ZRX přední brzda

Co se nevešlo jinam, manuály, foto a tak...
Odpovědět
Noggin

ZRX přední brzda

Příspěvek od Noggin » čtv říj 09, 2008 20:53:19

Zdravím, nemůžu rozchodit přední brzdu na ZRX 1100, r.v. 1999 LAWSON . Vyměnil jsem vnitřek pístku, několikrát odvzdušňoval a stále je měkká a jde až k rukojeti. Nevíte někdo v čem by mohl být problém??

Pavel ZRX
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel ZRX » čtv říj 09, 2008 22:12:30

Může být někde netěsnost, pružící brzdové hadice, vadná pumpa a nebo jen vzduch v okruhu. Mrkni se, co dělá hladina kapaliny v nádobce při zmáčknutí brzdy. Pokud se výrazně zvedá, nebo jdou bublinky, je špatná pumpa. Pokud je ok, zkontroluj těsnost brzdičů. Pak už jen ty hadice vyměnit za pancířky, KanX tím vyřešil tento problém. Nebo JEN odvzdušnit, je několik způsobů, ne vždy fungují všechny.
ZRX 1200 R

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » čtv říj 09, 2008 22:20:08

Pavel ZRX píše:Může být někde netěsnost, pružící brzdové hadice, vadná pumpa a nebo jen vzduch v okruhu. Mrkni se, co dělá hladina kapaliny v nádobce při zmáčknutí brzdy. Pokud se výrazně zvedá, nebo jdou bublinky, je špatná pumpa. Pokud je ok, zkontroluj těsnost brzdičů. Pak už jen ty hadice vyměnit za pancířky, KanX tím vyřešil tento problém. Nebo JEN odvzdušnit, je několik způsobů, ne vždy fungují všechny.
ja tedy nemel "tento" problem, me packa nesla domacknout k rukojeti ani nahodou, jen ten nastup pri zmacknuti byl takovej pruznejsi nez se mi libi ;-) S pancirkama je nastup tak jak ma byt, rekl bych ze stisk je stejny jak na Z1000 s pancirkama, jen brzdny ucinek je mensi :-( ...preci jen pokrok nezastavis a radialni brzdice s radialni pumpou maji daleko vetsi ucinost :idea:

Pokud ti jde packa az k rukojeti pak je ta pumpa spatna, nebo ti tam nekde zustava vzduch... je to potvora a dostat kazdou vzduchovou bublinku ven je peknej vopruz ;-)
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

DoktorZRX
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od DoktorZRX » pát říj 10, 2008 20:06:15

To samý jsem řešil, ale se spojkovým pístkem. Myslel jsem že tam mám bublinu a tak jsem poklepával na hadici a furt nic. Pomohlo až když jsem zatlačil zpět pístek kterej se mi podařilo při odvzdušňování vysunout a viděl jsem malinkatý bublinky. Odvzdušnil jsem to a už to zabralo :wink:
Buell xb12r
CKC#160

Odpovědět