Lanova svodidla

maxim87
Easy rider
Easy rider

Lanova svodidla

Příspěvek od maxim87 » čtv kvě 22, 2008 19:34:39

Po shlednuti reportaze ve vecernich zpravach se neodvazim nezeptat co si myslite o lanovych svodidlech..?
V Nemecku jsou jiz zakazana a Cesi se zas ukazali jako nejvetsi setrilkove.. :?
Ninja 250R (zelená)

Tilda
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Tilda » čtv kvě 22, 2008 20:22:08

mel jsem tu cest kolem jich jet jednou na motorce. dekuji, uz nikdy vice :? pokazdy kdyz jsem predjizdel nejaky auto tak jsem byl spocenej az na pr..li z toho ze by auto cuklo do strany a ja bych musel uhnout jeste vic doleva ke svodidlum. i v aute jsem z nich mel dost neprijemnej pocit.
kdyz to trefi nakladak tak si ani nevsimne ze neco prejel a uz bude v protismeru. kdyz to blbe trefi osobak tak pretrhne lana a o ty sloupky se pekne omota. a na motorce? to radsi projedu mlynkem na maso, tam budu mit vetsi sanci :roll:
ZRX1200R
ZRX1000RR

Don't drink and drive, but smoke and fly :-)
#399#

Ladis
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis » čtv kvě 22, 2008 20:53:27

Sice jsem tu reportáž na Nově neviděl, ale co jsem si přečetl, tak z toho mě zůstává stát...rozum teda! ;)
Šetřit na bezpečnosti provozu na silnicích...to si snad fakt někdo dělá prdel! Všichni kolem od toho ustupují a my jdem do toho, to musíme mít pořád něco extra?! To jsou zprávy, to by se jeden pos... :twisted:

http://tn.nova.cz/red/drsny-svet/lanova ... hlavy.html
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********

Ninja
Easy rider
Easy rider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ninja » čtv kvě 22, 2008 21:31:08

Lanová svodidla jsou děs, vůbec není myšleno na motorkáře. Loni na výstavě jsem u Hubíka podepisoval petici proti nim.
Ninja ZX9r 99, Versys 1000 12
ckc - 386

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Lanová svodidla

Příspěvek od Z. » čtv kvě 22, 2008 21:34:21

Každý den jezdím do práce 14 km jedním a 14 km druhým směrem po silnici I/48 mezi Novým Jičínem a Příborem. Před třemi lety (po serii smrťáků) silnici vybavili lanovými svodidly.

1/ Ke smrtelným haváriíl dochází stejně.
2/ Minimálně jednou týdně je na těchto 14 kilometrech bouračka. Podle mě i proto, že si lidé v užším levém rychlém pruhu při předjíždění "štrejchnou" o lana a jejich sloupky. (po svodidlu by sklouzli, na lanech se "kousnou" a je vyšito.)
3/ V autech se trochu vyznám, poznám, že ty "šrámy" od lan a sloupků jsou daleko hlubší a více poničí auto.
4/ Po třech letech je pod lany docela slušný bordel - kamínky, plastové lahve, semtam nějaká chcíplá potvora. Nikdo to neuklízí a opravdu není nic příjemnějšího, něž chytit spršku šutříků do čelního skla. Taky se v tomto bordelu drží voda, cesta po dešti uschne, a na několika místech z toho "pramení" potůčky. Letos v zimě se v jednom místě na takovém zmrzlém jazyku ledu stala docela ošklivá bouračka.
5/ Nevím jak jinde, ale tady na tomto úseku mají cestáři ve zvyku nechat po bouračce pozohýbané sloupky trčet do jizdního pruhu třeba i dva dny. Možná chtějí říct řidičům: "Hele, jeď opatrně, nebo se nabouráš". Mě to spíš připadá jako hazard s bezpečností provozu.

Na maximovu otázku odpovím. O lanových svodidlech si myslím, že jsou nebezpečná a měla by být zakázána. Stejně jako freony, DDT a všechny ostatní sajrajtíky a fujtajbly co ničí lidi.
Naposledy upravil(a) Z. dne čtv kvě 22, 2008 21:56:15, celkem upraveno 1 x.
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

Ninja
Easy rider
Easy rider
Kontaktovat uživatele:

Re: Lanová svodidla

Příspěvek od Ninja » čtv kvě 22, 2008 21:49:19

Z. píše:Každý den jezdím do práce 14 km jedním a 14 km druhým směrem po silnici I/48 mezi Novým Jičínem a Příborem. Před třemi lety (po serii smrťáků) silnici vybavili lanovými svodidly.

1/ Ke smrtelným haváriíl dochází stejně.
2/ Minimálně jenou týdně je na těchto 14 kilometrech bouračka. Podle mě i proto, že si lidé v užším levém rychlém pruhu při předjíždění "štrejchnou" o lana a jejich sloupky. (po svodidlu by sklouzli, na lanech se "kousnou" a je vyšito.)
3/ V autech se trochu vyznám, poznám, že ty "šrámy" od lan a sloupků jsou daleko hlubší a více poničí auto.
4/ Po třech letech je pod lany docela slušný bordel - kamínky, plastové lahve, semtam nějaká chcíplá potvora. Nikdo to neuklízí a opravdu není nic příjemnějšího, něž chytit spršku šutříků do čelního skla. Taky se v tomto bordelu drží voda, cesta po dešti uschne, a na několika místech z toho "pramení" potůčky. Letos v zimě se v jednom místě na takovém zmrzlém jazykyu ledu stala docela ošklivá bouračka.
5/ Nevím jak jinde, ale tady na tomto úseku mají cestáři ve zvyku nechat po bouračce pozohýbané sloupky trčet do jizdního pruhu třeba i dva dny. Možná chtějí říct řidičům: "Hele, jeď opatrně, nebo se nabouráš". Mě to spíš připadá jako hazard s bezpečností provozu.

