Celé mě to připadalo jak sraz lidí s malým přirozením, kterří si to musí kompezovat nějakou tou tvrďáckou pozou. Většina v podobě desperada, že zastřelit ho od pohledu, musel bych být osvobozen, ale pak mu vedle stanu stojí Cayene, nebo aspoň nový Sprinter, ve kterém mu jeho tvrdé a divoké roštěnky dovezou vybavení, včetně pártystanu, kde tito tvrďáci zasednou a pohovoří, ve kterém státě je po nich vyhlášeno "Živý nebo mrtvý". Po asi 0300 hodině mě to připadalo jako sraz křesťancé školy (jen tam by se asi víc souložilo - i když jedna soudružka (co bylo pod ní jsem neviděl) kolem 0400 hodiny hned u vody v té kose, fakt respekt). Skončil koncert a na pár výpitků šlo 90% lidí chrnět.
Custom show ale stála za to, i když to nemusím, tak tu zručnost a dokonalost některým umělckých děl fakt musím ocenit i jako laik. Co mě ale štvalo, byla odvaha, nemyšlenost, nebo jen vyčůranost některých, kteří tam strčili originál motorku, na kterou jen navěsili katalogové díly. Vrcholem všeho byl bílý Intruder, na kerý hodil jiné výfuky, přidal klapky sání a kufry a voalé, přestavba jak prase hotová. A těch hodin co do toho vložil, jestli teda počítá i dobu, než mu to došlo poštou.
Pak mě tam žral krev blbeček ve věku snad 18 let a váhy tak 65kg, kterému tatínek koupil litrovou GSXR. Protože kdyby si na ni vydělal sám (jinak než z kapesného) tak by ji celý večer kokot nestartoval a za studena ji nedržel pod krkem v omezovači 30 sekund furt dokola. Kdyby měl debil aspoń nějaký laďák, ale takto to byl jen jekot trápené motorky. Tento vrchol mistrovství na motorce předváděl ještě před stánkem, kde se grilovalo prase, ale potom co mu na můj vkus zbytečně slušně majitel vysvětlil, že ten smrad tomu praseti moc nepůmůže šel obšťastňovat spící ve stanech (ale ti s tím zase na druhé straně museli počítat). Čekal jsem nějaké noční jízdy, závody, sprinty a prostě nějaké blbnutí na moto, když areál byl uniformy-free, ale na to do toho narvaly asi moc peněz, ay na nich ještě i jezdili a blbnuli.
Takže pár foteček (Kanx promine), časem přidám další a neděli se jdu "bavit" zase, tak ještě něco bliknu.
http://zkooter.rajce.idnes.cz/Euro_Bike_Fest/#album
PS: Pro ty kteří mě to závidí, jeďte na sraz bez mašiny, o víkendu, v největší pravděpodobností zadarmo, šmatlejte tam 12 hodin dokola a nedejte si ani pivo, když kolem všichni chlastají