GPZ 500 - neochota vytáčet
GPZ 500 - neochota vytáčet
Ahoj, zkoušel jsem nejprv hledat na internetu a narazil při hledání i na toto forum. Mám trochu problém, respektive 2, ale o tom prvním se zmínil už prodejce (udělat synchro karbců). Druhý problém je někde kolem palivové soustavy, domnívám se že buď špatně uzavírají plováky a nebo je vadný kohout. Bohužel zatím maximum co můžu udělat je sundat nádrž a podívat se u kohoutu na tu vložku co prý bývá dost opotřebovaná po čase, a tím pádem pouští víc benzínu při plným otevření.
No jak se chová motorka za jízdy, start v pohodě, volnoběh drží krásně. Jakmile se rozjedu (kohout otevřen) a ujedu několik km, tak moto ztrácí výkon a cuká, až chcípne. Když kohout nechám přiskrcený, jede vcelku normálně (samozřejmě jsou poznat ty karbce, od nízkejch se jí moc nechce) a pak zas musím kohout otevřít na chvíli, aby tam nateklo víc benzínu. Včera jsem zkusil jet na rezervu, cca do 3/4 polohy kohout otevřen a bez problémů. Myslíte že to bude v kohoutu a nebo spíše ty plováky? Díky moc předem a ať to jezdí !
No jak se chová motorka za jízdy, start v pohodě, volnoběh drží krásně. Jakmile se rozjedu (kohout otevřen) a ujedu několik km, tak moto ztrácí výkon a cuká, až chcípne. Když kohout nechám přiskrcený, jede vcelku normálně (samozřejmě jsou poznat ty karbce, od nízkejch se jí moc nechce) a pak zas musím kohout otevřít na chvíli, aby tam nateklo víc benzínu. Včera jsem zkusil jet na rezervu, cca do 3/4 polohy kohout otevřen a bez problémů. Myslíte že to bude v kohoutu a nebo spíše ty plováky? Díky moc předem a ať to jezdí !
Re: GPZ 500 - neochota vytáčet
pokud je správně nastavená hladina, funguje plovák i ventilek, pak nemůže mít poloha kohoutu na funkci karborátorů vliv (tedy, pokud není přivřenej a pouští málo paliva) Pokud se to uchcává a pomůže přivření kohoutu, nefunguje správně plovák.
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*
*CKC 102*
Nemá GPZ ovládaný ventil podtlakem, jako ER5? Pokud ano, tak má ventil polohu na naplnění plovákových komor bez startu motoru. Vyzkoušej za jízdy polohu "na přeplavení". Možná jen podtlak neotvírá naplno.
od 49,9 do 1199 ccm
no, můžeš mít pravdu,bo si uvědomuju, že moje stará fialová neměla čerpadlo, ale samospád s membránou v kohoutu, tam by moh bejt zakopanej pejsekMéďa píše:Nemá GPZ ovládaný ventil podtlakem, jako ER5? Pokud ano, tak má ventil polohu na naplnění plovákových komor bez startu motoru. Vyzkoušej za jízdy polohu "na přeplavení". Možná jen podtlak neotvírá naplno.

babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*
*CKC 102*
nebo taky kočičkamisak39 píše:no, můžeš mít pravdu,bo si uvědomuju, že moje stará fialová neměla čerpadlo, ale samospád s membránou v kohoutu, tam by moh bejt zakopanej pejsekMéďa píše:Nemá GPZ ovládaný ventil podtlakem, jako ER5? Pokud ano, tak má ventil polohu na naplnění plovákových komor bez startu motoru. Vyzkoušej za jízdy polohu "na přeplavení". Možná jen podtlak neotvírá naplno.

ještě jedna-zkusit odpojit od karbců, pusinku na hadičku, pořádná líbačka-otevřít na plnění a foukat a foukat (ne nasávat

od 49,9 do 1199 ccm
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Já Vám dám pejska a kočičku! Hybaj pro mejdlo a vařit dort...Méďa píše:nebo taky kočičkamisak39 píše:no, můžeš mít pravdu,bo si uvědomuju, že moje stará fialová neměla čerpadlo, ale samospád s membránou v kohoutu, tam by moh bejt zakopanej pejsekMéďa píše:Nemá GPZ ovládaný ventil podtlakem, jako ER5? Pokud ano, tak má ventil polohu na naplnění plovákových komor bez startu motoru. Vyzkoušej za jízdy polohu "na přeplavení". Možná jen podtlak neotvírá naplno.![]()
ještě jedna-zkusit odpojit od karbců, pusinku na hadičku, pořádná líbačka-otevřít na plnění a foukat a foukat (ne nasávat), až se bude nádrž nafukovat

____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
Já Vám dám pejska a kočičku! Hybaj pro mejdlo a vařit dort...
[/quote]
To tak, jdem pro mejdlo, upadne na zem, ohneme se
Lepší je

To tak, jdem pro mejdlo, upadne na zem, ohneme se

Lepší je

od 49,9 do 1199 ccm
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
To tak, jdem pro mejdlo, upadne na zem, ohneme seMéďa píše:Já Vám dám pejska a kočičku! Hybaj pro mejdlo a vařit dort...

Lepší je

Nejlepčejší je cokoliv tekutého s dobrou společností. po

____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______