Na maximovu otázku odpovím. O lanových svodidlech si myslím, že jsou nebezpečná a měla by být zakázána. Stejně jako freony, DDT a všechny ostatní sajrajtíky a fujtajbly co ničí lidi.

Úplně se Z souhlasím, je to přesně tak.
Ninja ZX9r 99, Versys 1000 12
ckc - 386

maxim87
Easy rider
Easy rider

Příspěvek od maxim87 » čtv kvě 22, 2008 21:56:20

Ladis píše:Sice jsem tu reportáž na Nově neviděl, ale co jsem si přečetl, tak z toho mě zůstává stát...rozum teda! ;)
Šetřit na bezpečnosti provozu na silnicích...to si snad fakt někdo dělá prdel! Všichni kolem od toho ustupují a my jdem do toho, to musíme mít pořád něco extra?! To jsou zprávy, to by se jeden pos... :twisted:

Tak fakt lepsi videa tam dat nemohli..no joooo TV Noooova.Fuj..
Ninja 250R (zelená)

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » čtv kvě 22, 2008 22:42:41

zakázat!!!! jsem taky pro zákaz. Bojím se jich i v autě, neřkuli na motce, a když se jede do Ostravy, nebo do Jičína, úplně mě to na ně přitahuje... FUJ!!!
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

DoktorZRX
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od DoktorZRX » čtv kvě 22, 2008 22:45:06

maxim87 píše:
Ladis píše:Sice jsem tu reportáž na Nově neviděl, ale co jsem si přečetl, tak z toho mě zůstává stát...rozum teda! ;)

Nějak v těch videi nemůžu najít ty svodidla. Působí na mě ty videa jako že jezdíme jak hovada a nějaký svodidla jsou až to poslední. Komentáře radši číst nebudu :roll:
Buell xb12r
CKC#160

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » čtv kvě 22, 2008 22:49:39

DoktorZRX píše:
maxim87 píše:

Nějak v těch videi nemůžu najít ty svodidla. Působí na mě ty videa jako že jezdíme jak hovada a nějaký svodidla jsou až to poslední. Komentáře radši číst nebudu :roll:
jak pises...curaci..to nedava smysl a ten monolog ve zpravach na NOVE od typka co stoji za temi lany....no zmlatit ho ala hells angels :twisted: :twisted:
ZZR 1400 RR Hujda lenošná
Věř tomu kdo tě nezklamal a nezklam toho kdo ti věří !!!

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » čtv kvě 22, 2008 22:59:19

no ono to take v te reportazi vyznelo tak, ze je dobre ze se davaji ty lanova svodidla... "aspon ty (debilni) motorkari zpomali, nebo chcipnou!" chtel rict ten majitel firmy dodavajici lanova svodidla :evil: Jo chlapci, bussines je BUSSINES :-(
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

čoud
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od čoud » čtv kvě 22, 2008 23:04:30

Vas to jeste prekvapuje ? Me ne ... v tomhle state uz nic ... utece ti pes, kocka nebo slepice a 50 litru v prdeli, na svodidlech se prepulis, no a co, dyk de o hovno ne ? Poslanci na motorkach nejezdej, na pokuty maj imunitu, tak vo co by jim asi kuwa slo, ne ??? No prece o nic, hlavne ze maj i jinou zabavu, nez se dloubat v nose ...
Ninja 1000SX AKA Saxana
ex: ZX-10R 2016, KLX230 2020, ZX-6R 2005, Z900 2019

Dak
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dak » pát kvě 23, 2008 01:12:14

čoud píše:Vas to jeste prekvapuje ? Me ne ... v tomhle state uz nic ... utece ti pes, kocka nebo slepice a 50 litru v prdeli, na svodidlech se prepulis, no a co, dyk de o hovno ne ? Poslanci na motorkach nejezdej, na pokuty maj imunitu, tak vo co by jim asi kuwa slo, ne ??? No prece o nic, hlavne ze maj i jinou zabavu, nez se dloubat v nose ...
Přesně jak píšeš. Jen doplním viděl sem jak to rozpůlilo auto. A ne nějakou starou vranu. Prostě flexu a do šrotu stím.
Dak
CKC -015-

Zdrahy
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od Zdrahy » pát kvě 23, 2008 06:13:52

Jo jo, ty špagáty patří do hajzlu :evil:
ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa! :wink:
CKC # 209

Kuba
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Kuba » pát kvě 23, 2008 09:42:22

máme 2x dražší dálnice než ty nejdražší v Evropě a ještě tam mrdnou lana....lana do hajzlu
nejrychlejší je můj anděl strážný
CKC#387
Z1000SX
ZX6R

Zamčeno