Zapalování KLX 650C

Zdenos Mlcek

Zapalování KLX 650C

Příspěvek od Zdenos Mlcek » úte zář 08, 2009 17:09:00

Neví prosím někdo kolik by měl mít ohmů snímač zapalování? Nebo kde by mohla být zrada.....moto mi nechtělo občas startovat.....potom začalo zdechat a teď mi už nejaký týden nejede vůbec .... pořád bádám... nová iridiová svíčka najel jsem na ni 3tisíce a háže pořád dobře(ne bokem)......zkoušel jsem projít všechny svorkovnice ...spínačku,vypínač stojánku a spojky........občas to chytne za chvíli zdechne....zjistil jsem, že snímač měl špatné dráty a někdo vybrousil díry úchytu tak, až se dotýkal snímač výstupku na klice ...... tak jsem dal druhý ale z jiného tipu rozměry stejné......bohužel už se mi vybila baterka, tak teď nemůžu hledat.... Díky za sdílené poznatky

Anti
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Anti » stř zář 09, 2009 20:02:18

Pavel ZRX,na toho se obrať.
Snímač by měl mít kolem 120 Ohm
Jeden stačí....na všechno....

Pavel ZRX
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel ZRX » čtv zář 10, 2009 18:13:16

Anti nechce psát! On je jediný léčitel jednoválců! A ignitech! Pokud je snímač ok (jde-li aspoń nějaká jiskra, tak asi ano), bude problém ve statorové cívce, která napájí jednotku zapalování. Varianta A - nový stator, var. B - převinutí cívky, var. C - IGNITECH. Jednotka Ignitech je napájena z aku, zapalování funguje bez problému a je možné použít programovatelnou jednotku. Tam se dá nastavit regulace předstihu zážehu. Pokud máš zájem, můžu ti to namontovat.
ZRX 1200 R

Anti
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Anti » pát zář 11, 2009 16:29:17

Šak sem mu odpověděl... :lol:
Ať si prvně projde všechny odporové hodnoty.Podle mě mnoho možností,kde může být zrada.Je to hnus,samý vinutí,Snímač,budící cívky,indučka....Každé z těch vinutí se může "prošlahnout a je problém a k tomu ještě blbě dohledatelný...Nicméně varianta Ignitech vyřeší hodně...

Zdenos Mlcek

Příspěvek od Zdenos Mlcek » ned zář 13, 2009 13:02:17

Mockrát díky za odpovědi......ještě něco zkusím, kdyžtak bych dal vědět.......s tím namontováním Igniteku........taky jsem na to koukal na netu, akorát tam psaly, že je to na suché zapalování, tady je mokré.........

Pavel ZRX
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel ZRX » ned zář 13, 2009 20:21:05

Na motorce necháš původní snímač (mokrý). Snímač dodávaný ignitechem je jen pro suchou montáž.
ZRX 1200 R

Zdenos Mlcek

Příspěvek od Zdenos Mlcek » úte zář 15, 2009 18:20:41

Bylo by tedy možné nějak se s Vámi domluvit na té opravě? Popřípadně kolik by to předběžně stálo?

Anti
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Anti » úte zář 15, 2009 20:01:07

S kým se chceš domlouvat na opravě?

Zdenos Mlcek

Příspěvek od Zdenos Mlcek » úte zář 15, 2009 20:34:08

Mno jelikož mi to nabídnul Pavel ZRX......tak bych toho chtěl využít, ale jeli zde nějaký jiný odborník .....

Anti
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Anti » stř zář 16, 2009 16:15:29

Jo,teď to vidím...No tak ho kontaktuj...

Zdenos Mlcek

Příspěvek od Zdenos Mlcek » čtv zář 17, 2009 20:54:08

JJ už se stalo....pomáhá mi to ještě zkusit vyřešit.....ale stejně jinak než Ignitek to nepůjde....

Zdenos Mlcek

Montáž Igniteku

Příspěvek od Zdenos Mlcek » pon úno 22, 2010 10:02:03

Proběhla v pohodě u Pavla ZRX se vší spokojeností...(byl změřen snímač.a nainstalovaná nová řid jedn....IGNITEK)..výkon se zvedl, předešlo se poruchám na altíku a řídící jednotce......ale bohužel to nebyl ten problém........zkoušel jsem se znovu zaměřit na karburaci......a když už jsem si myslel, že je to vyřešené.....tak mě to zklamalo...prostě to už nenatočím ....vůbec......na podzim jsem to jen tak tak roztlačil.........tak jsem prolezl partsdepot......a našel jsem si poslední věc co by to mohla být (jediná věc co se mi nezdá....velikost jiskry......alespoň ....nic jiného mě nenapadá) takže indučka....nebo jak to tady nazyvájí COIL ignition+kábl a koncovku na svíčku........mám ji obědnanou...teď už jen čekám, až příjde.......zda se podaří problém vyřešit...... jestli někdo má s tímto probléblémem zkušenosti jsem rád za každou radu. Díky Zdenoš

Pavel ZRX
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel ZRX » úte úno 23, 2010 07:50:56

Není to zas jen zalitá svíčka? Ta cívka normálně chodila, při startech i v tahu jela. Nemáš možnost zkusit jiný karbec?
ZRX 1200 R

Zdenos Mlcek

Příspěvek od Zdenos Mlcek » úte úno 23, 2010 15:59:34

až příjde Indučka, tak to budu řešit dál......ještě mám obědnanou fajku a kábl od indučky( nejdříve udělám jedno 100% potom se vrhnu do druhého)přeci jen díly na Kawu nejsou zadarmo a nechce se mi zbytečně vyhazovat peníze.........já tady bohužel nemám skoro žádné možnosti jiných dílů.....leda nové přez partsdepot o ničem jiném ani nevím.........když to tím nebude.....tak zkusím dát celý karbec odborníkovi ať se na něj podívá........ale je divné, že to jelo a samo to přestávalo jet až to nejede vůbec.......to spíše vypadá na eletrosoučástku než na karbec.......nevím mno......

Pavel ZRX
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel ZRX » úte úno 23, 2010 20:34:31

Zdenos Mlcek píše:až příjde Indučka, tak to budu řešit dál......ještě mám obědnanou fajku a kábl od indučky( nejdříve udělám jedno 100% potom se vrhnu do druhého)přeci jen díly na Kawu nejsou zadarmo a nechce se mi zbytečně vyhazovat peníze.........já tady bohužel nemám skoro žádné možnosti jiných dílů.....leda nové přez partsdepot o ničem jiném ani nevím.........když to tím nebude.....tak zkusím dát celý karbec odborníkovi ať se na něj podívá........ale je divné, že to jelo a samo to přestávalo jet až to nejede vůbec.......to spíše vypadá na eletrosoučástku než na karbec.......nevím mno......
Zapalovací cívky pro kapacitní zapalování, které je na KLX, by se daly použít univerzální, kupuju je u advancer-biker, cca za 400kč, fajfku taky seženeš neorigo, na KLX jsem zkoušel faju ze Škody 120, rovný typ s rezistorem, normálně jede. Ten karbec se mě moc nelíbil, byl problém se seříz. volnoběhu, tam bych viděl možnost problémů. Až bude něco nového, napiš PM.
ZRX 1200 R

Odpovědět