Teplota zx-6r 1997
Teplota zx-6r 1997
Nemám s tím žádné zkušenosti, tak prosím o radu zkušenější.
Koupil jsem si starou zx-6r. Když nastartuju motor a nechám to běžet na stojánku, tak se teplota po několika minutách vyšplhá k prostředku ukazatele teploty, jakmile se rozjedu, tak poměrně rychle klesne někam k začátku stupnice a moc se jí nechce nahoru (testováno při cca 20 st. C venkovní teplotě, moc sem to teda nehonil, páč na tom zatím neumím, najel jsm s tím cca 50km), jakmile zastavím a nechám běžet motor, tak leze zase k půlce.
Může být třeba seknutý termostat v otevřené poloze? Raději se ptám, jestli to třeba není normální chování, než se v tom začnu vrtat.
Koupil jsem si starou zx-6r. Když nastartuju motor a nechám to běžet na stojánku, tak se teplota po několika minutách vyšplhá k prostředku ukazatele teploty, jakmile se rozjedu, tak poměrně rychle klesne někam k začátku stupnice a moc se jí nechce nahoru (testováno při cca 20 st. C venkovní teplotě, moc sem to teda nehonil, páč na tom zatím neumím, najel jsm s tím cca 50km), jakmile zastavím a nechám běžet motor, tak leze zase k půlce.
Může být třeba seknutý termostat v otevřené poloze? Raději se ptám, jestli to třeba není normální chování, než se v tom začnu vrtat.
ZX-6R 1997
#1385#
#1385#
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
otazkou je jestli ten ukazatel ukazuje spravne a jakou teplotu ma motor kdyz ukazuje k pulce... motorka na miste se rychle ohriva a bezne ma 110st.C pak vetsinou sepne ventilator ... kdyz se rozjedes zacne se chladit lepe a teplota klesa. Kdyz motorce moc nenakladas, tak se teplota vetsinou drzi nekde kolem 80st.C.
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
- milda
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Taky jsem to zkraje řešil a myslel jsem si,že by to mělo být jako u auta-v 1/2 pěkně zarovnaná ručička,když je vše O.K. Ale u mě je to tak ,že nad půlkou už spíná ventilátor a mormálně se teplota drží cca v 1/4 .
Měřeno a vše v pořádku a už nic neřeším.
Ale je to asi poměrně častá a běžná obava....
Jezdi a neboj se.....
Až budeš stát v létě v koloně,bude Tě to ještě mrzet,jak bude motor zahrátej a ventilátor pojede jako vzteklej!!
Měřeno a vše v pořádku a už nic neřeším.
Ale je to asi poměrně častá a běžná obava....
Jezdi a neboj se.....
Až budeš stát v létě v koloně,bude Tě to ještě mrzet,jak bude motor zahrátej a ventilátor pojede jako vzteklej!!

ZRX 1200 hybrid S/R-DAEG
CKC # 576
CKC # 576
Tak jsem měnil chladící kapalinu a při té příležitosti jsem vyndal i termostat, který vypadá vpořádku, takže asi OK.
Akorát jsem se díval na chladící kapalinu a tohle jsem snad nikdy neviděl a že jsem ji měnil na spoustě aut. Byla hodně zakalená, vpodstatě naprosto neprůhledná, jakoby vodním kamenem (barvu měla jinak sytě modrozelenou bez nějakých mastných skvrn).
Setkal se s tím někdo?, může to být třeba tím, že někdo naředil koncentrát obyčejnou vodou?, nebo že smíchal různé druhy kapalin?
Celý okruh jsem na několika místech rozpojil a pořádně jsem to všechno vypláchl hadicí a zabrousil a očistil víčko termostatu, protože kolem něj a kolem přívodní hadice prosakovala kapalina a dělaly se tam nánosy.
Akorát jsem se díval na chladící kapalinu a tohle jsem snad nikdy neviděl a že jsem ji měnil na spoustě aut. Byla hodně zakalená, vpodstatě naprosto neprůhledná, jakoby vodním kamenem (barvu měla jinak sytě modrozelenou bez nějakých mastných skvrn).
Setkal se s tím někdo?, může to být třeba tím, že někdo naředil koncentrát obyčejnou vodou?, nebo že smíchal různé druhy kapalin?
Celý okruh jsem na několika místech rozpojil a pořádně jsem to všechno vypláchl hadicí a zabrousil a očistil víčko termostatu, protože kolem něj a kolem přívodní hadice prosakovala kapalina a dělaly se tam nánosy.
ZX-6R 1997
#1385#
#1385#
Naředění je možné, ale taky jsme měnil kapalinu, která tam byla možná od roku 99 a taky byla zakalená, neprůhledná. Po výměněn mi spíná větrák ohodně míň často, hlavně ve vedrech ve městě, má to něco do sebe, to po dvou letech vyměnit...
ZZR 1400
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909