Dovča 2009

Aneb tady už se nedá přispívat ale jenom hledat.
Zamčeno
MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Dovča 2009

Příspěvek od MMKS » ned srp 30, 2009 09:49:30

Včera jsme se vrátili z motodovolené. Věsmes krásných 1700Km za 6 dní (a to úterý jsem rozdýchávali pondělní pařbu tak bylo jen lehkých 100km). Původně to mělo být zase po ČR, ale naštěstí jsme dali trasy přes Rakousko. Prní jen okruh přes Horn směrem na jih na Krems am der Donau. Nádherné silnice jak na kvalitu, tak zatáčky, nulový provoz atd. atd. Tady by z nich byly motorkářské modly a tam jsem stěží někoho potkali. Nádherné hrady a zámky, dole supr řeka s přírodním koupalištěm (voda tak 15 st. C :-) . Trasu jsem našli podle tohoto prográmku http://kawa.flexible.cz/viewtopic.php?t=6004 a trošku si ji přizpůsobily (program můžu fakt doporučit, i když neumím německy vůbec nic tak jednoduché ovládání, Infomapa by se mohla učit) Další den byl přesun na Lipno zase přes Rakousko. To už bylo horší, protože nás to tahalo přes hrozné prdelky a měl jsem pocit ,že je to okružní jízda po všech statcích. Ale i když jsem jeli po silnici mezi krávama a měla šířku tka pro nás a max auto, tak byla furt lepší a čistčí než silnice u nás.
Takže pokud má někdo možnost tak Rakousko doporučuju, ten okruh přes Horn bylo 300km ze Znojma a zpět. Po celou dobu jsme nepotkali policajta (já výfuk Ichtyl, kamoš Jošiho roura a rychlost většinou mírně přes), silnice 1A (kdyžtak pak hodím video). Jen je problém najít tam benzinu, nedej bože ještě na kartu. Našli jsem jednu v nějaké prdelce. nikde nikdo, z jedné strany hotel, z druhé mototechna, vrata otevřené, ve dveřích prodejny klíče a otevřené dokořán. Natankovali jsem z jednoho stojanu 2 mašiny, kdy druhé tankování vymazalo to první, bez toho aniž by to bylo někde zaznamenané. Kdyby jsem se majitelce nepřihlásili a nenahlásili stav, tak jedeme v klidu dál. Hold jiný mrav.

A ještě jedna věc kterou si člověk uvědomí až při přímém srovnání. V ČR jsme jako řidiči děsně buzerovaní. Tam začátek a konec obce fak tam kde to má smysl, i když baráky ještě pokračují na jedné straně, cedule tam už není a kvůli pár domům ji ani nedávají. Čáry na okreskách taky žádné, snížení rychlosti jsem tam snad kromě prací na silnici neviděl. U nás? Cedule obce 300m před a 300m za posledním domem, viděl jsem ji i jen kvůli benzině. snížení rychlosti skoro bez důvodu, na samé cestě (Dobruška - Svitavi) znžení rychlosti na 70km/h, zrušení a za 300m zase to samé snížení a pak obec, která má snad 5km i když baráky jsou 50m od silnice na jedné straně a není důvod vůbec na silnici lozit. Fakt jsem s láskou vzpomínal, na ty čisté silnice, bez hrbů, zalomených zatáček za horizontem atd. atd. (hold poprvé na mašině v cizině).

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
ZX-12R naked

666S999
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 666S999 » ned srp 30, 2009 10:24:16

Pěkné psaní...jj, klasika, českým silnicím a značení se nic v Evropě nevyrovná (možná Middle East, ale tam jsem nebyl... :lol: )
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » ned srp 30, 2009 16:46:35

cesta kdesi z hradu http://www.youtube.com/watch?v=tUpFEuorqOE . Já vím, ty mušky jsme mohli umýt, ale vypadá to víc akčně :D .
http://www.youtube.com/watch?v=TvAmW7g2F-Q - horší kvalita (u mě to bylo nad plexi, takže to schytalo vítr, ale aspoň pro představu jaké tam byly krásné silnice
ZX-12R naked

Zamčeno