Receptíky...nejen pro holky
Receptíky...nejen pro holky
Medovník
Těsto:
½ kg hladké mouky
10 dkg mletého cukru
6 dkg sádla (musí být, jinak to není ono)
2 vejce
1 lžíce jedlé sody
4 lžíce medu
4 lžíce mléka
trochu skořice
Vše smícháme v hladké těsto. Rozdělíme na 5 dílů /stačí podle oka, ale když je možnost, tak je lepší vážit, vychází to cca 20 dkg 1 kus/. Každý kus vyválet na tenký plát – můj poznatek: dát si na vál pečící papír, ten lehce posypat hl. moukou a rozválet přímo na papíru, pak se jen vše přenese na plech. Placky vyválet co nejtenčí, podle první placky jsem si pak na papír vyznačila velikost, aby byly + - podobné. Pak placky upečeme. Pozor jde to velmi rychle!
/Kdo má silikonový vál, rozválí těsto přímo na něm a překlopí na plech, ale každopádně peče na peč. papíru/
Krém:
1 a ½ zlaté hané
1 slazené kondenzované mléko „Salko“
Ušleháme máslo a pak pomalu zamícháváme mléko a rum.
Vše by mělo mít stejnou teplotu kvůli srážení /stalo se mi to, ale náprava je snadná – dát mísu do teplé vody a za chvíli je vše v pořádku, však to znáte/.
Dále je potřeba 1 a ½ zakysané smetany.
Postup:
Po upečení a vychladnutí okrájet pláty na stejné kusy. Dle receptu se má každý plát pokropit rumem /já už jsem to nekropila, dala jsem dost rumu do krému – záleží na vás/. Pak první plát natřít krémem, druhý plát zakysanou smetanou, další krémem, čtvrtý zakysanou smetanou a poslední horní, se pomaže i s boky krémem. Zbytky po ořezání placek „nějak“ nastrouhat /já to rozšmelcuji v robotu/ jinak jak má kdo možnost, mělo by to mít konzistenci jemné strouhanky. Tímto celý medovník posypeme. Pak zabalit do alobalu, stačí zakrýt shora a přitlačit dokola, aby to bylo zakryté a nechat nejméně 3 dny uležet. Ideální je tak 5 dnů.
Můj poznatek: vzhledem k tomu, že se všichni snažíme snižovat cukr, tak si myslím, že by do těsta stačila jen poloviční dávka – 5 dkg. Zatím jsem to nevyzkoušela, tak nevím, ale myslím, že by to nemělo vadit.
Možná se vám to zdá složité, ale opravdu není! Až to jednou uděláte, pak už to budete péct od oka.
Těsto:
½ kg hladké mouky
10 dkg mletého cukru
6 dkg sádla (musí být, jinak to není ono)
2 vejce
1 lžíce jedlé sody
4 lžíce medu
4 lžíce mléka
trochu skořice
Vše smícháme v hladké těsto. Rozdělíme na 5 dílů /stačí podle oka, ale když je možnost, tak je lepší vážit, vychází to cca 20 dkg 1 kus/. Každý kus vyválet na tenký plát – můj poznatek: dát si na vál pečící papír, ten lehce posypat hl. moukou a rozválet přímo na papíru, pak se jen vše přenese na plech. Placky vyválet co nejtenčí, podle první placky jsem si pak na papír vyznačila velikost, aby byly + - podobné. Pak placky upečeme. Pozor jde to velmi rychle!
/Kdo má silikonový vál, rozválí těsto přímo na něm a překlopí na plech, ale každopádně peče na peč. papíru/
Krém:
1 a ½ zlaté hané
1 slazené kondenzované mléko „Salko“
Ušleháme máslo a pak pomalu zamícháváme mléko a rum.
Vše by mělo mít stejnou teplotu kvůli srážení /stalo se mi to, ale náprava je snadná – dát mísu do teplé vody a za chvíli je vše v pořádku, však to znáte/.
Dále je potřeba 1 a ½ zakysané smetany.
