Stránka 1 z 2

Receptíky...nejen pro holky

Napsal: úte lis 11, 2008 22:17:35
od Helča
Medovník
Těsto:
½ kg hladké mouky
10 dkg mletého cukru
6 dkg sádla (musí být, jinak to není ono)
2 vejce
1 lžíce jedlé sody
4 lžíce medu
4 lžíce mléka
trochu skořice

Vše smícháme v hladké těsto. Rozdělíme na 5 dílů /stačí podle oka, ale když je možnost, tak je lepší vážit, vychází to cca 20 dkg 1 kus/. Každý kus vyválet na tenký plát – můj poznatek: dát si na vál pečící papír, ten lehce posypat hl. moukou a rozválet přímo na papíru, pak se jen vše přenese na plech. Placky vyválet co nejtenčí, podle první placky jsem si pak na papír vyznačila velikost, aby byly + - podobné. Pak placky upečeme. Pozor jde to velmi rychle!
/Kdo má silikonový vál, rozválí těsto přímo na něm a překlopí na plech, ale každopádně peče na peč. papíru/

Krém:
1 a ½ zlaté hané
1 slazené kondenzované mléko „Salko“
Ušleháme máslo a pak pomalu zamícháváme mléko a rum.
Vše by mělo mít stejnou teplotu kvůli srážení /stalo se mi to, ale náprava je snadná – dát mísu do teplé vody a za chvíli je vše v pořádku, však to znáte/.

Dále je potřeba 1 a ½ zakysané smetany.

Postup:
Po upečení a vychladnutí okrájet pláty na stejné kusy. Dle receptu se má každý plát pokropit rumem /já už jsem to nekropila, dala jsem dost rumu do krému – záleží na vás/. Pak první plát natřít krémem, druhý plát zakysanou smetanou, další krémem, čtvrtý zakysanou smetanou a poslední horní, se pomaže i s boky krémem. Zbytky po ořezání placek „nějak“ nastrouhat /já to rozšmelcuji v robotu/ jinak jak má kdo možnost, mělo by to mít konzistenci jemné strouhanky. Tímto celý medovník posypeme. Pak zabalit do alobalu, stačí zakrýt shora a přitlačit dokola, aby to bylo zakryté a nechat nejméně 3 dny uležet. Ideální je tak 5 dnů.

Můj poznatek: vzhledem k tomu, že se všichni snažíme snižovat cukr, tak si myslím, že by do těsta stačila jen poloviční dávka – 5 dkg. Zatím jsem to nevyzkoušela, tak nevím, ale myslím, že by to nemělo vadit.

Možná se vám to zdá složité, ale opravdu není! Až to jednou uděláte, pak už to budete péct od oka.

Napsal: stř lis 12, 2008 16:16:37
od Lali
No já jsem ho pekla s bratránkem podle trošku jinýho receptu ale tenhle taky vyzkouším, aspon bude mít ladis čas na forum :D :twisted:

Napsal: stř lis 12, 2008 17:20:14
od Ladis
Lali píše:No já jsem ho pekla s bratránkem podle trošku jinýho receptu ale tenhle taky vyzkouším, aspon bude mít ladis čas na forum :D :twisted:
...a hlavně ho konečně snad taky ochutnám! :tonqe:

Medajlónky na becherovce

Napsal: pát lis 14, 2008 14:15:07
od volkswagen
Vezmi kus vepřového masa - ideálně panenka, ale dá se i pečeně, nebo oříšek.

Nakrájej na medajlónky, rozpal na pánvi olej - šup na to, ochutit podle chuti (preferuju české falešní karí barvy žlutozelené). Naper na to tak decku béžovky, zapal ať to není tak ostrý a šup na talíř.

Podávej k tomu rýži, hrany, brambor mm, chleba, prostě co komu chutná. Já rád smažené brambůrky nakrájené na kolečka, rádně osušené a osmažené v kvalitním rostlinném oleji...

Vynikající vánoční krocan!

