Problem s poistkou - PLS HELP
Problem s poistkou - PLS HELP
Caute ludkovia.
Mam v CR registrovany vodny skuter Kawasaki a ani zaboha mi ho nechcu nikde poistit.
Potrebujem tam klasicke poistenie zodpovednosti za skodu.
PLS helpnite mi z nejakym kontaktom na nejakeho cloveka co robi pre nejaku poistovnu ktora by bola schopna sjednat na ten skuter poistku.
Vopred Vam dakujem za HLP.
Mam v CR registrovany vodny skuter Kawasaki a ani zaboha mi ho nechcu nikde poistit.
Potrebujem tam klasicke poistenie zodpovednosti za skodu.
PLS helpnite mi z nejakym kontaktom na nejakeho cloveka co robi pre nejaku poistovnu ktora by bola schopna sjednat na ten skuter poistku.
Vopred Vam dakujem za HLP.
Ninja ZX6R 2007/8
Zkus Direct pojišťovnu, někdo mě říkal, že to snad pojišťují, www.direct.cz , ale nic jsem tam nenašel. Zkus telefon, co tam mají.
Teda teď mě napadá, copak vodní skútr má značku a podléhá registraci na pozemních komunikacích?
Teda teď mě napadá, copak vodní skútr má značku a podléhá registraci na pozemních komunikacích?
ZX-6R (636) 2005
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148
Ještě se podívej na www.spspraha.cz , je to státní plavební správa, třeba tam najdeš nějaký kontakt a dozvíš se kdo pojišťuje vodní skútry.
ZX-6R (636) 2005
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148
Tak jsem se ti ptala na místech, kde by to měli vědět
a bylo mi řečeno, že vodní skůtr není motorové vozidlo, které se pohybuje na pozemních komunikacích, tudíž zákon č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla se na něj nevztahuje. Laicky řečeno, nevztahuje se na něj klasické "poviné ručení". Mělo by tam jít případně o pojistku, když způsobíš škodu, jako si např. pojistíš dítě, kdyby rozbilo v obchodě televizi. Ale která pojišťovna to dělá, to už tady nevěděli. A co počítač (internet), mlčí? 

Majdinka ER-5
život je snění a sny se občas plní
život je snění a sny se občas plní
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
ty jsi tak sikovnaMajdinka píše:Tak jsem se ti ptala na místech, kde by to měli věděta bylo mi řečeno, že vodní skůtr není motorové vozidlo, které se pohybuje na pozemních komunikacích, tudíž zákon č. 168/1999 Sb., o pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla se na něj nevztahuje. Laicky řečeno, nevztahuje se na něj klasické "poviné ručení". Mělo by tam jít případně o pojistku, když způsobíš škodu, jako si např. pojistíš dítě, kdyby rozbilo v obchodě televizi. Ale která pojišťovna to dělá, to už tady nevěděli. A co počítač (internet), mlčí?

----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
Majdinka..ano mas pravdu, neni to uplne klasicke pojištění odpovědnosti za škodu způsobenou provozem vozidla.... avsak, napriklad motorove clny, plachetnice, hausboaty sa positit daju, jedine co nejde je vodny skutr.
Zatial som nasiel jedinu poistovnu kde to asi robia a tou je ... Poistovna Slavia. http://www.slavia-pojistovna.cz/
Zatial som nasiel jedinu poistovnu kde to asi robia a tou je ... Poistovna Slavia. http://www.slavia-pojistovna.cz/
Ninja ZX6R 2007/8
Jedná se o " ručení za škody způsobené provozem plavidla". Např. v Chorvatsku je povinné a platím ho přímo na místě místní pojišťovně každý rok společně s registračním poplatkem. V ČR toto pojištění povinné tuším není (alespoň já ho na loď nemám). Nebo musí být i v ČR 

ZRX1200(05) evo S->N->R
ZX6R(07) for circuit only
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367
ZX6R(07) for circuit only
ZX6R(03) fufík bullet
KZ750(76) cafe
CKC#367
nene, před časem jsem něco služebně řešil s prodavačem vodních skůtrů a ten mi tvrdil, že jsou pouze 2 místa v ČR (až mě vypadlo kde) kde se vodní skůtry registrují i z důvodu, že není tolik vodních ploch, kde je dovoleno na nic v ČR jezdit. Myslel jsem zeptat se tam.
Aha, tak jsem ho možná špatně pochopil viz: ČSAVS provozovala v minulosti sedm veřejných drah, letos budou v provozu již jen dvě z nich, a to ve Štětí a v Lysé nad Labem. Podle novely zákona nyní provoz vodních skútrů spadá do kompetencí jednotlivých místních samospráv. Pokud samosprávy umožní jejich provoz na placených vodních plochách, potřebují provozovatelé ještě souhlas vodoprávního úřadu a ochranářů. Na provozování těchto ploch, jejich pronajímání a s tím spojené administrativní postupy však podle starostky Štěchovic Miloslavy Vlkové nemají samosprávy nyní kapacitu.
Ale co zkusit se zeptat tady http://www.csavs.cz/
Aha, tak jsem ho možná špatně pochopil viz: ČSAVS provozovala v minulosti sedm veřejných drah, letos budou v provozu již jen dvě z nich, a to ve Štětí a v Lysé nad Labem. Podle novely zákona nyní provoz vodních skútrů spadá do kompetencí jednotlivých místních samospráv. Pokud samosprávy umožní jejich provoz na placených vodních plochách, potřebují provozovatelé ještě souhlas vodoprávního úřadu a ochranářů. Na provozování těchto ploch, jejich pronajímání a s tím spojené administrativní postupy však podle starostky Štěchovic Miloslavy Vlkové nemají samosprávy nyní kapacitu.
Ale co zkusit se zeptat tady http://www.csavs.cz/
ZX-12R naked