ZX12R - spotřeba paliva (dojezd)
ZX12R - spotřeba paliva (dojezd)
Dobrý den, prosím o informaci od majitelů ZX12R (ostatni nepiste, bez urazky). Měl jsem CBR 1100XX a nyni s manzelkou jsme si poridili ZX12R - ze je to specificka motorka, na kterou nic neni (prislusenstvi), ze ma specialni rám, ze se u ni vyndava pekne na h.... treba jen baterka, a to nemluvim o ostatnim, jako je starter a volnobezka, nebo nedej boze ventily to uz vim, presto je to super motorka, ktera se mi moc libi a jsem z ni nadseny, jedine co me tak trochu trapi, je jeji spotreba a s tim spojeny dojezd. Spotreba je nekde okolo 9l na 100 dojezd standart 180 km na nadrz kdyz najedu 200 km tak se placam na rameno. Na blacku byla sice o neco malo vetsi nadrz (24l) ale standartne jsem najizdel 250-300km spotreba nekdo okolo 6,5-7l. Proc me to tak trosku depta, je to, ze muj bracha ma K6 (Hayabusu) to ze ma "blbecek" palubni pocitac, to me az tak nesere, jako to ze on jezdi okolo 7 a to si myslim, ze "tahame uplne stejne", jenom ze ja musim na pumpu casteji nez on, a on se mi chechta. Chtel jsem udelat diagnostiku vstrikovani, ale ridici jednotka nehlasi zadnou chybu pres FI kontrolku. Jinak mám ZX12R rok 2003 provoz 2005 najeto 16tis, vyfuk origo, sani a filtr origo, bez dynojetu, proste "zaklad". Dekuju za vase informace. 

dlouhe trate original 6,5
ucpany akrapovic 7
otevreny full 8-9
drava jizda 9-10...
dojezd nevyzkousen tankuji porad ale ve 180 tam mam jeste tri posledni pole..tedy dve...posledni sviti pri poslednich sesti litrech a pri trech blika...
tankuji pri cca 180km najetych a dolevam cca 11-13 litru dle stylu jizdy...
ucpany akrapovic 7
otevreny full 8-9
drava jizda 9-10...
dojezd nevyzkousen tankuji porad ale ve 180 tam mam jeste tri posledni pole..tedy dve...posledni sviti pri poslednich sesti litrech a pri trech blika...
tankuji pri cca 180km najetych a dolevam cca 11-13 litru dle stylu jizdy...
ZZR 1400 RR Hujda lenošná
Věř tomu kdo tě nezklamal a nezklam toho kdo ti věří !!!
Vzduchový filtr je novy.
PS_ tohle je z jineho soudku: Dal jsem olej Castrol Power 1 Racing vyzkouseny v blacku kde fungoval bezvadne a musim rict ze 12-tka je trosky mlsnejsi. Uz nekolikrat se mi stalo ze jsem nedoradil kvalt. Takze pristi vymenu budu davat urcite neco jineho. Dal jsem ho i do brachovo Hayabusy a stejny problem (hahahhahahah). Pred tim ja ani on nikdy zadny problem, takze bud se za tu dobu neco zmenilo u castrolu, nebo tyhle motorky chteji neco jineho. Tak priste je na rade Shell a Motorex. Pak pridam do fora.
PS_ tohle je z jineho soudku: Dal jsem olej Castrol Power 1 Racing vyzkouseny v blacku kde fungoval bezvadne a musim rict ze 12-tka je trosky mlsnejsi. Uz nekolikrat se mi stalo ze jsem nedoradil kvalt. Takze pristi vymenu budu davat urcite neco jineho. Dal jsem ho i do brachovo Hayabusy a stejny problem (hahahhahahah). Pred tim ja ani on nikdy zadny problem, takze bud se za tu dobu neco zmenilo u castrolu, nebo tyhle motorky chteji neco jineho. Tak priste je na rade Shell a Motorex. Pak pridam do fora.
- farmář
- Ghostrider
víc koní víc sežere
sry OT. Vím že jsi psal že H. žrala méně a Martymu žere taky méně. Styl jízdy? Kdysi jsem s mojí jezdil i za 3.6, dnes tomu číslu vůbec nerozumím. To jsem jen vyměnil svíce, vyčistil a nastříkal filtry sání(košíky) a dal nový olej. Tehdy jsem taky jel cca 200 asi dvě rovinky a jinak tak nějak... jezdím vcelku pořád stejně, jsem typ co klidně počká až bude víc přehledno a pak to popřípadně dožene, ale 8 co mi to tak žere je na mne moc.
Možná je to i benálem. Teď do něj cpou ten líh...co je to za nesmysly, líh se má pít, ne na něj jezdit!

