Cvaknutí

Odpovědět
Petan
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Cvaknutí

Příspěvek od Petan » sob říj 18, 2008 19:38:01

Zdravím,mám problém,nebo ne problém takový dotaz, když zapnu klíček , rozsvítí se kontrolky a něco cvakne....co to je? mám NINJU 98.díky. nevím jestli to má dělat nebo nemá dělat tak se radši ptááám......

a ještě se chci zeptat nemá někdo nějaký manual k ZX6R 98 ? .... anglicky?....česky by to samo bylo lepšíí :)...
ZX6R NINJA - když jí miluješ není co řešit ....
Modrej slimejš xD

mojky
Babyrider
Babyrider

Re: Cvaknutí

Příspěvek od mojky » ned říj 19, 2008 16:34:35

Petan píše:Zdravím,mám problém,nebo ne problém takový dotaz, když zapnu klíček , rozsvítí se kontrolky a něco cvakne....co to je? mám NINJU 98.díky. nevím jestli to má dělat nebo nemá dělat tak se radši ptááám......

a ještě se chci zeptat nemá někdo nějaký manual k ZX6R 98 ? .... anglicky?....česky by to samo bylo lepšíí :)...
manuál ZX6R 98/99
Podařilo se mi objevit manuál na ZX6R 98/99, třeba se bude někomu hodit .
http://www.tanga-moteurs.ro/service/dat ... _98_99.zip
v případě že nepůjde otevřít
http://www.tanga-moteurs.ro/service/
mojky ZX6R-98

huuligan

Příspěvek od huuligan » ned říj 19, 2008 19:41:02

zdravim....mam podobnej problem...do vcera jezdila v pohode,potom ve vysokych otackach prestane reagovat,svetla pohasnou!neudelam s tim nic...az po asi 15 minutach zacne znovu reagovat klicek v zapal.cvakne pod nadrzi ale kdyz podrzim starter,jen rychle cvaka!kdyz baterku dam na nabijecku a otocim klicek cvaka zase pod nadrzi....a zbytek porad to same...!kdo poradi?mimo (zkusit novou baterku,pritahnout komtakty atd...)??dekuji

MICHALIS TSIOLAS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MICHALIS TSIOLAS » ned říj 19, 2008 21:00:16

Mě to dělalo kvůli baterii, po výměně vše ok, ale při startovámí, ne při jízdě. Nicméně se tu už někde tohle téma rozebíralo, tak zapátrej a snad se ti najde odpovědi.
všechno je jinak! VN1500 DRIFTER '02 o τρελός
CKC#305

Petan
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petan » ned říj 19, 2008 21:30:48

no jo..ale mě to právě nedělá za jízdy nic jen když zapnu klíč .....jednou cvakne a nic se neděje,normalně nastartuju a jedu........... je pravda že moje baterie je už hotová co chvíla jí nabíjím...pač kupovat novou na zimu asi nemá moc smysl...... že by to bylo vyloženě špatnou baterkou?....jako to cvakání? :( .... nevím no :(
Modrej slimejš xD

666S999
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 666S999 » ned říj 19, 2008 21:33:11

huuligan píše:zdravim....mam podobnej problem...do vcera jezdila v pohode,potom ve vysokych otackach prestane reagovat,svetla pohasnou!neudelam s tim nic...az po asi 15 minutach zacne znovu reagovat klicek v zapal.cvakne pod nadrzi ale kdyz podrzim starter,jen rychle cvaka!kdyz baterku dam na nabijecku a otocim klicek cvaka zase pod nadrzi....a zbytek porad to same...!kdo poradi?mimo (zkusit novou baterku,pritahnout komtakty atd...)??dekuji
to cvakání při startování ( odpadá kotva silového relé, co spíná startovací okruh - nedává baterka dost / nebo špatné spojení v cestě,nebo zkrat, zkrátka = prohledat zda je vše OK, a zkusit baterku odporem "Zátěžákem Zkušebním" :lol:

Rady přítele na netu jsou k prdu, tohle se tu probíralo několikrát ( asi jako na motorkari kůže nebo textil, slicky nebo tourist, jak mazat řetěz a ukaž kozy )

Prostě musíš jít zodpovědně po drátech a vylučovací metodou, to je osud/nebo servis.

