ZX6R rv07 NOVACEK

Modely, testy, zkušenosti
Odpovědět
martin.haf

ZX6R rv07 NOVACEK

Příspěvek od martin.haf » úte dub 21, 2009 09:42:39

Zdravim Vas, jsem tady novej, takze se omlouvam jestli pisu do spatny sekce, ale snad ne:) Poridil jsem si zx6r z 07 jelikoz jsem ji chtel uz dlouho.. To ze je to na zacatek silny nereste, cetl jsem si tu uz neco, ale mam se rad a nechci se hned nekde vyplacnout a neco v hlave uz taky mam. Spis bych Vas chtel poprosit o par rad a vseobecnych informacich. Je to motorka dovezena z USA a bohuzel jsem k ni nedostal zadny papiry, myslim tim prirucky atd.. Jestli teda nema nekdo k tomuto modelu manual, idealne v elektronicke podobe ;) jde mi hlavne o to at vim,kdy menit olej, jakej typ atd atd.. Proste abych se o ni mohl dobre starat.. Dale jestli extuje nejeky progarmaek, ktery podle VIN kodu dokaze zjistit nejake info ohledne motorky, (nevim jak u motorek, ale auta koncernu VW, co mam, tak takovy existuje). Dale bych se chtel zeptat,jelikoz jsem nedostal servisku, tak ani nvm, jak byla zajeta. Jde o to, ze by mela mit najeto 2200km a pokud vim, tak se nova motorka musi dobre zajet, jelikoz nevim, jak byla zajeta, tak bych se chtel zeptat, co by jste mi doporucili, jak se k ni mam chovat? Jakym stylem jizdy jezdit, od kolika km se bere motorka jako zajeta? Jen pro info, byla polozena na pravou stranu, ale nejspis jen v male rychlosti, vsechny plasty jsou originalni, jen par odrenin. Dorazy a ty plastove veci ve predu kolem budiku + takove ty dulezite veci jsme prohlidli, presto, pokud by ste mohli poradit, kam jeste kouknout, budu rad:) Dal co me napada, tak se mi zda, ze se mi nejak kykle nadz, kamarad co ma SW, tak se mu ani nehne, tady so tak ejak mele a nejsou rovnomerne mezery mezi levou a pravou strnou, jestli jsou tam nejaky uchyty na dotazeni, nvm:/ (jeste jsem ji nerozebiral, zati se jen orientacne ptam). A jeste bych se chtel zeptat na gumy, jde o to, ze predni kolo bylo nevyvazene, tak mi to, kde jsem to kupoval vyvazili a zaroven tam prezuli jinou gumu (zadni i ta sundana predni jsou jeste originalni se kteryma se motorka kupovala z obchodu) ale ta jina predni ma uz jinej vzorek nez ta zadni a po bocich je takova uz okousana, neni proste takova hladce uhlazena, ale na krajich jsou takove zmolky. Takze jestli to neni spatne, jednak ty kraje a pak ten jinej styl vzorku nez na zadni gume. To je asi tak pro zacatek myslim dost otazek, pokud by Vas neco jeste napadlo, tak budu rad za kazdou radu:) Rikam uprimne, ze nejsem zadnej motorkar, (pokud neberete v potaz Simsona :D ) tak bych se rad dozvedel co nejvice co to jen jde.. Hlavne nechci umrit, jsem na to jeste mladej (22) ;)
DEKUJI VSEM ZA KAZDOU RADU CI POZNAMKU K TEMATU :) a omlouvam se pokud jsem ve spatny sekci ci tak neco. Martin

Shrnuti mych dotazu:

1. Dokumentace k motorce
2. VIN dekoder
3. Styl zajizdeni
4. Vzorek a stav pneumatik
5. Zkusenosti + co vas napadne :?:

marek
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od marek » úte dub 21, 2009 10:16:22

1. Dokumentace k motorce - nějaký manuál najdeš na netu, papírový taky nemám
2. VIN dekoder - něco by ti řekli v kawasaki, ale nebudou se s tebou moc chtít bavit, šedé dovozce nemají rádi
3. Styl zajizdeni - 2200km znamená že moto je plně zajetá, preventivně vyměň olej a jedéééém, jinak olej se mění po 6tis a olej ti v každém motoobchodě prodají podle manuálu výrobce oleje, bude to asi polo nebo ful syntetika 10W40 nebo 10W50, nijak extra to neřeš
4. Vzorek a stav pneumatik - přední guma se žmolkama na boku je asi jetá na okruhu, hoď to všechno do hajzlu, pořiď si dopředu i dozadu novou gumu stejné značky pokud možno ne starší než 2 roky
5. Zkusenosti + co vas napadne - jezdi opatrně, v opačném případě to většinou dost bolí

A vítej mezi kawaře
Naposledy upravil(a) marek dne úte dub 21, 2009 10:32:28, celkem upraveno 1 x.
ZRX1200(05) evo S->N->R
ZX6R(07) for circuit only
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367

Ladis
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis » úte dub 21, 2009 10:18:02

Tak tě vítám Martine mezi "greenhorny"! ;)
:arrow: Co se týče manuálu, tak o ten si napiš volkswagenovi (admin) přes soukromou zprávu (PM), jistě ti rád pošle link na stažení (možná i sem)... ;)
:arrow: VIN ti můžou rozkódovat přímo u dovozce Kawasaki - ASKO KC, Brno...stačí si tam zavolat. Popř. zkus třeba TENTO odkaz :idea:
:arrow: Po 2200 najetých kilometrech by měla mít motorka za sebou jak "zajížděcí km", tak i první garanční prohlídku. Vzhledem k tomu, že nemáš servisku, doporučuju návštěvu servisu a obecné prověření, jak na tom je (i vzhledem k avizovanému pádu).
:arrow: Pneumatiky je nejlepší používat vždy v sadě, tzn. jedna značka a typ pro obě kola. Jestli máš na předku gumu se žmolkama na hranách, je to nejspíš nějakej jetej slick z okruhu, který se nabízí za pár korun všude možně. Doporučuju neváhat a obout jí do nové sady - pneumatiky jsou základ, nepodceňovat!
:arrow: Co se týče obecných zkušeností se ZX6R, tak si projdi forum, bylo toho zde o této kočičce napsáno už hooodně... ;)

Tak hodně štěstí a spoustu spokojených kilometrů vždy se šťastným návratem do garáže! ;)
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********

milda
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milda » úte dub 21, 2009 10:20:55

Taky Tě vítám!!

