Motor se podchlazuje pri vyšších rychlostech!
-
Motor se podchlazuje pri vyšších rychlostech!
Zdravím všechny, mám velký problém s kawou ZX9R 1996!Při jizdě po dalnici mi ručička teploty motoru lehne až dolů!Pak nasledně motor začne škubat při zrychleni a nakonec se dusí tak že chcípne!Pak ho nastartuju pouze se sitičem!Včera se mi to opět stalo, motor jsem zahřál do provozní teploty, toršku proturoval a bylo to OK!Jakmile teplotu motoru držím alspoň na jedný čárce tak motor jezdí super, ale jak to klesne je to v pr..li!!! Prosím poraďte co s tím je!díky 

- farmář
- Ghostrider
teď ti nechci kecat ale mělby tam být termostat.Ten by měl při zchlazení pod svoji otevírací teplotu zavřít a tím motor ohřát. Každý vodník by ho měl mít. Buďto ho máš zaseklej nebo ho někdo před tebou vyndal z opačných důvodů. Jestli máš vzduchem chlazenou sry já to teď nebudu zjišťovat
teď ne 
liquid cooled, vodník,termostat tam je?

liquid cooled, vodník,termostat tam je?
Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic
CKC #1060
CKC #1060
-
omlouvám se nenapsal jsem že je to vodník.Nevěděl jsem že tam je taky termostat.U auta by mi to bylo jasny.Je pravda že naopak při delší jízdě po městě se moto zahřívalo víc a sahara spínala často.Jinak chladící kapalina byla měněná nedávno cca před měsícem.Dá se ten termostat nják rozchodit?nebo doporučujete ho vyměnit?pořípadě kolik taková sranda cca stoji? 

funkci u vyndanýho termostatu zjistíš jako u autovýho (povařením ve vodě), náhradní díly na partsdepot.cz ... jen tak dotaz-o jakejch čárkách mluvíš? Na devítce je pokud vím jen dole bílý pole (studený) a nahoře červený(ouvej) a mezitím nic, žádný čárky... u mojí je nahřáto správně, když je ručka asi 2mm nad bílým políčkem, je-li ruka kolem polovičky stupnice zapíná větrák...charliezx9r píše:omlouvám se nenapsal jsem že je to vodník.Nevěděl jsem že tam je taky termostat.U auta by mi to bylo jasny.Je pravda že naopak při delší jízdě po městě se moto zahřívalo víc a sahara spínala často.Jinak chladící kapalina byla měněná nedávno cca před měsícem.Dá se ten termostat nják rozchodit?nebo doporučujete ho vyměnit?pořípadě kolik taková sranda cca stoji?
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*
*CKC 102*
- farmář
- Ghostrider
hele já v tu chvíli koštoval nějaké vínko tak v poho že je to vodník je všeobecně známé já si zkrátka v tu chvíli nebyl jen zcela jist
a v tu chvíli jak mi zlobí játra jsem si opravdu nebyl jistej,ale říkal jsem si, sklenička vínečka nemůže uškodit.
V podstatě je to jistota že máš trvale otevřenej nebo vykuchanej termostat. Partsdepot je dobrý tip. Cenu netuším, ale v e-shopu bude.

V podstatě je to jistota že máš trvale otevřenej nebo vykuchanej termostat. Partsdepot je dobrý tip. Cenu netuším, ale v e-shopu bude.
Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic
CKC #1060
CKC #1060
-
-
-