A paradox dobíjení (kde má altík sběrací uhlíky na kotvě) dobíjení se zhoršuje při vysokých otáčkách, (vibrace uhlíků)...takže primárně závada může být špatné dobíjení / alternátor.

hlavně! netočit a nedělat prasečiny s Alternátorem na motoru bez připojené baterky, nebo si ho můžeš odpravit - diody!
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______

volkswagen
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od volkswagen » ned říj 19, 2008 21:33:49

Petan píše:no jo..ale mě to právě nedělá za jízdy nic jen když zapnu klíč .....jednou cvakne a nic se neděje,normalně nastartuju a jedu........... je pravda že moje baterie je už hotová co chvíla jí nabíjím...pač kupovat novou na zimu asi nemá moc smysl...... že by to bylo vyloženě špatnou baterkou?....jako to cvakání? :( .... nevím no :(
Jo, to je v prdeli baterka...
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye

Petan
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petan » ned říj 19, 2008 21:54:51

ale to mi necvaká při startování...ale pouze při zapnutí klíče do polohy kdy se rozsvítí kontrolky..........jednou cvakne a hotovo,pak zupnu startér ...a normáloně bez ruchů ,pazvuků atd nastartuju....... nechám zahřát a jedu ..a vpoho............asi teda baterka?.....skusí teda sehnat jinou ,pujčit si od známého a skusím tu jeho...jestli to bude dělat...vylučovací metodou.... od nejjednoduššího........... a jinak co se týče toho dobíjení ....jezdíím cca do 120 km/h,motorku jsem teprve koupil ...zvykám si na nový stroj...no aby se už tak něco po*ralo :(( zatím teda dííky
Modrej slimejš xD

666S999
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 666S999 » ned říj 19, 2008 22:03:59

cvaknutí po zapnutí...může být:
1) (světla svítí automaticky??? - relé světel mám to na Rexovi...)
2) benzínová pumpa - mělo by to i vrčet zpodmotoru... Nevím, nemohu sloužit, nemám...jsem blbej - zeptej se kluků se stejným typem :wink:
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______

Petan
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Petan » ned říj 19, 2008 22:07:18

světla se nerožínaj automaticky........ rožínám je já ....když nezapomenu :))
benzínové čerpadlo - pumpa ?? ..........nic nevrčí :( .......... je to ninja 98 .... 4* karbec.
Modrej slimejš xD

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » pon říj 20, 2008 01:59:43

sundej obě sedla a poslouchej, jsou tam relátka, tak může cvaknout některý z nich...pokud to cvaká pokaždým zapnutí, a bude to relé, tak to ucejtíš rukou. Jinak mi něco podobnýho dělal nedobře dotaženej kabel na baterce, vždycky to luplo (prskanec) a pak normální start atd...
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

Maverick
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Maverick » pon říj 20, 2008 06:21:35

Řešíte tu DUCHY já ji měl taky a cvakla vždycky při otočení klíčkem - nikdy sem to neřeil bo si myslím , že to tak má byt a tak je to správné :twisted: . Prostě se tam něco sepne a to cvakne no.

huuligan

Příspěvek od huuligan » pon říj 20, 2008 09:50:10

to cvakání při startování ( odpadá kotva silového relé, co spíná startovací okruh - nedává baterka dost / nebo špatné spojení v cestě,nebo zkrat, zkrátka = prohledat zda je vše OK, a zkusit baterku odporem "Zátěžákem Zkušebním" :lol:

Rady přítele na netu jsou k prdu, tohle se tu probíralo několikrát ( asi jako na motorkari kůže nebo textil, slicky nebo tourist, jak mazat řetěz a ukaž kozy )

Prostě musíš jít zodpovědně po drátech a vylučovací metodou, to je osud/nebo servis.

A paradox dobíjení (kde má altík sběrací uhlíky na kotvě) dobíjení se zhoršuje při vysokých otáčkách, (vibrace uhlíků)...takže primárně závada může být špatné dobíjení / alternátor.

hlavně! netočit a nedělat prasečiny s Alternátorem na motoru bez připojené baterky, nebo si ho můžeš odpravit - diody![/quote]

porad to zkousim---vylucovaci metoda---nejdriv jsem myslel ze jsou to svetla,protoze kdyz je zapnu ma to obrovskej odber!ale to jsem ted vyloucil protoze bez svetel to dela to same porad!navic me znervoznuje to neustale cvakani pod filtrem???!!! a porad to same dokola,macknu starter a mam z toho samopal,cvaka to relatko co je v krabicce s pojistkama......na roztlaceni chytne ale ve vysokych otackach jako kdyby to nekde zkratovalo-uplne pohasnou svetla!pockam 15 minut,mezitim nic nerauguje kdyz otocim klickem,zadne cvaknuti az po chvili se opet chytne ale pouze zase to cvakani!--jsem z toho hotov...servis kawas.???to nééé 2000,- ze jsem je vubec nevstivil...

kubiko
Easy rider
Easy rider

Příspěvek od kubiko » sob lis 29, 2008 12:12:56

jednou jsem to tady taky řešil a kluci poradili že to může být taky relé dobíjení !
ZX-6 J1-J2 2001 červenáááááá

pavelz1000
Babyrider
Babyrider

Příspěvek od pavelz1000 » ned lis 30, 2008 10:22:38

Je to relé tak na 90%,ale ty diody klidně odprav.rád ti prodám nové :twisted:
Z 1000 -07

Odpovědět