Postup:
Po upečení a vychladnutí okrájet pláty na stejné kusy. Dle receptu se má každý plát pokropit rumem /já už jsem to nekropila, dala jsem dost rumu do krému – záleží na vás/. Pak první plát natřít krémem, druhý plát zakysanou smetanou, další krémem, čtvrtý zakysanou smetanou a poslední horní, se pomaže i s boky krémem. Zbytky po ořezání placek „nějak“ nastrouhat /já to rozšmelcuji v robotu/ jinak jak má kdo možnost, mělo by to mít konzistenci jemné strouhanky. Tímto celý medovník posypeme. Pak zabalit do alobalu, stačí zakrýt shora a přitlačit dokola, aby to bylo zakryté a nechat nejméně 3 dny uležet. Ideální je tak 5 dnů.
Můj poznatek: vzhledem k tomu, že se všichni snažíme snižovat cukr, tak si myslím, že by do těsta stačila jen poloviční dávka – 5 dkg. Zatím jsem to nevyzkoušela, tak nevím, ale myslím, že by to nemělo vadit.
Možná se vám to zdá složité, ale opravdu není! Až to jednou uděláte, pak už to budete péct od oka.
Helča ZX6R zelená
**CKC # 590**
**CKC # 590**
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Medajlónky na becherovce
Vezmi kus vepřového masa - ideálně panenka, ale dá se i pečeně, nebo oříšek.
Nakrájej na medajlónky, rozpal na pánvi olej - šup na to, ochutit podle chuti (preferuju české falešní karí barvy žlutozelené). Naper na to tak decku béžovky, zapal ať to není tak ostrý a šup na talíř.
Podávej k tomu rýži, hrany, brambor mm, chleba, prostě co komu chutná. Já rád smažené brambůrky nakrájené na kolečka, rádně osušené a osmažené v kvalitním rostlinném oleji...
Nakrájej na medajlónky, rozpal na pánvi olej - šup na to, ochutit podle chuti (preferuju české falešní karí barvy žlutozelené). Naper na to tak decku béžovky, zapal ať to není tak ostrý a šup na talíř.
Podávej k tomu rýži, hrany, brambor mm, chleba, prostě co komu chutná. Já rád smažené brambůrky nakrájené na kolečka, rádně osušené a osmažené v kvalitním rostlinném oleji...
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
Vynikající vánoční krocan!
Recept na Vánočního krocana -
Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200°C. Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla. Poté uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby. Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla. Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250 °C, ať trouba pořádně bručí. Dame si další
tři whisky. Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlive hlídáme. Občas se chopíme flašky ffiskie a nalejem si do řepy. Po další bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzme se neupálili uo ty pojebaný dvéře vod trouby. Si dalších pěét nebo zedm fixki vevnitř sklenice si a pak a tak. Kurvacana pečem další dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a každých deset minud dem čúlat.
Je-li to aáspoň drožku možný, dolezem ke sforákua úytáhnem troubu z grozana. Dofřejem si ježdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen. Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamaštťěnýým liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno !!!!!! Tošku se plospíme.
P.S. Príští den sníme krocana studenýho s majonézou a s aspirínem.
Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Předehřejeme troubu na 200°C. Nalejeme si sklenku whisky a připijeme na úspěch díla. Poté uložíme krocana na pekáč a vložíme do trouby. Nalejeme si dva bleskové panáky whisky a připijeme opět na úspěch díla. Po dvaceti minutách nastavíme termostat na 250 °C, ať trouba pořádně bručí. Dame si další
tři whisky. Po půl hodině ptáka otočíme a nadále bedlive hlídáme. Občas se chopíme flašky ffiskie a nalejem si do řepy. Po další bůlhodince se uopatrně vydáme k lince a krocanou prodočíme. Přidom dáuáme bacha, abyzme se neupálili uo ty pojebaný dvéře vod trouby. Si dalších pěét nebo zedm fixki vevnitř sklenice si a pak a tak. Kurvacana pečem další dři hodinkýý (ale je to vcelku fuk) a každých deset minud dem čúlat.
