FABIA 1,2 TACHOMETR

marek
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od marek » úte led 08, 2008 14:59:49

:D :D jojo, do dneška vlastně nevím, kde jsem ve svých předpokladech udělal chybu, :withstupid: asi ta tuha měla malý odpor :( . Příště jí vezmu delší kus :D
ZRX1200(05) evo S->N->R
ZX6R(07) for circuit only
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367

DoktorZRX
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od DoktorZRX » úte led 08, 2008 17:01:26

Dóóbrý Marku, hlavně žes to rozchodil. Myslím, že od té doby je z tebe nekuřák :D
Buell xb12r
CKC#160

666S999
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 666S999 » úte led 08, 2008 19:57:10

KankX píše:
marek píše:
ZdrahyZX9R píše:Dal bych tam do serie ještě jednu žárovku, nebo třeba ponorný vařič, to je elektrikářské řešení !!! :wink:
Pánové já si neodpustím malé OT. Já se s elektřinou nijak zvlášť nekamarádím. Po pravdě řečeno jsem dodnes nepochopil proč teče do kopce :D . A jednou na vojně jsem si nutně, ale opravdu nutně, potřeboval zapálit cigáro a neměl jsem sirky. Bylo to v noci (měl jsem dozorčího roty), nechtěl jsem budit kamarády, tak jsem špekuloval jak na to. Tření dřívek jsem zavrhl rovnou, je moderní doba. Zdroje materiálu byly skoro nulové, musel jsem vystačit s málem. Nějak jsem si vybavil že by tuha měla mít celkem slušný odpor. Tak jsem kapesním nožíkem rozštípl podélně tužku a tím jsem dostal cca 8 cm tuhy. Na konce tuhy jsem namotal kusy drátů (na spojovací rotě bylo drátu dost), v místě kde jsem dráty držel jsem je obalil do kapesníků . . . no a pak jsem to vrazil do zásuvky s tím že by se ta tuha mohla rozžhavit. Když se rozptýlil dým a vrátil se mi cit do ruk, takže jsem dokázal nahmatat baterku, tak jsem zjistil že zásuvka je úplně spálená, pojistky jsem vyrazil nejen v kasárnách ale asi v půlce Znojma, z mého superzapalovače nezbylo skoro nic. . . .. Ale účel to splnilo, ta rána a můj křik vzbudily kamarády a ti mi teda konečně připálili. Ještě jednou sorry za OT. :D
Marku ty jsi "vul" :-D malem jsem si pri cteni strikl do trenek... :lol:
já se taky málem posmál!!!
my jsme si zas pomocí "krokosvorek" ohřívali párky na 220V ze zásuvky...ohromná sranda, jen se nesměly držet v ruce...a do minuty explodovaly, kam se sere mikrovlnka, jen ty konce nechutnaly (byly cítit jak spálený elektrikář)
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______

DoktorZRX
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od DoktorZRX » úte led 08, 2008 20:02:27

Taky dobrej zážitek Chozé :D
Buell xb12r
CKC#160

ENZO
Easy rider
Easy rider

Příspěvek od ENZO » úte led 08, 2008 21:28:45

marek píše:
ZdrahyZX9R píše:Dal bych tam do serie ještě jednu žárovku, nebo třeba ponorný vařič, to je elektrikářské řešení !!! :wink:
Pánové já si neodpustím malé OT. Já se s elektřinou nijak zvlášť nekamarádím. Po pravdě řečeno jsem dodnes nepochopil proč teče do kopce :D . A jednou na vojně jsem si nutně, ale opravdu nutně, potřeboval zapálit cigáro a neměl jsem sirky. Bylo to v noci (měl jsem dozorčího roty), nechtěl jsem budit kamarády, tak jsem špekuloval jak na to. Tření dřívek jsem zavrhl rovnou, je moderní doba. Zdroje materiálu byly skoro nulové, musel jsem vystačit s málem. Nějak jsem si vybavil že by tuha měla mít celkem slušný odpor. Tak jsem kapesním nožíkem rozštípl podélně tužku a tím jsem dostal cca 8 cm tuhy. Na konce tuhy jsem namotal kusy drátů (na spojovací rotě bylo drátu dost), v místě kde jsem dráty držel jsem je obalil do kapesníků . . . no a pak jsem to vrazil do zásuvky s tím že by se ta tuha mohla rozžhavit. Když se rozptýlil dým a vrátil se mi cit do ruk, takže jsem dokázal nahmatat baterku, tak jsem zjistil že zásuvka je úplně spálená, pojistky jsem vyrazil nejen v kasárnách ale asi v půlce Znojma, z mého superzapalovače nezbylo skoro nic. . . .. Ale účel to splnilo, ta rána a můj křik vzbudily kamarády a ti mi teda konečně připálili. Ještě jednou sorry za OT. :D
:lol: :lol: :lol: Taky vyzkoušim

