matt píše:MMKS píše:Pražáci podle mě mluví celkem normálně, to právě ti východočeši (ať už z vrchu nebo od Jihlavy - spolužák kdesi z Polné a ten to natahoval jak parodie na Pražáka) mě připadají, že se chtějí tak strašně odlišit od té Moravy, ke které mají kousek a dostat se k té Praze, že to až přehání.
Vysvětlil někdo už to ZMRZLINU?
tak to si jěště neslyšel mluvit ostraváka že jo.když už se ti nelíbí jak se mluví kolem jihlavy

když jsem přišel na střední (česko/slovenská) tak kluci i když byly z jižní moravy tak mysleli, že jsem Slovák (asi jsem bydlel víc jižněji). Když jsem po 4 letech zachlastával doma maturu tak holka co mě neznala myslela, že jsem Ostravák, bo kluků odtama a z Frydky-Mystku

bylo hodně. Na vysoké v Praze jsem byl už zase Moravak jak poleno a doufám, že mě to tam moc nezkazilo.
Ostravaky mám dva kamoše, jeden mluvi normálně a kdyby to nebylo takové hovado, tak nic nenasvědčuje o jeho rodišti. Druhý je jak poleno, při komunikaci s ním jsme se nejdříve pokoušeli rozumět, poté jsme to předstírali a pak už na to srali a jen když jsme fakt potřebovali vědět, co říká jsme ho poprosili ať to zkusí znovu a pomalu.