Netušíte někdo co je příčinou toho kapání? A kam se ten benzin ztrácí?
K tomu mi navíc odešla baterka a nevím zda to řešit ještě letos, nebo až na jaře.

Jde o ER-5, rv. 99, najeto 24600km, servis dělán před 500km
Nic proti , ale 10 tvých měsíců bych s chutí vyměnil za ten můj posledníMMKS píše: Sorry za OT, ale dneska toho na mě už fakt bylo dost, poseldní měsíc:
1) 2 dny před dovolenou do Chorvatska mě nechalo ve Vyškově auto a já si musel půjčit od tchána (a být mu tak vděčný což mě celkem vadí) To že naši první dovolenou u moře celou dobu chcalo ani nestojí za zmíňku
2) na dovolené odešel do věčných lovišť foťák
3) po příjezdu se posrala grafická karta
4) po příjezdu z Mlýnků jsem zjistil ten benzín
5) dneska mě odešel telefon, nikam se nedovolám, mě každý (nechce někdo koupit ideální telefon pro manželku?)
Fakt mě bylo střídavě do breku a střídavě do nasranosti největšího zrna.
v pátek sem jezdil uplně v pohodě. V neděli jsem také při odjezdu z domova nastartoval v pohodě. Ale pak u známého asi po půl hodině stání jsem to skoro nemohl natočit , navíc mi odchází baterka, takže jsem to spíš přisuzoval jí. Včera ráno jsem to nenatočil vůbec a večer zjistil to kapání benzinu. Tzn. by to mohlo být uchlastaný.mojky píše:Nevím jak jeto ER ale GPZ mělo ventil ovládaný podtlakem.Po vypnutí motoru jsi z nádrže nic nedostal pokud ventil fungoval. A jak startuje, není přechlastaná?
No tím bych si tak jistej nebyl, že se vypaří, maximálně zadřeš motor...Dost srandy, určitě bych to tak nenechával. Nejezdíš na polohu kohoutu PRIsotek píše:v pátek sem jezdil uplně v pohodě. V neděli jsem také při odjezdu z domova nastartoval v pohodě. Ale pak u známého asi po půl hodině stání jsem to skoro nemohl natočit , navíc mi odchází baterka, takže jsem to spíš přisuzoval jí. Včera ráno jsem to nenatočil vůbec a večer zjistil to kapání benzinu. Tzn. by to mohlo být uchlastaný.mojky píše:Nevím jak jeto ER ale GPZ mělo ventil ovládaný podtlakem.Po vypnutí motoru jsi z nádrže nic nedostal pokud ventil fungoval. A jak startuje, není přechlastaná?
vizuelně není nikde nic vidět, stále je všude sucho. Jen je trochu mastná příruba od jednoho karburátoru k válci.
Nicméně jsem se na to ptal a bylo mi řečeno i toto: Jestli ti mizi benzin z nadrze a nikde to neni videt, tak protykaji karburatory a benzin protece zkrz valce az do oleje, odkud se jizdou vypari
zítra bych měl mít baterku tak uvidím jak to chytne. Dosud to chytalo na škrtnutí i bez sytiče. Taky zkusím před startováním kouknout na hladinu oleje.
Já to v neděli taky na poprvý nenatočil. Párkrát se to protočilo a zhaslo. Startér točil a nic. Bylo to přechlastaný. Nechal jsem to chvilku až se odpaří benzin a chytlo to na poprvý. Zkus tolik nevytahovat sytič. K bodu 6.MMKS píše:já se z toho fakt poseru, mám úplně stejné příznaky. Z akce jsem musel být roztlačen. Sytič jsem měl naplno a asi na 2 sekundy pustil ventil do polohy PRI, pak hned vrátil do normální polohy a tam taky zůstal - na 100%. Cesta bylav pohodě, motorku jsem celkem hnal, vše v pořádku. Doma jsem druhý den našel malou loužičku benzínu, utřel a pozoroval, dneska to samé. Zjistil jsem, že nejvyšší poloha, kde jsem to objevil je příruba (mezi 1 karburátorem z prava a válcem a možná i na druhém). Víš jsem to zatím nezjistil, ale neměl jsem čas sundávat nádrž. Přitom tento karburátor je vlastně z karburátorů nejvíš, když je motorka na stojánku.
Z minula vím, že ventil pouštěl benzín fakt jen v poloze PRI.
btw. Fakt nejsem úchylný abych se musel přifařit ke každému tématu, kdy se na motorce něco děje.
![]()
4 Maveric - věřím, že to jsou prkotiny, ale když to valí v takovém tempu po sobě, tak je člověk nasraný
bod.6 - karta co jsem koupil dneska z druhé ruky na dobírku v počítači nefachá taky.