Spojka špatně (málo) odstavuje - co jsem zase doku*vil?
Spojka špatně (málo) odstavuje - co jsem zase doku*vil?
Dneska jsem se dal poprvé do čištění řetězu i u předního ozubeného kolečka. (popravdě jsem si nádaval,že jsem to neudělal dířv). Podle manuálu jsem sundal spojkový váleček. Banjo jsem na něm nechal a zase podle manuálu nechal přes gumycuk po celou dobu zmáčknutou spojkovou páčku. Po smontování spojka ale vůbec nezabírala. Tak jsem do rozmontoval, teď už bez zmáčknuté páčky. Zkoušel jsem s páčkou mačkat, váleček se normálně posouval, šel ale překvapivě snadno zatlačit zpět. Namontoval jsem to teda zpátky a odvzdušnil. Nějaké bubliny šli, ale ty spíš připisuji práznému šlauchu na ventulku. Páčka potom mírně ztěžkla a motorka na jedničku jde přes spojku nastartovat, ale bez brzdy poskočím dopředu. Motorka jde tlačit, ale dost ztuha.
Co mě ještě překvapilo, že kolo mělo při zařazeném stupni dost velkou vůli než se seklo o rychlost, řekl bych skoro až 1/5 otočky, ale spíš míň.
Po celou dobu jsem nikde nezaznamenal ztrátu kapaliny. Při odvzdušnění jsem pravidelně dolíval, i po tom co nešli žádné bublinky a páčka šla na pocit ztuha jsem cyklus odvzudšňování několikrát pro sychr opakovat.
Spojková kapalina byla měněná před časem.
Co mě ještě překvapilo, že kolo mělo při zařazeném stupni dost velkou vůli než se seklo o rychlost, řekl bych skoro až 1/5 otočky, ale spíš míň.
Po celou dobu jsem nikde nezaznamenal ztrátu kapaliny. Při odvzdušnění jsem pravidelně dolíval, i po tom co nešli žádné bublinky a páčka šla na pocit ztuha jsem cyklus odvzudšňování několikrát pro sychr opakovat.
Spojková kapalina byla měněná před časem.
ZX-12R naked
- farmář
- Ghostrider
jsem z toho na větvi. Vytáhl jsi spojkovej váleček..ok.Zatímco byl vytaženej....zmáčklá spojka. Proč? no nic. Nezabírala...divný když jsi vlastně nerozpojil vedení kapaliny...spíš bych řekl že jev tom nějakej bordel. Když rozebereš váleček, hadici cokoliv...tak poté, co dáš nádobku-řidítka aby byla vodorovně a průběžně pozorně bez chyby dolejváš a odvzdušňuješ musí nakonec bejt vedení bez vzduchu a fungovat naprosto v pohodě. Mě to takhle pí.uje když -odcházela mi pumpa spojky(u páčky pod nádržkou) a nebo chčije kapalina(zrovna nyní se někam svině ztrácá trošku, v pá jsem na Lipně ale na Mlejnky bude přetěsněnej pístek...pumpa je vyměněná, ne za novou ale za gut ze ZZR.
Držím palce,bude to nějaká kravina co dokáže nasrat.
Hele...tak to bylo poprvý,co?
Držím palce,bude to nějaká kravina co dokáže nasrat.
Hele...tak to bylo poprvý,co?

Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic
CKC #1060
CKC #1060
bohužel to tak je, sundáš kryt, ten je asi na 6 šroubech, ale ten drží právě ještě na 3 šroubech ten spojkový váleček. Je to vlastně pístek jak na brzdě, který tlačí na tyčku. Tady ten bazmek http://i20.ebayimg.com/02/i/001/41/6d/19bd_1.JPG tomu zavazí.
ZX-12R naked
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jestli to nehodou nebude tim ze ti tam chybi ta hydraulikaPepa píše:Já Ti asi nepomůžu, jen mě zajímá, že když čistíš řetěz a kolečko, že tam děláš něco se spojkou? Já u šestky nic při sundání krytu a vyčištění kolečka se spojkou neřeším. Asi je každá mašina jiná

----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
a mas to tam zpatky spravne usazene a dotazene
to vypada jako kdyz tam mas mezeru... on ten ovladaci mechanismus spojky jde dost ztuha, tak jestli je opravdu vse na sobe bez skvirek, i milimetrova mezera ti tam nadela hroznou paseku...

----- (W) -----
young oldtimer
young oldtimer
dotažené to mám tuším nafest, dotahoval jsem ráčnou a dával pozor, abych nic neurval. Bylo prasklé plastové těsnění pod tím pístem (je mezi pístem a krytem a jdou přes nej ty 3 šrouby), ale to brání asi jen tomu největšímu bordelu se tam dostat. Ještě to zkusím dotánout, ale popravdě si fakt myslím, že dotažené je dost.
S čím mě teda ale ty ku*vy šikmooké dostaly, je, že snad každý šroub má jinou délku.
S čím mě teda ale ty ku*vy šikmooké dostaly, je, že snad každý šroub má jinou délku.
ZX-12R naked
Taky jsem na to myslel, jenže nevím, že hydraulika je napojena nějak jinakKankX píše:jestli to nehodou nebude tim ze ti tam chybi ta hydraulikaPepa píše:Já Ti asi nepomůžu, jen mě zajímá, že když čistíš řetěz a kolečko, že tam děláš něco se spojkou? Já u šestky nic při sundání krytu a vyčištění kolečka se spojkou neřeším. Asi je každá mašina jiná...truhliku

ZX-6R (636) 2005
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148
ale vídíš, lepším se. Už je tady mým příspvěků daleko míň než minulý rok a to se v tom víc šťourám. Ještě tak 70 let a je mě Zubrmilda píše:Milane,Ty prostě nezklameš!!![]()
Myslím,že šrouby mají 3 délky.Rozhodně jsem si dělal plánek,kam kterej patří. Kdybych měl manuál,tak bych možná nemusel...(ale asi je to tak lepší,bez manuálu a nebyl problém...)
Bude to drobná chyba v kompletaci!!!

ZX-12R naked
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
vic stouras??? ...se na stourani vyprdni a radsi jezdiMMKS píše:ale vídíš, lepším se. Už je tady mým příspvěků daleko míň než minulý rok a to se v tom víc šťourám. Ještě tak 70 let a je mě Zubrmilda píše:Milane,Ty prostě nezklameš!!![]()
Myslím,že šrouby mají 3 délky.Rozhodně jsem si dělal plánek,kam kterej patří. Kdybych měl manuál,tak bych možná nemusel...(ale asi je to tak lepší,bez manuálu a nebyl problém...)
Bude to drobná chyba v kompletaci!!!![]()
![]()

----- (W) -----
young oldtimer
young oldtimer