bouračka&pojistka

Opravdu o všem - od špendlíku po lokomotivu
Lech
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

bouračka&pojistka

Příspěvek od Lech » pon čer 15, 2009 22:31:18

Máte nějakou zkušenost a nebo jak to funguje v praxi nezaviněná nehoda?Někdy se mi honí hlavou myšlenka:co kdyby mě srazilo nějaké auto třeba do příkopu a já měl jen naštěstí zlomenou nohu.(nebo že mě bolí jak sviňa :? Co dělat v těchto situacích, Třeba v první-řidič auta má jen trochu pomačkaný blatník a tak dělá že se nic nestalo a ujede aniž bych si stačil všimnout jeho SPZ. :idea:
Drhá možnost:Vyleze z auta a začne se semnou domlouvat ale nevím na čemŠkoda ná mé moto třeba odhadem 15 000,- víc už asi ne :wink:
Policajti se už v takových drobných havárkách asi nevolají. Tak to jako ten řidič toho auta má volat svoji pojišťovnu u které má sjednanou zákonou pojistku?
No a pak dojede za nama nějakej externí pracovník té pojišťovny a by místo činu nafotil a odhadl škodu?
Vůbec v tom nemám jasno :!: :?
mobil:732 654 530
ZX-12 R (02)
ZZR 1100 (93)
ZX-9 R (99)
CKC # 078

Pepa
Easy slider
Easy slider

Re: bouračka&pojistka

Příspěvek od Pepa » pon čer 15, 2009 22:42:40

Lech píše:Máte nějakou zkušenost a nebo jak to funguje v praxi nezaviněná nehoda?Někdy se mi honí hlavou myšlenka:co kdyby mě srazilo nějaké auto třeba do příkopu a já měl jen naštěstí zlomenou nohu.(nebo že mě bolí jak sviňa :? Co dělat v těchto situacích, Třeba v první-řidič auta má jen trochu pomačkaný blatník a tak dělá že se nic nestalo a ujede aniž bych si stačil všimnout jeho SPZ. :idea:
Drhá možnost:Vyleze z auta a začne se semnou domlouvat ale nevím na čemŠkoda ná mé moto třeba odhadem 15 000,- víc už asi ne :wink:
Policajti se už v takových drobných havárkách asi nevolají. Tak to jako ten řidič toho auta má volat svoji pojišťovnu u které má sjednanou zákonou pojistku?
No a pak dojede za nama nějakej externí pracovník té pojišťovny a by místo činu nafotil a odhadl škodu?
Vůbec v tom nemám jasno :!: :?
Pokud Ti nic není a je pouze škoda na vozidlech, musíte vyplnit formuláře pro pojišťovnu ( v autech ho vozí dvakrát ) a jeden musí být viník. Škoda do sto tisíc se řeší bez policie, pokud trváš na policii, musí přijet. Formulář viník odevzdá na své pojišťovně a ta plní podle jejich pravidel. Ještě jsem to nezažil, tak to je trocha teorie.
ZX-6R (636) 2005
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » pon čer 15, 2009 22:47:29

nic nepřivolávej :roll:
jinak to tuším funguje tak, že pokud
a)není zranění
b)škoda nepřekročí 100tis
c)nezpůsobí se čkoda na komunikaci,nebo není poškozená třetí osoba
tak se policajti volat nemusej. Ve všech ostatních případech ano, a ta možnost zavolat je, i když platí některá z variant a)-c) ale bourači se neuměj dohodnout kdo za to může
pakliže nejsou policajti nutný, vyplní se eurozáznam o nehodě 2x a každej obešle svou pojišťovnu.

Kdyby bylo něco jinak, prosím o opravu :wink:
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

Lech
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lech » pon čer 15, 2009 22:48:05

No právě mám strach že v dnešní době kdy je taková nevraživosz na silnicích se ta praxe bude vzdalovat teorii... :?
No a pokud mě srazí auto které mi vjede z vedlejší silnice a nebo v protisměru v zatáčce třeba do mě štrejchne a já to napálím mimo silnic,tak je velká pravděpodobnost nějaké té zlomeniny.
Nechcu nic přivolávat. :wink: :)
Ale "štěstí" přeje připraveným. :roll: :wink:
Naposledy upravil(a) Lech dne pon čer 15, 2009 22:51:48, celkem upraveno 1 x.
ZX-12 R (02)
ZZR 1100 (93)
ZX-9 R (99)
CKC # 078