Možná je to i benálem. Teď do něj cpou ten líh...co je to za nesmysly, líh se má pít, ne na něj jezdit!

Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic
CKC #1060
CKC #1060
spotreba je hodne individuelni vec, obzvlast u strikacek, jestli ti tady nekdo napise zere mi to tolik a tolik, vubec to neznamena ze tvoje moto je spatne nebo ma poruchu.
Zalezi jak jezdis, nekdo ti muze napsat po 200 km jizde, sezralo mi to tolik paliva a pojede tak nejak do 6 000otacek, pojede nekdo druhy, nejaky zavodnik a sezere mu to o 2-3 litry na sto vic.
Nejhorsi je , pokud jezdis stylem, nakopnu, zajedu 5km, dam si colu, ujedu dalsich 5km, spocnu atd.. atd.., vubec se tim nerid,
masiny si hold svoje vezmou a pokud chces setrit palivo, kup si nejake sestikilo a ne dvanactistovku, u toho musis vzdy pocitat ze jezdis od pumpy k pumpe a kazdy rok kupujes novou gumu.
vaha vzduchu ti urcuje kolik paliva to da k pomeru ke vzduchu, kdyz je spatna, spadne to vetsinou do nouzoveho rezimu a pak to zere o neco malo vic, neverim ze mas poruchu,svitila by ti kontrolka motoru, ale jestli chces maly test a mas to kde resetnout ( vetsinou pomuze i odpojeni baterie na vice nez 15 min,provede se pak zakladni nastaveni) odpoj vahu vzduchu a pak se projed, poznas co to je spadnout do nouzoveho rezimu.
Muzu to tu rozebirat dal, treba moto ti pojede lip a s mensi spotrebou za sychraveho pocasi nez kdyz je venku 30 nad nulou
benzinove motory , s vysokyma tockama, jsou proste zrouti, ale je s nima silena zabava 
btw: trosku nechapu cloveka co si koupi kawinu 1200 a kouka na spotrebu
Zalezi jak jezdis, nekdo ti muze napsat po 200 km jizde, sezralo mi to tolik paliva a pojede tak nejak do 6 000otacek, pojede nekdo druhy, nejaky zavodnik a sezere mu to o 2-3 litry na sto vic.
Nejhorsi je , pokud jezdis stylem, nakopnu, zajedu 5km, dam si colu, ujedu dalsich 5km, spocnu atd.. atd.., vubec se tim nerid,
masiny si hold svoje vezmou a pokud chces setrit palivo, kup si nejake sestikilo a ne dvanactistovku, u toho musis vzdy pocitat ze jezdis od pumpy k pumpe a kazdy rok kupujes novou gumu.
vaha vzduchu ti urcuje kolik paliva to da k pomeru ke vzduchu, kdyz je spatna, spadne to vetsinou do nouzoveho rezimu a pak to zere o neco malo vic, neverim ze mas poruchu,svitila by ti kontrolka motoru, ale jestli chces maly test a mas to kde resetnout ( vetsinou pomuze i odpojeni baterie na vice nez 15 min,provede se pak zakladni nastaveni) odpoj vahu vzduchu a pak se projed, poznas co to je spadnout do nouzoveho rezimu.
Muzu to tu rozebirat dal, treba moto ti pojede lip a s mensi spotrebou za sychraveho pocasi nez kdyz je venku 30 nad nulou

