Zmrzlina??

Opravdu o všem - od špendlíku po lokomotivu
GEORG
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od GEORG » pát led 09, 2009 13:45:08

Ladis píše:
kafkalibor píše:A já bych rád věděl jakej je rozdíl mezi sifónem a sodovkou,pro mně žádnej!
Prosté... ;)
Sodovka :arrow: limonáda (sycený a ochucený nealko nápoj)
Sifón :arrow: soda - pelivá voda bez příchuti (voda + bombička), též taky bazmek pod výpustí umyvadla, dřezu,...
Ale hlavně si v Praze objednáš sodovku, očekáváš oranžovou brkavici a ten pitomec z obsluhy ti donese sodu :lol:
G.
ZX10R KRT 2016

CKC#317

kafkalibor
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od kafkalibor » pát led 09, 2009 14:15:09

Nechápu proč se napadaj jen Pražácí,jako by snad ani jiné města neexistovali,dyž totiž požádáš o sodovku na místech od pomyslné čáry(jež se tu několikrát zmiňovala)směrem na západ,tak všude dostaneš sycenou vodu a ne limonádu.
VN 1500 nomad
Kawa=Káča

Zdrahy
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od Zdrahy » pát led 09, 2009 15:26:54

V Praze, jakožto v celých čechách Juro dostaneš to co si objednáš. Nikdo s Tebou nebude plkat jakou to má mít barvu :wink: my to tady tak nějak víme :lol:
ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa! :wink:
CKC # 209

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » pát led 09, 2009 15:55:50

GEORG píše:popravdě termín příjdu dýl mě fakt zvedá ze židle.
Už jsem to párkrát slyšel u moderátorů v televizi, pragocentristi zapráskaní.

G.
souhlas, za toto kopat do prdele. Nerozumně jsem si přitáhl parťáka kámoše kdesi z Orlických hor, žije tady snad už 8 let, ale furt žere rejži (asi je to fakt čulák), chodí dýl místo později a kupuje sejra. Ani přes ty prsty mě to nejde.

Sorry za OT jak prase
ZX-12R naked

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » pát led 09, 2009 16:04:11

No není čeština kouzelný jazyk? :lol: :lol:

Původně jsem tady chtěl dát odkaz na 1. internetový moravsko - český slovník :lol: aby jste si udělali jasno ve významech jednotlivých slov, ale pak jsem si uvědomil, že by to bylo proti pravidlům fora takže tu ten link nedám :wink: :wink: abych nebyl OT. :lol:
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

Zdrahy
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od Zdrahy » pát led 09, 2009 16:14:27

MMKS píše:

G.
souhlas, za toto kopat do prdele. Nerozumně jsem si přitáhl parťáka kámoše kdesi z Orlických hor, žije tady snad už 8 let, ale furt žere rejži (asi je to fakt čulák), chodí dýl místo později a kupuje sejra. Ani přes ty prsty mě to nejde.

Sorry za OT jak prase
Jo tak to mluví jako já :lol: to jsme my, ti pragocentristi z východních čech :)
Juro, správně, za všechno můžou Pražáci - Jako třeba Topolánek, nebo Paroubek :wink: a abych nezapoměl na Čunka.... :roll:
ZRX 1200 S-R
CKC # 209

Zdrahy
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od Zdrahy » pát led 09, 2009 16:17:26

Z. píše:No není čeština kouzelný jazyk? :lol: :lol:

Původně jsem tady chtěl dát odkaz na 1. internetový moravsko - český slovník :lol: aby jste si udělali jasno ve významech jednotlivých slov, ale pak jsem si uvědomil, že by to bylo proti pravidlům fora takže tu ten link nedám :wink: :wink: abych nebyl OT. :lol:
Já jsem sem ten link dal někdy před dvěma týdny :) :wink: někde se tu fláká...
http://www.morce.slovniky.org/
ZRX 1200 S-R
CKC # 209

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » pát led 09, 2009 16:26:48

Zdrahy píše:
MMKS píše:

G.

Sorry za OT jak prase
Jo tak to mluví jako já :lol: to jsme my, ti pragocentristi z východních čech :)
Juro, správně, za všechno můžou Pražáci - Jako třeba Topolánek, nebo Paroubek :wink: a abych nezapoměl na Čunka.... :roll:
jj hlavně Čunek je pražák jako pr.se ... :lol: :lol: :lol:
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » pát led 09, 2009 16:27:00

Pražáci podle mě mluví celkem normálně, to právě ti východočeši (ať už z vrchu nebo od Jihlavy - spolužák kdesi z Polné a ten to natahoval jak parodie na Pražáka) mě připadají, že se chtějí tak strašně odlišit od té Moravy, ke které mají kousek a dostat se k té Praze, že to až přehání.