A myslím,že Ti kluci odpověděli dost dobře!!!

A shodujou se, jako by jeden od druhého opisovali!!! :lol:
ZRX 1200 hybrid S/R-DAEG
CKC # 576

martin.haf

Příspěvek od martin.haf » úte dub 21, 2009 10:26:37

Dekuju za rady, jinak to teda necham zkontrolovat, asi bych mel primo do toho brna k prodejci co? Dik

Ladis
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis » úte dub 21, 2009 10:34:32

martin.haf píše:Dekuju za rady, jinak to teda necham zkontrolovat, asi bych mel primo do toho brna k prodejci co? Dik
Přidej si do profilu bydliště a do podpisu motorku... :idea: :wink:
V Brně je to autorizovanej servis, dražší, ale 100% (mělo by být). Určitě ale není jedinej... ;)
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********

marek
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od marek » úte dub 21, 2009 10:40:26

martin.haf píše:Dekuju za rady, jinak to teda necham zkontrolovat, asi bych mel primo do toho brna k prodejci co? Dik
To bych rozhodně nedělal :!: Dovozce pracuje na tom jak systémově znemožnit registrace amerických motorek, je to pro ně velká konkurence (moje zx6r je taky amík) a nevím proč mu je vozit pod nos (nevím jak jsi na tom s registrací). Nevím odkud jsi, najdi si kvalitní servis někde poblíž bydliště.
ZRX1200(05) evo S->N->R
ZX6R(07) for circuit only
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367

Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis. » úte dub 21, 2009 10:58:16

1. dokumentaci sezenes na prvni strance bo zkus naseho mileho admina VW :-) Je to hlava pomazana :-)
2. VIN dekoder nevim, ale neco malo se da vicist na wikipedii... zadej si tam hledat slovo VIN. Ja tam neco malo nasel. Marek ma s askem recht. Na to bacha. Jeste muzes zkusit kawa clena bleska. Napis mu pm, ze bys to nechtel pres asko, kvuli tomu dovozu z ameu, tak jestli by ti mohl pomoct zjistit podle vin, co je to zac...
3.Motorka se zajizdi tusim do 1600, takze uz by mela mit normalni olej, ne ten na zajizdeni atd. Ale kdyz neznas historii a km na tachu se taky neda vzdycky verit, tak se vyplati u ojetiny ten olej proste vymenit. Tech par tisic za to vazne stoji, nez riskovat pripadne zadreni, pze ten pred tebou dojizdel porad ten zajizdeci olej, i kdyz je to dost nepravdepodobny. Jinak jezdit uz muzes klidne na plno. Tech 1600km je fakt maximum na zajeti... pak uz se jezdi urcite normalne.
4. co se tyka gum, tak sada je fakt lepsi. Pokud chces menit, vymen obe. Kazdy typ gumy ma jiny tvar a typ smesi behounu tak aby vyhovoval danemu vyuziti. Takze kombinovat spicatou pirelku a chopperackej tvrdej zadek fakt nebude to pravy orechovy (prehanim, ale je to jen priklad) :-)
5. motorka je to pekna lehka. Tak ji uzivej dosyta. Porid si predevsim poradny hadry. Po nehode bude pozde premyslet o tom, co sis mel koupit za paterak atd., ze by se ti tohle nebo ono nestalo. A druha poucka. I kdyz si myslis, ze uz to mas v ruce, tak nemas. Ted si rikas, ze zachovas chladnou hlavu, ale jednou se nechas unest. Chce to mit porad zdravy respekt a ucit se a ucit se. Ale podle me si tu hubu musi kazdej nabit sam, tak ti preju aby se ti rozsvitilo driv jak me a ten pad byl jen malinkej :wink: kdyz uz teda nejakej bude.

Hodne km bez nehod a uzivej dosyta. PS:Az si budes chtit pojezdit lip a naucit se i neco vic, vyraz na volny jizdy na okruh. Tam nepotkas patnik pri silnici bo auto v protivce...
Naposledy upravil(a) Elvis. dne úte dub 21, 2009 11:00:41, celkem upraveno 1 x.
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

ZX6R rv04 (sloužilas dlouho a dobře, diky)

Pepa
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Pepa » úte dub 21, 2009 10:59:46

1.Pokud chceš manuál v pdf, tak ho mám pro 07-08, jen nevím jak ho poslat, má asi 14 mega nezazipovanej. Jedině, že bys mě dal nějaký přístup na úložiště a já ho tam poslal.

2.Co se týká toho VIN, tak jak už psal Ladis, v Asku v Brně mě v pohodě řekli rok výroby a odkud se dovezla. Nic jinýho jsem po nich nechtěl.

Hodně zdaru :D
ZX-6R (636) 2005
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148

volkswagen
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od volkswagen » úte dub 21, 2009 12:21:26

Z900RS
W800 2011