Helča
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Helča » pon čer 15, 2009 22:49:42

V autě by každý měl správně vozit formulář o nehodě od své pojišťovny. V případě nehody na místě vyplnit, zakreslit,podepsat, můžeš i nafotit (vypisuje se formlulář viníka nehody). Pak zavolat na pojišťovnu,nahlásit,oni sdělí č. poj.události,to musíš nahlásit poškozenému,pak s tím musíš na pojišťovnu nafotit a odeslat poštou nebo zanést osobně a pak můžeš doufat,že se nevyskytne nějaký problém a vše pojišť. vyřídí :wink: .
Určitě jsem na něco zapoměla,ale to se tu časem o další info určitě doplní :)
Helča ZX6R zelená
**CKC # 590**

Lech
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lech » pon čer 15, 2009 22:53:45

Jo nahodím toto téma na Tesáku a prodiskutujem to spolu. :idea:
Už se na vás těším bando. :idea: :wink: :D
ZX-12 R (02)
ZZR 1100 (93)
ZX-9 R (99)
CKC # 078

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » pon čer 15, 2009 22:55:23

Moje zkušenost. Neměl jsem ani formulář, maník mně dal jen své osobní údaje + vozidlo a vyplnil jsem to jako poškozený v elektronickém formuláři na netu (případ ČS), do pár dnů se se mnou domluvil likvidátor, jestli s mašinou můžu dojet nebo se dojede podívat on. S ním jsem si pak zvolil opravu svépomocí, on vše nafotil a určil míru opravy, které díly měnit, které jen opravit a kolik % z toho dílu je vlastně poškozeno (v případě opravy, laku atd). Viník musí na pojišťovně škodní událost taky nahlásit, potvrdit. Pokud tak neudělá pojišťovna ho vyzve k vyjádření k události, co se děje pokud na to kašle ale nevím a snad nikdy nezjistím. Poté co mají tedy událost potvrzednou od obou, motorka je oblhlídnutá je buď vypočítanána škoda a ta poté uhrazena -můj případ, nebo si to necháš spravit v servisu a ten si to potom vyfakturuje s pojiš´tovnou (aspoň se domnívám).
Pokud něco ze začátku nesedí, maník se cuká, vymýšlí jak zmenšit míru zavinění atd. radši volat policii, stejn tak se to musí při škodě na 100t, pokud dojde ke zranění, nebo je poškozeno nějaké veřejné zařízení (svodidla, značky atd.)
ZX-12R naked

Pepa
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Pepa » pon čer 15, 2009 23:02:32

Ovšem otázka je, jestli Ty na hlavní xxx km v hodině neporušils předpisy, tím pádem se nedohodnete a volají se policajti, viník nafasuje pokutu atd. atd. Spíš bych čerpal z "někoho" zkušeností, bez přivolávání takové situace :lol:
ZX-6R (636) 2005
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » pon čer 15, 2009 23:05:19

hlavně já mám zkušenost, že když do tebe někdo najebe a ty mu dáš pár facek, tak se pak hůř domlouvá kdo za to může :D :D :D
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

Pepa
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Pepa » pon čer 15, 2009 23:06:39

misak39 píše:hlavně já mám zkušenost, že když do tebe někdo najebe a ty mu dáš pár facek, tak se pak hůř domlouvá kdo za to může :D :D :D
Jj, to je zkušenost k nezaplacení :lol:
ZX-6R (636) 2005
Zlatý přepáčko
KLX 250S 2009
CKC#1148

SumavaCZ
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od SumavaCZ » úte čer 16, 2009 08:50:26

Já to měl takhle:
Autem mi srazil zaparkovanou motorku. Vyplnili jsme formulář, viník byl jasnej. Pro jistotu jsem volal na svoji pojišťovnu a tam mi řekli, že se to hlásí na pojišťovnu viníka, oba. Na obě pojišťovny jenom pokud se nedohotneš na viníkovi. Takže jsem večer na netu vyplnil formulář na jeho pojišťovně, jako poškozený. Chtějí tam různé kokotiny i stím kde je motorka k vidění. Okoukl to pojišťovák a pak mi přišel dopis co všechno chtějí papírově doložit. Techničák, euro formulář, faktury atd. Pak dorazili peníze na účet.
ZX-10R KRT Replica
CKC#1202

"Jak to má volant nebo kozy, tak s tím budou brzy problémy."