Vysvětlil někdo už to ZMRZLINU?
ZX-12R naked

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » pát led 09, 2009 16:29:42

jasně ... a pokud ne tak já to vysvětlím ...

Zmrzlina je chlazený nebo mražený mléčný výrobek ze směsi smetany nebo mléka, cukru, škrobu a přísad (ovoce, ochucovadla, stabilizátory aj.).
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

matt
Easy slider
Easy slider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matt » pát led 09, 2009 16:34:29

MMKS píše:Pražáci podle mě mluví celkem normálně, to právě ti východočeši (ať už z vrchu nebo od Jihlavy - spolužák kdesi z Polné a ten to natahoval jak parodie na Pražáka) mě připadají, že se chtějí tak strašně odlišit od té Moravy, ke které mají kousek a dostat se k té Praze, že to až přehání.

tak to si jěště neslyšel mluvit ostraváka že jo.když už se ti nelíbí jak se mluví kolem jihlavy
matt
ZX6R 1996 - "jedu jak umím"
ZX10R 2004 černá mamba
ZX10R 2008 bílá perla

Zdrahy
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od Zdrahy » pát led 09, 2009 16:36:41

No Paroubek je prase z Olomóca, Čunek a ten druhej kretén jsou dar ze Vsetína a takhle by jsme mohli pokračovat :)
Já se ve Východních čechách narodil a mluvím tak odjakživa. Nepřijde mi že bych se chtěl podobat Pražákům (to teď můžu porovnat docela z blízka) a ani že bych měl nějaký problém s moravou. 8)
ZRX 1200 S-R
CKC # 209

matt
Easy slider
Easy slider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matt » pát led 09, 2009 16:37:25

Z. píše:jasně ... a pokud ne tak já to vysvětlím ...

Zmrzlina je chlazený nebo mražený mléčný výrobek ze směsi smetany nebo mléka, cukru, škrobu a přísad (ovoce, ochucovadla, stabilizátory aj.).
dobře tak jsme si ujasnili co to vůbec je zmrzlina ale teď to chce vysvětlit proč se tak říka sil. motorkám.jak jak tak píšeš o tý zmrzlině tak jsem na ni dostal chuť :)
matt
ZX6R 1996 - "jedu jak umím"
ZX10R 2004 černá mamba
ZX10R 2008 bílá perla

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » pát led 09, 2009 16:58:29

matt píše:
Z. píše:jasně ... a pokud ne tak já to vysvětlím ...

dobře tak jsme si ujasnili co to vůbec je zmrzlina ale teď to chce vysvětlit proč se tak říka sil. motorkám.jak jak tak píšeš o tý zmrzlině tak jsem na ni dostal chuť :)
Pro mě je zmrzlina zmrzlina, jestli se tak říká silničním motorkám tak se jim tak slangově říká. Já to nevymyslel, takže nevím proč se silničním motorkám říká zmrzlina. :roll:
Stejně jako nechápu proč se střešnímu nosiči slangově říká hagusy :roll:
Jsem to moc nevysvětlil co? :lol:
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » pát led 09, 2009 17:02:10

matt píše:
MMKS píše:Pražáci podle mě mluví celkem normálně, to právě ti východočeši (ať už z vrchu nebo od Jihlavy - spolužák kdesi z Polné a ten to natahoval jak parodie na Pražáka) mě připadají, že se chtějí tak strašně odlišit od té Moravy, ke které mají kousek a dostat se k té Praze, že to až přehání.

tak to si jěště neslyšel mluvit ostraváka že jo.když už se ti nelíbí jak se mluví kolem jihlavy
:D když jsem přišel na střední (česko/slovenská) tak kluci i když byly z jižní moravy tak mysleli, že jsem Slovák (asi jsem bydlel víc jižněji). Když jsem po 4 letech zachlastával doma maturu tak holka co mě neznala myslela, že jsem Ostravák, bo kluků odtama a z Frydky-Mystku :-) bylo hodně. Na vysoké v Praze jsem byl už zase Moravak jak poleno a doufám, že mě to tam moc nezkazilo.
Ostravaky mám dva kamoše, jeden mluvi normálně a kdyby to nebylo takové hovado, tak nic nenasvědčuje o jeho rodišti. Druhý je jak poleno, při komunikaci s ním jsme se nejdříve pokoušeli rozumět, poté jsme to předstírali a pak už na to srali a jen když jsme fakt potřebovali vědět, co říká jsme ho poprosili ať to zkusí znovu a pomalu.
ZX-12R naked

Odpovědět