Dík za užitečné odpovědi.
Jak poznám že nepřeskočil rozvoďák?
-
luda_tomisek
- Kontaktovat uživatele:
Koupil jsem GPZ 500S rv 94 z itálie, chybí na ní napínák rozvoďáku. Potřebuji vědět jak zjistím jestli není přeskočený rozvoďák? Tedy jestli je správné časování. Kdo ví co s tím kdo dělal a tak je možné i to že s motorem někdo točil bez napínáku.
Re: Jak poznám že nepřeskočil rozvoďák?
Viděl bych to tak,že jediný opravdovým řešením je nastavit motor do horní uvratě a shlednout značky,tzn. počínat si tak,jako bys ten rozvodák dával znovu.Takze ti tahle odpoved je na ho... 
Jeden stačí....na všechno....
- Dak
- Ghostrider

- Kontaktovat uživatele:
Re: Jak poznám že nepřeskočil rozvoďák?
Jj. Na kolech rozvoďáku jsou značky a ty musí být v horní úvrati naproti sobě pokud ne tak je průser. Když se potká píst s ventilem. . . . . . . Hyrošima hadr. Pokud jsi nic podobného nedělal tak to dej do servisu. Radši obětuj prachy teď než desetkrát tolik pozdějc.Anti píše:Viděl bych to tak,že jediný opravdovým řešením je nastavit motor do horní uvratě a shlednout značky,tzn. počínat si tak,jako bys ten rozvodák dával znovu.Takze ti tahle odpoved je na ho...
Dak
CKC -015-
CKC -015-
-
luda_tomisek
- Kontaktovat uživatele:
Tak do servisu to dávat nebudu, doma jsem si schopnej udělat sám. Mám manuál na ER5, což je stejnej motor akorát je ten manuál v angličtině a moc nerozumím tomu co tam píšou. vim že kliku mám natočit na "C" ale s těma značkama na vačkových hřídelých si nejsem vůbec jist. Na obrázku jsou značky EX a IN našikmo proti sobě a tečky nahoře, ale v textu je napsáno že značky EX a IN mají být v rovině. Pochopil jsem že mězi tečkami musí být 24 článků řetězu. Víte někdo jak to má být?
Je to dvouvačka?Na klr jsou šipky na kolech.Obě musí směrovat ve směru jízdy a být zhruba vodorovné s rovinou hlavy.Mezi nimi je 37článků.Ale na tvým stroji nevim.Chtělo by to obrázek.
První rada.Protoč kliku opatrně rukou,když se nic nepotká,je to dobrý.Nastav to na uvrať,a podívej se,jestli to nesedí...
První rada.Protoč kliku opatrně rukou,když se nic nepotká,je to dobrý.Nastav to na uvrať,a podívej se,jestli to nesedí...
Jeden stačí....na všechno....
U GPZ 500s si dej pozor ,protože při přeskočení rozvodu myslím o 2 zuby se mi potkávál píst s vantily a nešli protočit klikou ani rurčně.Na řetězových kolech vaček jsou značky EX/IN,které musí být v rovině.Manuál na GPZ mám. 
mojky ZX6R-98