Jeden válec kaput? ZX6R 96´,sháním mechanika Praha...
-
- Babyrider
- Kontaktovat uživatele:
Jeden válec kaput? ZX6R 96´,sháním mechanika Praha...
Při výměně svíček jsem nastartoval rozdělaný moto,abych měl jistotu,že to hraje. Zdá se mi,že běží nějak nepravidelně. Při postupným vytahování fajfek z jednotlivých válců to mění zvuk,tudíž je znát,že válec,z něhož je fajfka vytažena,nejde. Až na jeden z nich. Vytáhnu fajfku a motor běží furt stejně bez známky toho,že jsem svíčku odpojil od proudu. Svíčku jsem nanečisto odzkoušel mimo válec a ta hazí jiskru normálně... Co to kurva teda znamená? A beztak budu potřebovat někoho znalýho na Praze západ,kdo by to celý dal dohromady,poladil atd,protože už na podzim to nebylo ono. Nejsem totiž z oboru... Někdo nějaký nápad? Či doporučení na opravdu odborníka na tak starej stroj z Prahy západ a okolí?
Naposledy upravil(a) kellys dne úte bře 25, 2014 20:22:29, celkem upraveno 2 x.
Kellyš ZX6R
Re: Jeden válec kaput? ZX6R 96´
Co takhle benzín? Jde do toho válce benzín? Třeba ucpaná tryska / trysky?
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
Aha, no mit palivovy filtr neznamena nemit ucpane trysky. Zeptam se jinak. Kdyz zatocis motorem a pak hned vytahnes svicku z toho "kaput" válce ... je ta svíčka "morká" od benzínu? Nebo je suchá?kellys píše:To netuším,ale mám tam palivovej filtr.
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
-
- Babyrider
- Kontaktovat uživatele:
Tak jsem se v tom povrtal a svíčky jsou všechny stejný(a jsou fungl nový,origo dle manuálu). Jsou bílý a bez známky benzínu. Protočil jsem to bez naražených fajfek,aby to nepálilo a takovej je výsledek no... Ale našel jsem jinou věc. Kablíky ke svíčkám nebyli nic moc napevno ve fajfkách i na druhým konci v cívce bo co to je. Tak jsem je všechny nově natočil,pro jistotu. Moto startuje,už je znát vytažení každé z jednotlivých fajfek,ale beztak to nemá zvuk jako jindy. Bude tam jiná zrada. Ještě mě napadl starej benzín,ale stojí tam někdy od října,listopadu,což mi nepřijde tak hrozný. Měl jsem to takhle každou zimu až po víčko natankovaný a vždy ok. Ale zkusím ještě tohle a taky to projet,anych zjistil,zda se něco změnilo. Jak říkám,musím to dát někomu,kdo o tom hafo ví. Oprava pokus omyl je na hovno...
Kellyš ZX6R
Pokud to s diagnostikou závady vidíš "na hovno", tak doporučuji servis.
Já říkám jsou to "zadělané" trysky. Vyčísti karburaci a pojede to.
On už benzín není co býval před pár lety.
Já říkám jsou to "zadělané" trysky. Vyčísti karburaci a pojede to.
On už benzín není co býval před pár lety.
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
-
- Babyrider
- Kontaktovat uživatele:
Tak uvidím,co se dá dělat
Ale jak říkáš,musím pohledat někoho,kdo to dá dokupy. Vrtat se v tom bez zkušeností se nevyplácí
Ikdyž jsem to už jednou rozhozený měl... Dám vědět,jak jsem dopadl. Zatím dík

Kellyš ZX6R
OK, dej pak vědět v čem to bylo.Z.
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
> silver shadow <
>> CKC #304 <<
-
- Babyrider
- Kontaktovat uživatele:
Tak novej benzín nic nezměnil... Tak jsem dnes rozkopnul karbce a vyčistil to,co mi připadalo jako trysky
Resp.mi přišlo,že ani zasrané nebyli... Také jsem zkoušel(fouknutím do přívodu benzínu)průchodnost benzínu do karbeců skrz plovák a taky ok. Je dle fotek možno říct,zda jsem vyčistil vše důležité? Není tam ještě něco ke kontrole "lajkem"???

- Přílohy
-
- DSCN3808.JPG (218.11 KiB) Zobrazeno 5007 x
Kellyš ZX6R
jestli to má divnej zvuk a jinak je vše OK, zajeď na synchro karbeců. Když jsou rozhozený podtlaky na jednotlivejch karburátorech, je to znát na startování, volnoběhu i výkonu při jízdě. (no, a když je máš takhle rozebraný, tak bez seřízení to na 100% pojede blbě)
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*
*CKC 102*
-
- Babyrider
- Kontaktovat uživatele:
Synchro zn.seřízení karbeců? To se vozí samotný karbce na seřízení na nějakou mašinku nebo??? Popř.sháním někoh znalýho a spolehlivýho na Praha-západ 

Kellyš ZX6R
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Zkus MV2 - sice je to Východ, ale vědí a znají..
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
-
- Babyrider
- Kontaktovat uživatele:
Dovezu to kamkoliv po okolí Prahy,ale potřebuju fakt kluky,kteří ví co dělají a dělají to jako koníček a neperou jednu moto za druhou jako pecky z třešní jen kvůli výdělku. Prostě preferuju pečlivost a cit pro věc,za což si člověk musí samosebou i zaplatit... Jinak jak je to s tím nastavením karbců? Dovezu samotný karbce,oni to naladí a dám to dokupy a jezdím? Jak to tedy funguje?
Kellyš ZX6R
- 666S999
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Podtlaky se dělaj na běžící motorce. Funguje to tak, že je to opruz, krom přibližně stejných podtlaků se musí dodržet i bohatost směsi, což vyžaduje:
1) zkušenost, 2) cit, 3) trpělivost.
1) zkušenost, 2) cit, 3) trpělivost.
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______