btw: trosku nechapu cloveka co si koupi kawinu 1200 a kouka na spotrebu
tak jest...souhlas...ale jsou jiste meze co by brat mela a ceho uz je prilis...
spotrebu neresim bo bere furt stejne a uz ji znam jak bere v zavislosti na stylu jizdy...
vim na beton ze jakmile pojedu dovolenou s ucpanym vyfukem...nebo originalem tempo slusnych lidi cca 180 prumer tak jedu 6,8 ale min ne...
vim ze jakmile policie v Buchlakach nebude jezdim za 11-12 l
a vo tom to je...gumy beru zavdek 6000 km ikdyz ten zazrak co jsem prozil ted s BT021 se uz asi opakovat nebude
treba jezdis strelbu jako blazen a po nas tady chces vedet kolik bere ??? ne to nejde...nejdrive teren ??? styl jizdy ??? pocet km jetych tahem...bo zx 12 ma rada zabeh 50 km a pak teprve jede...popojizdeni ji nesvedci...
a pak...pak teprve s cistym svedomim hledam a laboruji nad chybou motorky...
ja jezdim nejvice s Romanem...ma ji novejsi a musim rict ze nam bere i s ladakem i bez cca stejne...zadne desne vykyvy...a vo tom to je
spotrebu neresim bo bere furt stejne a uz ji znam jak bere v zavislosti na stylu jizdy...
vim na beton ze jakmile pojedu dovolenou s ucpanym vyfukem...nebo originalem tempo slusnych lidi cca 180 prumer tak jedu 6,8 ale min ne...
vim ze jakmile policie v Buchlakach nebude jezdim za 11-12 l
a vo tom to je...gumy beru zavdek 6000 km ikdyz ten zazrak co jsem prozil ted s BT021 se uz asi opakovat nebude
treba jezdis strelbu jako blazen a po nas tady chces vedet kolik bere ??? ne to nejde...nejdrive teren ??? styl jizdy ??? pocet km jetych tahem...bo zx 12 ma rada zabeh 50 km a pak teprve jede...popojizdeni ji nesvedci...
a pak...pak teprve s cistym svedomim hledam a laboruji nad chybou motorky...
ja jezdim nejvice s Romanem...ma ji novejsi a musim rict ze nam bere i s ladakem i bez cca stejne...zadne desne vykyvy...a vo tom to je

ZZR 1400 RR Hujda lenošná
To crek:
Nepotřebuju si kupovat šestku, není to o tom, že chci šetřit palivo, ale když jsem jedinej, kvůli kterýmu se sjíždí převážně na pumpu tak to trošku mrzí, proto jsem se tady zkusil zeptat kdo má jaké zkušenosti. Hayabusa jezdí za 6,2 já při souběžné jízdě za 9 to je rozdíl, cbrxx jezdila za 7 a ani moc nezáleželo jak se jelo, tak když teď tankuju po 155km 15,2l je mi to divný.
Je určitě rozdíl, mít odpojenou a vadnou váhu vzduchu a ne vždy se přepne motorka do nouzového stavu, jednou už jsem takové neštěstí v elektrice hledal proto vím, že ne vždy se zjistí chyba na diagnostice a tím pádem rozsvícení kontorolky.
To Marty:
Ahoj Marty, rád bych se s váma někdy svezl, abych si byl jistý, že je něco špatně a né že si něco vymýšlím.
Marty, kolik vydržela BT021-nička??? Teď jsem týden řešil gumy. Od Pirelli, Metzeler, Michelin, Maxxis, Bridgestone, Dunlop jsem nakonec vybral Avon Storm ST. Tak jsem zvědav, nejsem úplnej lepič uší na zem, tak jsem na ní moc zvědavý, zítra přezouvám.
Moje jízda asi nepatří mezi nejpomalejší, ale určitě ne mezi nejrychlejší. Jezdím do dvou kil. Řadím max v 7tis.
Nepotřebuju si kupovat šestku, není to o tom, že chci šetřit palivo, ale když jsem jedinej, kvůli kterýmu se sjíždí převážně na pumpu tak to trošku mrzí, proto jsem se tady zkusil zeptat kdo má jaké zkušenosti. Hayabusa jezdí za 6,2 já při souběžné jízdě za 9 to je rozdíl, cbrxx jezdila za 7 a ani moc nezáleželo jak se jelo, tak když teď tankuju po 155km 15,2l je mi to divný.
Je určitě rozdíl, mít odpojenou a vadnou váhu vzduchu a ne vždy se přepne motorka do nouzového stavu, jednou už jsem takové neštěstí v elektrice hledal proto vím, že ne vždy se zjistí chyba na diagnostice a tím pádem rozsvícení kontorolky.
To Marty:
Ahoj Marty, rád bych se s váma někdy svezl, abych si byl jistý, že je něco špatně a né že si něco vymýšlím.

Moje jízda asi nepatří mezi nejpomalejší, ale určitě ne mezi nejrychlejší. Jezdím do dvou kil. Řadím max v 7tis.
- Ladis
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Nemám sice dvanáctku, jezdím taky do 200, řadím 8-9 tis., ale Stormy ST teď budu přezouvat po necelých 13.000 km a plátno je pořád schovaný!Kamazoil píše:...vybral Avon Storm ST. Tak jsem zvědav, nejsem úplnej lepič uší na zem, tak jsem na ní moc zvědavý, zítra přezouvám.

ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********
*********CKC # 686*********