Pavel ZRX
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Re: žárovky

Příspěvek od Pavel ZRX » čtv led 10, 2008 22:48:05

markyz1977 píše:A co zajet do autor. servisu a k žárovkam koupit odporové kabely cena je 300 na obě světla . Protože v jednom takovém pracuji vím že to pomáhá.
V autorizovaném servisu by měli auto opravit a ne tam dávat odpor. kabely, navíc ještě zaplacené neštastným zákazníkem. Solidním řešením by byla svolávací akce s odstraněním skutečného problému, samozřejmě zdarma. To by ale stálo hodně peněz, tak tam dáte ty dráty a ještě to zákazník zaplatí.
ZRX 1200 R

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » pát led 11, 2008 04:39:07

Pavel Kys píše:
markyz1977 píše:A co zajet do autor. servisu a k žárovkam koupit odporové kabely cena je 300 na obě světla . Protože v jednom takovém pracuji vím že to pomáhá.
V autorizovaném servisu by měli auto opravit a ne tam dávat odpor. kabely, navíc ještě zaplacené neštastným zákazníkem. Solidním řešením by byla svolávací akce s odstraněním skutečného problému, samozřejmě zdarma. To by ale stálo hodně peněz, tak tam dáte ty dráty a ještě to zákazník zaplatí.
Já to říkal už dávno... Nedat se odbejt a ať to opraví soudruzi z NDR, jistě najdou, kde udělali chybu :D
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

NRG
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NRG » pát led 11, 2008 10:06:56

Pavel Kys píše:
Tak tak... :evil:
Karosa ZZ-R 1100
:::: CKC#016 ::::

markyz1977
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od markyz1977 » pát led 11, 2008 20:55:17

Pavel Kys píše:
No ale těma kabelama se to přece opraví a neštastnej je jen ten zákazník ,kterej nejezdí na pravidelné servisní prohlídky. Ten plat,í ty co na ně jezdí to maj zdarma na záruku a v pozáručním servise na kulanci. A Daku já vím že je to levnější, jenže někteří si ani tu žárovku neumí vyměnit natož pájet a izolovat odpory :wink:
ZX-šestka

Dak
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dak » pát led 11, 2008 21:22:48

to Markyz 1977: Já neříkám že je to blbost to co navrhuješ. Psal sem že kdo aspoň trochu umí pájet tak to zvládne sám a příde ho to na pár korun. Kdo ne tak to udělá kabelama, sice to bude dražší, ale bude to mnět v klidu. A kdo se umí ohánět ten je dojebe ve škodovce. Toš tak
Dak
CKC -015-

Pavel ZRX
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel ZRX » pát led 11, 2008 21:59:15

markyz1977 píše:
Pavel Kys píše:
No ale těma kabelama se to přece opraví a neštastnej je jen ten zákazník ,kterej nejezdí na pravidelné servisní prohlídky. Ten plat,í ty co na ně jezdí to maj zdarma na záruku a v pozáručním servise na kulanci. A Daku já vím že je to levnější, jenže někteří si ani tu žárovku neumí vyměnit natož pájet a izolovat odpory :wink:
Oprava odporovými kabely je jen taková bastlírna, nechcu použít jiný výraz. Servis by měl opravit skutečnou příčínu hoření žárovek a ne to takto obcházet.
ZRX 1200 R

Zamčeno