DoktorZRX píše:milda píše:DoktorZRX píše:Mildo, podle mě to udělá každej chromovanej svod, anebo se to trochu nažhavuje. Přes zimu asi nechám svody udělat i když moje vypadaj pěkně černě, ale takovej chrom...

Hmm.. a máš nějakej plán jak dostat dolů barvu,tak,aby šlo chromovat??
Nebo budeš dělat nový??(výhra ve sportce...)

Myslím, že pískováním, ale každá chromovna si s tím poradí jak to dostat dolů

Omlouvám se, že se Vám do toho pánové pletu, ale pokud mohu, tak Vám do toho trochu vlezu.
Ta černá barva na svodech není lak, ale tzv. černý chrom (místo stříbného niklu se použije černý - tu stříbrnou barvu chromu nedělá chrom samotný, ale nikl, chrom samotný je bezbarvá otěruvzdorná vrstvička na povrchu protože nikl sám o sobě není otěruvzdorný, je měkký. U vzhledových částí, jako jsou např. výfuky, madla, řítítka a pod. se chromu dává zpravidla 0,005mm).
Odstranění chromu se neprovádí pískováním, ale chemickou cestou v kyselině (opravdu bych se rád setkal s někým, kdo po pískování znovu sjednocoval povrch na Ra 0,2 /leštil/, aby ho mohl znovu nachromovat a nebylo to vidět), každá firma, která se zabývá chromováním dělá i odchromování.
Ještě k tomu povrchu. Po chemickém odchromování je nejlepší díly znovu přeleštit, protože jsou stejně chemickou lázní narušené - a to je ta největší sranda. Když si to necháš udělat, tak je to to nejdražší, protože je to nejpracnější.
Je otázka jestli se do toho pustit, protože je to neskutečná drbačka. Já už bych to nedělal.