takhle je to s tema navigacema vzdycky... jen jeste dodam ze vlastnim PDA s TomTom6 a behem 2 let jsem odzkousel Blaupunkt, Mio, Garmin, TomTom. Takze pro me je jednodusi kouknout do mapy a NAVI si nechat jen jako kulisu misto TV :-)
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » čtv dub 17, 2008 23:27:07

s navigací bych si rozbil hubu, to vím zcela jistě :D
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

NRG
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NRG » pát dub 18, 2008 12:23:39

Zbyňo, neboj, do Fara dojedem i bez navigace :wink: :) Ne, to byl vtip. Taky o ní uvažuju, ale teď bude mít přednost novej foťák, protože starej mi odešel do věčnejch lovišť.
Karosa ZZ-R 1100
:::: CKC#016 ::::

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » pát dub 18, 2008 15:37:11

jiste je pravda ze ne vzdy vedou presne tam kde by mely.ale to vsechny.....nicmene vetsinou good a hlavne VZDY vas k cili dovedou ale NE s bremenem navysenych nakladu o desitky %...JAKO CELEK VZDY VITEZI :D :D

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » pát dub 18, 2008 17:00:23

NRG píše:Zbyňo, neboj, do Fara dojedem i bez navigace :wink: :) Ne, to byl vtip. Taky o ní uvažuju, ale teď bude mít přednost novej foťák, protože starej mi odešel do věčnejch lovišť.
Do Fara dojedu bez navigace (po čuchu), ale řeším Skalku :wink: abych se neztratil. :wink: Kdo se má tady v tom českém dopravním značení vyznat. :wink:
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » pát dub 18, 2008 18:48:20

Z. píše:
NRG píše:Zbyňo, neboj, do Fara dojedem i bez navigace :wink: :) Ne, to byl vtip. Taky o ní uvažuju, ale teď bude mít přednost novej foťák, protože starej mi odešel do věčnejch lovišť.
Do Fara dojedu bez navigace (po čuchu), ale řeším Skalku :wink: abych se neztratil. :wink: Kdo se má tady v tom českém dopravním značení vyznat. :wink:
napojis se na nas co pojedou z Brna a mas po problemu. :wink: :wink:

Odpovědět