rukojeť plynu

Co se nevešlo jinam, manuály, foto a tak...
Odpovědět
bousa
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

rukojeť plynu

Příspěvek od bousa » sob kvě 03, 2008 21:09:34

Chtěl jsem se zeptat, mám malou vůli na rukojeti plynu, asi tak 1-2 mm než zabere. Nemám návod, jak to dotáhnout, nevíte někdo??
Díky
Kawasaki ZX-10R ´06

Dargas
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Dargas » sob kvě 03, 2008 21:56:53

pokud vim, tak ta vule je tam schvalne, aby kdyz zaklapnes plyn, tak aby plynovy lanko nedrzelo (ikdyz malinko) otevrenou skrtici klapku
CKC # 594

MiMoZa
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od MiMoZa » ned kvě 04, 2008 00:56:35

Jj,je to tak schválně a měla by to být rezerva přesně jak píše kolega na dovření klapky při různém natočení řidítek.Aspon mi to tak bylo sděleno pánem co už nějaký pátek ladí mašiny na okruh. Je totiž možné,že lanka budou mít při zatočení řidítek doprava o malinko jinou vůli než při zatočení naopak. Měla by to být prostě taková pojistka,že vždy při uvolnění plynu dojde k úplnému zavření. Jinak..celkem rychle si na to člověk zvykne,takže bych to být tebou vůbec neřešil...za chvilku ti to ani nepřijde...

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » ned kvě 04, 2008 09:34:05

já mám vůli daleko větší, nejdřív mě to štvalo, teď o tom nevím. Taky kluci, co si to dotáhli, to pak dávali zpět, protože prý stačil sebemenší pohyb na motorce a nechtěně drabali s plynem
ZX-12R naked

Dargas
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Dargas » pon kvě 05, 2008 10:06:57

no nevim, teoreticky je prece bowden porad stejne dlouhej at hejbu s riditkama jak chci ne?
Ale chapu ze praxe a teorie nejsou stejny.
Ale vazne by to natoceni riditek nemelo mit vliv. (nemelo, mozna ma)
CKC # 594

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » pon kvě 05, 2008 10:49:40

Dargas píše:no nevim, teoreticky je prece bowden porad stejne dlouhej at hejbu s riditkama jak chci ne?
Ale chapu ze praxe a teorie nejsou stejny.
Ale vazne by to natoceni riditek nemelo mit vliv. (nemelo, mozna ma)
bohuzel nemas pravdu... ani teoreticky neni bowden stale stejne dlouhej, nebot se jedna vlastne o pero a kdyz ho ohybas tak vnejsi strane ohybu se "roztahuje" nebo-li mezi jednotlivymi zavity toho pera vznikaji mezery a vlastne se prodluzuje. Proto jsou u vsech lanek vedenych v bodnenu stanoveny vule. Napriklad u toho plynu nebo sytice pri zatoceni riditek dojde k vetsimu (nebo mensimu) ohybu bowdenu a tim se zmeni jeho delka. Pokud by bylo v urcite pozici nastaveni plynoveho lanka "nadoraz" bez vule pak by se mohlo pri zatoceni riditek stat, ze se sam ten plyn prida... takze dodrzovat predepsanou vuli !!! :idea:

mozna to bude lepe videt na prilozenem obrazku

Obrázek
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

Dargas
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od Dargas » úte kvě 06, 2008 13:45:05

jo vidis, to me nenapadlo, ze vlastne to lanko muze jakoby kvedlat i v radialnim smeru v bowdenu, cili se proplejtat kolem ty kratsi nebo delsi strany.
Tak teda jo, no :idea:
CKC # 594

Odpovědět