Napsal: pát lis 14, 2008 15:43:16
od Píítrs
Recept na Vánočního krocana -

Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200°C. Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla. Poté uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby. Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla. Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250 °C, ať trouba pořádně bručí. Dame si další
tři whisky. Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlive hlídáme. Občas se chopíme flašky ffiskie a nalejem si do řepy. Po další bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzme se neupálili uo ty pojebaný dvéře vod trouby. Si dalších pěét nebo zedm fixki vevnitř sklenice si a pak a tak. Kurvacana pečem další dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a každých deset minud dem čúlat.

Je-li to aáspoň drožku možný, dolezem ke sforákua úytáhnem troubu z grozana. Dofřejem si ježdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen. Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamaštťěnýým liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno !!!!!! Tošku se plospíme.
P.S. Príští den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem.

Napsal: pát lis 14, 2008 16:59:36
od Elvis.
Krocan je dobrej, ale asi zustanu u steaku :-D

Napsal: pát lis 14, 2008 17:04:50
od Ladis
Elvis. píše:Krocan je dobrej, ale asi zustanu u steaku :-D
Připomíná mi to, jak když Marek s Kubou v hospodě plánovali stěhovací akci Kuby do novýho bytu... :lol:

Napsal: pát lis 14, 2008 17:10:18
od Elvis.
njn... treba za to vsechno mohla Pitrs, ze je navadela, protoze je to nejak podezrele podobny s tim jejim receptem :wink:

Ale uz dost. Ted nejakej recept zas :-D

Re: Vynikající vánoční krocan!

Napsal: sob lis 15, 2008 16:42:48
od misak39
Píítrs píše:Recept na Vánočního krocana -

Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, ...
...tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno !!!!!! Tošku se plospíme.
P.S. Príští den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem.
Peču krocana podle receptu :!: :!: :!:
:D :D :D :D

Napsal: sob lis 15, 2008 23:06:11
od Jirka_Z
Moooc dobrej recept - uplne to vidim, blby je, ze kdybych tu lahev nahodou ustal tak nevim co bych delal s tim krocanem... :lol: :lol: :lol:

Špenátový koláč alias co zbylo v lednici

Napsal: pon lis 17, 2008 17:53:57
od Majdinka
Rozválím 1/2 listového těsta na něj:
ochucený špenát, slanina, cihla sýr, cibule, točeňák, niva... nebo zkrátka co zbylo v lednici, t.j. klidně i bez špenátu, např. houbová smaženice, párky, hóódně cibule, míchaná vajíčka...
navrch druhou 1/2 listového těsta a dáme upéct cca 45 min. cca na 180 C.
Milujeme to s tím špenátem, nikdy nezbyde.
mńam

Napsal: pon lis 17, 2008 17:58:46
od Bigjuras
něco podomnýho dělám taky, ale zavinu to jako štrůdl. Potom to je mňam mňam :P

Napsal: pon lis 17, 2008 18:30:18
od KING
Ty vole to je teda vlákno, to se z toho asi pos..u :lol: :shock: :roll:

"Summer chicken"

Napsal: stř pro 10, 2008 12:52:09
od Ladis
1) Vystřihněte alobalové listy do žádaného tvaru,
2) Připevněte je na kuře, slepici či krůtu,
3) Upečte na pekáči, pokud možno v troubě s grilem,
4) Před servírováním sejměte alobalové kousky,
5) Pozorujte údiv ve tváři vaší návštěvy...

:arrow:
Obrázek

Recept Vlády ČR

Napsal: stř pro 10, 2008 12:55:11
od Ladis
Přišla doba zvýšených životních nákladů, doba deregulace cen, doba
boje proti obezitě a proto si Vám dovoluji zaslat tento levný a
jednoduchý recept na výživné a rychlé jídlo.

Rozkrájejte za 50 haléřů cibule,
přimíchejte za 10 haléřů octa a 1 litr horké vody.
Všechno vlijte do lavóru a sedněte si do toho holou prdelí.

Získáte:

Dvě teplé šunky, 2 vejce na tvrdo, utopence s cibulí a octem a kdo
má rád tatarku, může si trochu pohrát s utopencem.

S úctou
premiér Mirek Topolánek