Výměna zadní pneumatiky

a taky vejfuky, brzdy, gumy a jiný drobnosti...
Odpovědět
Skore

Výměna zadní pneumatiky

Příspěvek od Skore » stř srp 28, 2013 21:14:19

Ahoj,
Předem se omlouvám za to, že to asi píšu jinam a tohle forum je asi o silničních motorkách ale Já už fakt nevím.
Nenašel jsem normální forum s radami ohledně motorek, bud to forum bylo nepřehledný nebo aktivace učtu trvala týden atd.
Tohle je krásně přehledný forum.

K věci, Mám motorku X-moto xb33 140ccm,Větší dirtbike, Moje zkušenosti s motorkami je měsíc ježdění, výměna oleje, sundání řetězu.
A mám sjetou zadní gumu, Už to místo gumy do crossu spíše připomíná gumu na silnici.
A já to potřebuju vyměnit, Je tam velikost 14, ale já vůbec nevím jak. Sundat kolo bych dokázal nejspíš, ale pak jak sundat to po čem se jezdí od toho výpletu a rámu, Neumím to ani na kole, a když tak jsem protrhl duši. A nevím jak bych to pak dal z5 s tou duší..
Můj táta a děda něco málo umí ale taky to nejsou odborníci a já už vůbec ne, rád bych se to naučil ale nevím.
Udělal by mi to nějakej servis, popř kolik by to asi stálo (tak 900kč počítám za pneu) + co by chtěli navíc? Nebo se do toho mám pustit sám, jen si koupit totožnou gumu? Kdybych to nesložil tak teta zná jednoho blázna co od malička jezdí motocross a rozumí tomu, takže kdyby něco tak by se to možná dalo složit ale nejsem si jistej.
Omlouvám se že sem píšu takhle stupidní dotaz co by vyřešila i blondýnka ale na tu motorku jsem brigádoval dost dlouho a nechci to zničit.
A další dotaz: Má ta motorka nějakou baterii? Prodejce mi o tom nic neříkal o nabíjení atd, Jedinná elektrika tam je na chcípání jinak nakopávačka.
Děkuju moc!

volkswagen
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Výměna zadní pneumatiky

Příspěvek od volkswagen » stř srp 28, 2013 21:43:29

Přezutí gumy bývá ve slušném servisu zdarma v případě, že zakoupíš plášť. Jinak se za to obvykle počítá něco kolem 300.
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye

Skore

Příspěvek od Skore » stř srp 28, 2013 21:46:53

Taťka mi říkal že at to zkusím a on by to dodělal kdyžtak, ale spíš bych to nechal expertům. Myslíš že to udělají i v autoservise? Motoservis je docela daleko, plášt bych donesl, a v tomhle autoservise je to za 100kč na auto.
A tu baterku nevíš jestli to má ?

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » čtv srp 29, 2013 09:31:47

Baterku to mít nebude. Do autovýho servisu bych nechodil, zouvačky na to nemaj přizpůsobený a můžou ti taky zničit ráfek. Normální motoservisy, když tam zavezeš gumu s ráfkem, berou okolo 100 kč za kolo, když to nemusej sundávat z motorky. Jinak ten motokrosař myslím bude mít nacvičený výměny i vercajk, takže ten by ti asi pomohl nejspolehlivěji
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

Odpovědět