neres to... nech zbrousit a je to. Kupovat nove je nebetycna kravina. Asi tak jako vyrobce nedoporucuje ty podlozky prehazovat mezi sebou... dnes je vse o ksefte a taky o tom ze kdyz koupis novou je jistota ze ma spravnou tloustku, kdyz to zbrousi matlak nekde na koleni, tak je to vsechno v haji a za to si vyrobce nemuze vzit zodpovednost, proto to doporuceni !!! Podlozka je z uslechtile ocele a rozhodne neni jeji povrh nijak upravovan, jak tu nekteri psali, to ti muzu klidne garantovat...matt píše:tak proc jsem se tady asi ptal??abych zjistil co a jak!!!nikdo sem nenapsal az na maverika. tak jsem procetl par diskuzi a taky tam psali o brouseni. a kdyz me to potrvrdil jeste ten borec co dela motory
Ventilové podložky zx6r 1996
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
U podložek z motorky jsem to netestoval, ale u auta, tuším že to tehdy byl nějaký Citroen, jsem měřil tvrdost podložky před a po obroušení a bylo to stejné. Takže buď tam žádné povrchové kalení nebo cementace nebo něco podobného není a nebo je to ve vrstvě silnější než ta desetina nabo dvě co z toho obrousíš. Ale jak říkám, bylo to u plechovky.
ZRX1200(05) evo S->N->R
ZX6R(07) for circuit only
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367
ZX6R(07) for circuit only
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367
A hlavně v dobách jistě poctivýchmarek píše:U podložek z motorky jsem to netestoval, ale u auta, tuším že to tehdy byl nějaký Citroen, jsem měřil tvrdost podložky před a po obroušení a bylo to stejné. Takže buď tam žádné povrchové kalení nebo cementace nebo něco podobného není a nebo je to ve vrstvě silnější než ta desetina nabo dvě co z toho obrousíš. Ale jak říkám, bylo to u plechovky.

ZZR 1400
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
-
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Važ slova, garanteKankX píše:neres to... nech zbrousit a je to. Kupovat nove je nebetycna kravina. Asi tak jako vyrobce nedoporucuje ty podlozky prehazovat mezi sebou... dnes je vse o ksefte a taky o tom ze kdyz koupis novou je jistota ze ma spravnou tloustku, kdyz to zbrousi matlak nekde na koleni, tak je to vsechno v haji a za to si vyrobce nemuze vzit zodpovednost, proto to doporuceni !!! Podlozka je z uslechtile ocele a rozhodne neni jeji povrh nijak upravovan, jak tu nekteri psali, to ti muzu klidne garantovat...matt píše:tak proc jsem se tady asi ptal??abych zjistil co a jak!!!nikdo sem nenapsal az na maverika. tak jsem procetl par diskuzi a taky tam psali o brouseni. a kdyz me to potrvrdil jeste ten borec co dela motory

ZRX 1200 R
PodepsánoPavel ZRX píše:Važ slova, garanteTi někteří, co tu psali, jsou třeba servisáci, co to řeší denně. Já to prostě nebrousím, brousit nikomu nebudu a když někdo nemá na servis, ať si motorku dělá sám, jak chce, podložky klidně broušené, doma na brusce nebo na magnetce, se svojí garancí, nebo tou tvojí. Jo a na svoje motorky kupuju originální díly, vím proč, včetně podložek ventilů, které jsem řešil nedávno, při servisu 6000km, 6ks jsem přeskládal, to je samo OK, 10ks jsem koupil.

- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
co jsem napsal to plati... nikdo vas nenuti brousit, ja bych si je doma taky nebrousil, protoze mam vsak clovicka ve sroubarne kde maji patricne vybaveni a vzhledem k tomu ze se sbrousenim zadna tvrdost ani kvalita podlozky nezmeni tak neni duvod rvat prachy nenazranym, ze?
Takze bych to shrnul asi takto... samozrejme ze kdyz tu podlozku sbrousi nekdo neodborne a treba ji prekali, tak maji ventily problem... pak je urcite lepsi koupit novou.

----- (W) -----
young oldtimer
young oldtimer
-
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Nepřekalí, maximálně popustí nebo vyžíhá, zleží na dosažené teplotě. Ke kalení je třeba dosáhnout austenit. stavu a prudce zchladit.KankX píše:co jsem napsal to plati... nikdo vas nenuti brousit, ja bych si je doma taky nebrousil, protoze mam vsak clovicka ve sroubarne kde maji patricne vybaveni a vzhledem k tomu ze se sbrousenim zadna tvrdost ani kvalita podlozky nezmeni tak neni duvod rvat prachy nenazranym, ze?Takze bych to shrnul asi takto... samozrejme ze kdyz tu podlozku sbrousi nekdo neodborne a treba ji prekali, tak maji ventily problem... pak je urcite lepsi koupit novou.
ZRX 1200 R