Příspěvek
od Marťyn » úte dub 21, 2009 09:03:13
23tis. km je docela málo, u mě od poslední kontroly uběhlo 35tis., teď jsem proměřil a některé podložky jsem jenom přehodil mezi sebou, abych splňoval předepsané vůle a nic jsem neměnil.
Jinak je to docela jednoduché - není se čeho bát, pro průměrně zručného Kawistu by to neměl být problém.
Když všechno odmašlíš, aby jsi měl přístup, tak vyhodíš svíčky, sundáš víko ventilů a kryt zapalování, vezmeš měrky a měříš - přes zapalování otáčíš motorem a pokračuješ např. z leva do prava (pro muslimy třeba z prava do leva). Vybereš ventil, který chceš kontrolovat a otáčíš motorem dokud se koník (to je ta věc pod vačkou, co tlačí na ventil) neuvolní - vůli měříš měrkou mezi koníkem a vrchem zdvihátka ventilu.
Pokud jsou vůle malé, dá se výměna obejít dvěma způsoby - 1. vyndáš podložku - u každé si poznamenáš o kolik ji chceš obrousit nebo aspoň na kolik, vyhledáš přítele nebo známého, který pracuje na brusce na plocho (horizontální) a necháš to u něj obrousit na požadovaný rozměr nebo 2. vezmeš brusný kámen (raději jemnější), trochu trpělivosti a vody a ošudláš si to ve volných chvílích sám.
Pokud jsou vůle větší zkus promyslet jestli se nedají zaměnit za podložky s menšími vůlemi a naopak, většinou to jde. Pak už budeš muset sehnat jen ty, které Ti nevyšly.
Sání - 0,13 - 0,19(0,2)
Výfuk - 0,18 - 0,24(0,25)
Hodně štěstí - a ať Ti nic nespadne do motoru.
ŽIVOT - TO JE EXPERIMENT !!
CKC 555