Je-li to aáspoň drožku možný, dolezem ke sforákua úytáhnem troubu z grozana. Dofřejem si ježdě jedoóo loka a znoúua se pokuzíme tu mrchu dostad uen. Zúédnem tóo prokladýo ffóógla z éé zeměéa prrrrrrrrdnemho na boddnos. Dáúuúáme uéélkýho majzla na uk! louznutí na zamaštťěnýým liinoúlluélu. Néllsze-li tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno !!!!!! Tošku se plospíme.
v C.K.C. J.H.
Až budu velká, tak si koupím kawu.
Až budu velká, tak si koupím kawu.
Re: Vynikající vánoční krocan!
Peču krocana podle receptuPíítrs píše:Recept na Vánočního krocana -
Koupíme pětikilového krocana (pro šest osob) a láhev whisky. K tomu sůl, pepř, olivový olej a proužky špeku. Krocana poklademe špekem, zavážeme, osolíme, ...
...tomu zabránid, szskuszszsimesze zsznoúúa póószszsdááuitna nohýýýáááaúú uonojetostejnějedno !!!!!! Tošku se plospíme.

babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*
*CKC 102*
Špenátový koláč alias co zbylo v lednici
Rozválím 1/2 listového těsta na něj:
ochucený špenát, slanina, cihla sýr, cibule, točeňák, niva... nebo zkrátka co zbylo v lednici, t.j. klidně i bez špenátu, např. houbová smaženice, párky, hóódně cibule, míchaná vajíčka...
navrch druhou 1/2 listového těsta a dáme upéct cca 45 min. cca na 180 C.
Milujeme to s tím špenátem, nikdy nezbyde.
mńam
ochucený špenát, slanina, cihla sýr, cibule, točeňák, niva... nebo zkrátka co zbylo v lednici, t.j. klidně i bez špenátu, např. houbová smaženice, párky, hóódně cibule, míchaná vajíčka...
navrch druhou 1/2 listového těsta a dáme upéct cca 45 min. cca na 180 C.
Milujeme to s tím špenátem, nikdy nezbyde.
mńam
Majdinka ER-5
život je snění a sny se občas plní
život je snění a sny se občas plní
- Ladis
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
"Summer chicken"
1) Vystřihněte alobalové listy do žádaného tvaru,
2) Připevněte je na kuře, slepici či krůtu,
3) Upečte na pekáči, pokud možno v troubě s grilem,
4) Před servírováním sejměte alobalové kousky,
5) Pozorujte údiv ve tváři vaší návštěvy...

2) Připevněte je na kuře, slepici či krůtu,
3) Upečte na pekáči, pokud možno v troubě s grilem,
4) Před servírováním sejměte alobalové kousky,
5) Pozorujte údiv ve tváři vaší návštěvy...

ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********
- Ladis
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Recept Vlády ČR
Přišla doba zvýšených životních nákladů, doba deregulace cen, doba
boje proti obezitě a proto si Vám dovoluji zaslat tento levný a
jednoduchý recept na výživné a rychlé jídlo.
Rozkrájejte za 50 haléřů cibule,
přimíchejte za 10 haléřů octa a 1 litr horké vody.
Všechno vlijte do lavóru a sedněte si do toho holou prdelí.
Získáte:
Dvě teplé šunky, 2 vejce na tvrdo, utopence s cibulí a octem a kdo
má rád tatarku, může si trochu pohrát s utopencem.
S úctou
premiér Mirek Topolánek
boje proti obezitě a proto si Vám dovoluji zaslat tento levný a
jednoduchý recept na výživné a rychlé jídlo.
Rozkrájejte za 50 haléřů cibule,
přimíchejte za 10 haléřů octa a 1 litr horké vody.
Všechno vlijte do lavóru a sedněte si do toho holou prdelí.
Získáte:
Dvě teplé šunky, 2 vejce na tvrdo, utopence s cibulí a octem a kdo
má rád tatarku, může si trochu pohrát s utopencem.
S úctou
premiér Mirek Topolánek
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver