Nevím, jestli to dát do Vtipů nebo do techniky. Dneska jsem se s kamošem konečně chystali pěkně projet, bez baťůžků, toršku zase zablbnout. Doma klid, žádné stres, abych byl doma včas. Už nastartování bylo drama, vše svítí, ale startér nic. Nakonec motorka naskakuje na neutrál. Aha, takže čidlo stojánku (teď bez mého zásahu už startuje zase furt) Vyjíždíme už zpocení, protože venku je furt 40 C. Po pár set metrech ale něco není v pořádku, motorka vůbec netáhne. Tak si říkám, co se doprdele zase posralo. Odbočím na parkoviště, dám neutrál, plný plyn a otáčky krásně vyletí. Nechápu a tak pokračujeme dál. A už to vidím, ten zk***vený, zap***čený vyhřívaný gryp, který který sjem vrátil do původní polohy se protáčí, takže já místo plynem kroutím jen gumou. Jediné co pomůže je dát rychle plný.
Jízda vypadá jak s debilem, rychle hrknu plynem, pak držím dokud zase nespadne časem plyn a rychlost a tak furt dokola. S tím se mě do zatáček fakt nechce. Highslider jsem ještě nezažil a nemám potřebu to zkoušet. Zastavuju o pár kiláků dál u tchýně, sekundové lepidlo ani stahovačka nepomáhají, takže trapný a potupný odjezd domů.
I když jim nic není ty gripy jdou dolů, když to spočítám trápení vs vyhřívání, tak trápení vede (i když vždy mou zásluhou).
Jak Milda psal, že já nezklamu, tak nejen to, já se překonávám
btw. Spojka vpohodě.
Vítěz soutěže trapná závada
Vítěz soutěže trapná závada
ZX-12R naked
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak ja ti tady taky popisu jednu zavad pro zasmati....
Stalo se to pred cestou na Mlynky... den pred odjezdem jsem radne rexe umyl aby byl nejkrasnejsi a protoze si Blanka pred casem koupila u benzinky takovou zlutou vodicku s rosprasovacem na mouchy (kterou jsme testli na aute - nastrikali, pockali, osplouchli vodou a po mouchach ani pamatky), nastrikal jsem tedy krasne celou motorku i s motorem, proste vsechno. Pak jsem to splachl vodou z hadice a motorka jak nova, nikde ani muska... ani na motoru, proste nadhera. Rexe jsem vysusil jeho oblibenym frote rucnikem a schoval do garaze. Den D, cas odjezdu. Motorku jsem vytlacil z garaze, nalozili jsme bagly, tankvaky a nevim co jeste. Obleceni v plne polni (kombineza, podvlikacky, rolaky - byla dost zima) jsme prisli k motorkam. Uz ted jsme meli zpozdeni asi tak 1/2 hodiny proti planu, takze rychle, rychle, rychle... at na nas necekaji, nebo nas zabijou. Nastartovali jsme motorky, vse v pohode, jdu zavrit vrata od garaze a otevrit vrata na ulici... Blanka vyjizdi ze vrat a ja usedam na Rexe, zaradim 1, poustim spojku a pridavam plyn.... a motor v klidku a pohode stale volnobeh... kurna co to je, co se stalo???? specham!!!! Do prdele ted ne!! ...delej jed mrcho jedna!!! nadavam, ale Rex nic
Slezu tedy radne vytocen a na Blanku kricim, ze se nikam nejede. Zkousim co se deje, chytim za plyn otocim a nic, stale volnobeh... rikam si a je to fakt v pytli. Asi se nekde pretrhlo lanko
((( ....chyba lavky, jen se mi protacela rukojet, uplne jak na masle... ano uz si to domyslite sravne, zluta vodicka nejen dobre cisti od much, ale umi navzlinat uplne vsude a nadherne maze... dokonce lip jak olej
A to byl celej problem... takze jsem rychle stahl rukojet, vymyl vodou, pak jeste oboji prejel cistym lihem a dal zpet... moc se tomu nechtelo, tedy vubec, takze jsem ji dal jen tak co to v rychlosti slo (asi tak na pul) a rychle jsme vyrazili.... na benzince po ceste se mi ji tam nakonec po 10 minutach premlouvani podarilo narvat celou....
a co z toho plyne??? ze nic nevyhazuj jen to poradne odmasti, nasad a vse bude OK... a zazracnymi prostredky se obloukem vyhybej rukojetem!!!!!
Stalo se to pred cestou na Mlynky... den pred odjezdem jsem radne rexe umyl aby byl nejkrasnejsi a protoze si Blanka pred casem koupila u benzinky takovou zlutou vodicku s rosprasovacem na mouchy (kterou jsme testli na aute - nastrikali, pockali, osplouchli vodou a po mouchach ani pamatky), nastrikal jsem tedy krasne celou motorku i s motorem, proste vsechno. Pak jsem to splachl vodou z hadice a motorka jak nova, nikde ani muska... ani na motoru, proste nadhera. Rexe jsem vysusil jeho oblibenym frote rucnikem a schoval do garaze. Den D, cas odjezdu. Motorku jsem vytlacil z garaze, nalozili jsme bagly, tankvaky a nevim co jeste. Obleceni v plne polni (kombineza, podvlikacky, rolaky - byla dost zima) jsme prisli k motorkam. Uz ted jsme meli zpozdeni asi tak 1/2 hodiny proti planu, takze rychle, rychle, rychle... at na nas necekaji, nebo nas zabijou. Nastartovali jsme motorky, vse v pohode, jdu zavrit vrata od garaze a otevrit vrata na ulici... Blanka vyjizdi ze vrat a ja usedam na Rexe, zaradim 1, poustim spojku a pridavam plyn.... a motor v klidku a pohode stale volnobeh... kurna co to je, co se stalo???? specham!!!! Do prdele ted ne!! ...delej jed mrcho jedna!!! nadavam, ale Rex nic

a co z toho plyne??? ze nic nevyhazuj jen to poradne odmasti, nasad a vse bude OK... a zazracnymi prostredky se obloukem vyhybej rukojetem!!!!!
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
- farmář
- Ghostrider
závady podobného typu zásadně vznikají před a při odjezdu někam, nejlépe daleko. Mě půl hodiny před odjezdem začala motorka sama startovat a než jsem odpojil baterku, skoro ji vybila. Cívka se rozhodla, že sepne.Jak a proč a bez klíčku....netuším.
Asi mi nadávala, že jsem na ní 10 dní neměl čas.
Asi mi nadávala, že jsem na ní 10 dní neměl čas.
Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic
CKC #1060
CKC #1060