Póla
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Póla » stř čer 17, 2009 12:59:51

Ahoja ve spolek....

prvotní dotaz byl na trošku obsáhlejší odpověĎ.
Ono při běžné pojistné události kdy vám viník zastaví, je další postup už všeobecně známý a tady i zmíněný.

Spíš bych chtěla dodat jinou věc.
Pokud se Vám stane zranění a viník nehody ujede - určitě volejte policii.
Škodu na motorce vám asi nikdo nedá, ale minimálně škodu na zdraví vám budou hradit z garančního fondu ČKP.

Ono pojištění a likvidace je trošku obsáhlejší a individuální záležitost.
KAždopádně kdyby někdo potřeboval radu ohledně likvidace nebo nabídku pojištění, tak se ozvěte.
V rámci svých možností pomůžu.

Pracuju v makléřské pojišťovací společnosti a určité možnosti mám.
Havárka i povinné se dá slušně stáhnout na minimální pojistné....

já platím u KOOP : POV = 1,036 Kč s limity 70/70 mil Kč
HAV = 4.500 Kč se spoluúčastí 5% min.5000 Kč pro KAwu ER6 N, rok 2006

8)

Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis. » stř čer 17, 2009 16:40:23

Póla píše:Ahoja ve spolek....

prvotní dotaz byl na trošku obsáhlejší odpověĎ.
Ono při běžné pojistné události kdy vám viník zastaví, je další postup už všeobecně známý a tady i zmíněný.

Spíš bych chtěla dodat jinou věc.
Pokud se Vám stane zranění a viník nehody ujede - určitě volejte policii.
Škodu na motorce vám asi nikdo nedá, ale minimálně škodu na zdraví vám budou hradit z garančního fondu ČKP.

Ono pojištění a likvidace je trošku obsáhlejší a individuální záležitost.
KAždopádně kdyby někdo potřeboval radu ohledně likvidace nebo nabídku pojištění, tak se ozvěte.
V rámci svých možností pomůžu.

Pracuju v makléřské pojišťovací společnosti a určité možnosti mám.
Havárka i povinné se dá slušně stáhnout na minimální pojistné....

já platím u KOOP : POV = 1,036 Kč s limity 70/70 mil Kč
HAV = 4.500 Kč se spoluúčastí 5% min.5000 Kč pro KAwu ER6 N, rok 2006

8)
To mas nejaky levny... ja mel u koop na zx6R i ZX10R cca 2500 i se slevama -povine
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

ZX6R rv04 (sloužilas dlouho a dobře, diky)

Póla
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Póla » stř čer 17, 2009 21:37:19

to bych řekla že to mám levný....
Základní pojistné je u všech pojišťoven 3000 Kč výše. Jen Čp má základ za 2.689 Kč.

Ovšem když víš jak a kde, tak se lecos zařídit, slevnit a převést....

V mém případě maximální bonus z auta psaného na manžela převedený duálně na mou smlouvu + obchodní sleva 40%.

Obchodní slevu můžu zatím dávat u KOOP každému dle uvážení.
Bonusy jsou dané podle toho jak kdo jezdí a jak dlouho má pjoištění uzavřené. U KOOP s nimi jde ale slušně šachovat formou tzv. duálních bonusů = převod z aktivní smlouvy duplicitně na druhou a další smlouvu u KOOP. KOOP jako jediná umožňuje převést duální bonus od jiné pojišťovny k nim.

Ostatní pojišťovny umožňují duální bonus jen ze smlouvy např. u ČP zase na smlouvu u ČP.

No sleva na povinném ale není nic proti slevě na havárce. Tam jsem schopná zajistit u KOOP slevu až 50%.
A to už jsou potom slušné částky dostupné běžnému smrtelníkovi.
Havarijní pojištění pro motorku nemá cenu uzavírat jinde jak u KOOP. Jednak pojišťovny motorky nechcou a jednak jsou všichni hrozně drazí.
Jediná KOOP umožní uzavřít tzv. sezónní havárii, což je ideální řešení.

Nechci tu reklamovat Koopetarativu. Ale povinné a havárku umí. A z hlediska likvidace taky fungují. Do třech týdnů jsem měla peníze z havárky na účtu.
každá pojišťovna umí nejlíp něco jiného....
\Třeba životní nebo úraz je dobré u Pojišťovny české spořitelny = FLEXI....

Maverick
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Maverick » čtv čer 18, 2009 06:40:24

Póla: Možná bysme sa mihli domluvit :) Zasejc tak daleko to k sobě nemáme :)

Odpovědět