Continental ContiForce po 21000 km na ZZ-R 1100

a taky vejfuky, brzdy, gumy a jiný drobnosti...
NRG
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Continental ContiForce po 21000 km na ZZ-R 1100

Příspěvek od NRG » úte zář 29, 2009 12:05:28

Tak jsem byl minulý měsíc nucen vyměnit přední gumu, protože se na ní začaly dělat nepěkný boule (i když nějakej vzorek tam ještě byl) a po skouknutí servisního deníku mé motorky (Kawa ZZ-R 1100) jsem byl celkem překvapenej - na gumě jsem měl najeto přesně 21083 km, což mě vzhledem k tomu, že moje motorka má nějakejch 270 kilo, 147 koní a 110 Nm celkem překvapilo. Opět jsem se potvrdil v tom, že ContiForce jsou nepřekonatelný v poměru cena/výkon. Alespoň na cesťáka určitě. Ty kilometry byly naježděný všude možně, silnice, dálnice, okruh, sucho, mokro, v jednou, ve dvou (většinou ve dvou a nabalený) a gumy mě nikdy nenechaly ve štychu. Škoda, že se přestávají vyrábět. Chci vyzkoušet jejich nástupce ContiMotion, zajímalo by mě, jestli budou dosahovat kvality ContiForce, který už obouvám nepřetržitě 4 roky.
Přikládám foto, jak guma po těch jednadvaceti tisících kilometrech vypadala. Pamatuju si, jak jste mi kolikrát na srazech nechtěli věřit, kolik toho ty Continentalky vydrží :)

Obrázek
Karosa ZZ-R 1100
:::: CKC#016 ::::

ZRX 1984
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od ZRX 1984 » úte zář 29, 2009 15:07:12

Hm, tak to je slušnej výkon. Já mám Road smarty přesně 12tis a cca 400 km a vypadá to, že ještě na jaře tak tisíc až dva daj, nebo je vyměním až před dovčou bude-li nějaká :-)
ZZR 1400
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909

Ladis
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis » úte zář 29, 2009 15:44:47

Výkon slušnej, ale podle mých zkušeností už na to nehraju...! :roll:
Když vím, jak úžasně se jezdí na nových pneumatikách, tak už odmítám trhat rekordy v počtu najetých km na sadě! Vzorek tam ještě pořád máš, ale ty nerovnosti po celým obvodu, jak podélně, tak napříč jsou šílený...nehledě na přirozený stárnutí gumy! Určitě ten předek pamatuje víc, než jeden zadek, že jo?! ;-)
Nelituju výměny předku, ikdyž vypadá zdánlivě OK, za nový, protože ten rozdíl fakt stojí za to! ;-)
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » úte zář 29, 2009 15:56:29

Ladis píše:Výkon slušnej, ale podle mých zkušeností už na to nehraju...! :roll:
Když vím, jak úžasně se jezdí na nových pneumatikách, tak už odmítám trhat rekordy v počtu najetých km na sadě! Vzorek tam ještě pořád máš, ale ty nerovnosti po celým obvodu, jak podélně, tak napříč jsou šílený...nehledě na přirozený stárnutí gumy! Určitě ten předek pamatuje víc, než jeden zadek, že jo?! ;-)
Nelituju výměny předku, ikdyž vypadá zdánlivě OK, za nový, protože ten rozdíl fakt stojí za to! ;-)
...konecne nekdo kdo to pochopil :hello1: ...gratuluji Ti Ladisi :)

P.S.: lepe bych to fakt nenapsal...
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

ZRX 1984
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od ZRX 1984 » úte zář 29, 2009 16:03:04

Pravdou je že na rady zkušenějších už budu měnit jen celou sadu, bo to je úplně o něčem jiným, ale debat o pneu bylo už víc než dost RoadSmart for-ever
ZZR 1400
ZRX 1200 R Edie Lawson 05
ZRX 1200 S alpský běžec
KLX 250
CKC #909

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » úte zář 29, 2009 19:08:08

tak nejak jsi dospel...to se krasne cte...hlavne ten orgasmus po zajeti novych gumek.....a pak to prevraceni....leva prava leva prava :D :D :D
ZZR 1400 RR Hujda lenošná
Věř tomu kdo tě nezklamal a nezklam toho kdo ti věří !!!

fanuš
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od fanuš » úte zář 29, 2009 23:49:48

jděte do prdele s gumama :)
EAGLE FLY FREE ZRX 1100R

NRG
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NRG » stř zář 30, 2009 01:47:47

Máš pravdu, že už nevypadá nejlíp, proto jsem ji taky vyměnil, zase nejsem sebevrah. Dal jsem to sem spíš jako zajímavost. Když jsem ZZ-R kupoval, tak jsem všude četl, že na takovéhle motorce jdou gumy za chvilku do háje. No a tyhle Continentalky mě mile překvapily. Taky máš pravdu, že předek jsem měnil dřív než zadek, ten má asi o 10000 míň. Ale zase z finančních důvodů celou sadu naráz neměním, prostě gumy sjezdím do povolenýho minima. Kdysi jsem kupoval zásadně jetý gumy (a ještě dopředu jinou než dozadu) a pak jednou víceméně z nouze jsem musel koupit novou a byl to takovej rozdíl, že od té doby jen nový a samo obě stejný.
Karosa ZZ-R 1100

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » stř zář 30, 2009 16:50:07

starej brachu...nerikam ze jezdim jako Rossi ale takove mrdky stare bych nemohl mit na masine ani den....
kdyz pojedu ctyricitkou max nekam na koupaliste tak prosim...jedem na vydrz ale jinak .......................

NRG
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NRG » stř zář 30, 2009 19:06:06

MARTY píše:starej brachu...nerikam ze jezdim jako Rossi ale takove mrdky stare bych nemohl mit na masine ani den....
kdyz pojedu ctyricitkou max nekam na koupaliste tak prosim...jedem na vydrz ale jinak .......................
NJN, tohle jsem trochu přehnal, to přiznávám :wink: Ale zas je fakt, že jsem třičtvrtě roku nejezdil a to té gumě taky nedodalo a vesele si puchřela. Však už jsem měl taky strach na tom jezdit. Ale co si pamatuju, když měla loni nějakejch 20000, tak ještě vypadala velice slušně. Dal jsem to sem jako takovej závěr mýho dlouhodobýho testu :) Jak už jsem psal, nikdy mě tyhle gumy nezklamaly, sice nejsem nějakej ultra šetřílek, ale měnit každýho půl roku sadu gum si dovolit nemůžu, takže výdrž pneumatik pro mě celkem dost znamená.
Karosa ZZ-R 1100

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » stř zář 30, 2009 19:45:39

jasne uz to nedelej a kua ne nekde ukaz ...uz jsem te nevidel asi 5 let..
apropo bez problemu objedu sezonu na jedne sade a jeste zbyde vcetne dovolene...setrilku :D :D :D

NRG
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NRG » stř zář 30, 2009 21:40:13

JJ, teď jsem byl dlouho mimo, to je fakt. Ale uvidíme se na Skalce 8)
Karosa ZZ-R 1100

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » stř zář 30, 2009 22:59:48

NRG píše:JJ, teď jsem byl dlouho mimo, to je fakt. Ale uvidíme se na Skalce 8)
:D super,už se těšííím :D
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

666S999
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 666S999 » čtv říj 01, 2009 10:07:21

NRG píše:
MARTY píše:starej brachu...nerikam ze jezdim jako Rossi ale takove mrdky stare bych nemohl mit na masine ani den....
NJN, tohle jsem trochu přehnal, to přiznávám :wink: Ale zas je fakt, že jsem třičtvrtě roku nejezdil a to té gumě taky nedodalo a vesele si puchřela. Však už jsem měl taky strach na tom jezdit. Ale co si pamatuju, když měla loni nějakejch 20000, tak ještě vypadala velice slušně. Dal jsem to sem jako takovej závěr mýho dlouhodobýho testu :) Jak už jsem psal, nikdy mě tyhle gumy nezklamaly, sice nejsem nějakej ultra šetřílek, ale měnit každýho půl roku sadu gum si dovolit nemůžu, takže výdrž pneumatik pro mě celkem dost znamená.
Kámoš má na cebru brikety s dotem roku 2002, strachu má 3cm na zadní gumě, ale říkal mi, že napřezrok už přezuje :lol: .(prostředek má sjetej slušně :roll: ) Tak takhle si já výdrž gum taky nepředstavuju... Na Avonech mám 4t, a zatím jsou furt krásný "zimáky", bez placky...
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______

NRG
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NRG » čtv říj 01, 2009 10:40:22

No dyť právě proto jsem ji vyměnil, protože jsem už měl strach na ní jezdit. Ale dokud je O.K. (dost vzorku a není zpuchřelá), tak nemám důvod ji měnit. Možná kdybych jezdil supersporta, tak bych měnil vždycky celou sadu, ale u cesťáka mi to přijde zbytečný.
Ale už bych se na tohle téma nehádal, kdyžtak to proberem na Skalce :)
Karosa ZZ-R 1100

Odpovědět