výměna destiček zx9r

a taky vejfuky, brzdy, gumy a jiný drobnosti...
Odpovědět
lor.m

výměna destiček zx9r

Příspěvek od lor.m » čtv úno 28, 2008 22:54:02

Skouším vyměnit zadní destičky.a nemůžu dosta pístek dovnitř abych tam dostal nové silnější desky.Nevíte někdo v čem je problém, :?: :roll:

MiMoZa
Easy slider
Easy slider

Re: výměna destiček zx9r

Příspěvek od MiMoZa » pát úno 29, 2008 00:32:28

Pístek by měl jít zatlačit celkem lehce...já na to používám dvoje sikovky proti sobě,aby se mi pístek nekřížil.. Pokud to ani tak nejde,mrkni pod prachovku jak pístek vypadá,jestli není vyrezlej,nebo tam nemáš bordel. Pokud bude vyrezlej,ani ho tam tlačit nezkoušej a rovnou scháněj jinej

Dak
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dak » pát úno 29, 2008 10:17:41

Přesně jak píše MiMoza, až nato že já sem si při výmněně brzd. destiček vždycky trochu povolil odvzdušňovací šroub na třmenu. Pístek pak šel zatlačit jen dřívkem (nic se nepoškrábe). Pak sem třmeny vyfoukal vzduchem od bordelu, dal nové desky, třmeny namontoval a zkontroloval odvzdušnění a popřípadě doplnil kapalinu. Celkově to zabralo max 40 minut a mněl sem klid že to je pořádně. Jestli je máš ovšem zarezlé tak to ani nezkoušej. Dodrbal bys celý třmen.
Dak
CKC -015-

NRG
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NRG » pát úno 29, 2008 16:11:36

Já pístky vždycky zatlačuju šroubovákem přes starý destičky :wink:
Karosa ZZ-R 1100
:::: CKC#016 ::::

lor.m

Příspěvek od lor.m » pon bře 03, 2008 22:30:27

Tak to vypadá, že je zarezlej.Na jedny straně se mele a na jednom místě se ani nehne.

MiMoZa
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od MiMoZa » úte bře 04, 2008 06:33:29

lor.m píše:Tak to vypadá, že je zarezlej.Na jedny straně se mele a na jednom místě se ani nehne.
A zkusil si povolit ten odvzdušnovák jak píše Dak? Pokud ne,zkus to a jestli pístek zaleze,bude ještě problém v hlavní pumpičce,která v základní poloze nepropouští přebytečnou kapalinu zpět do nádobky,což by měla(to bys ale nejspíš poznal podle rychlého sjetí desek,rozpáleného kotouče,atd). Pokud ani tak nepůjde zatlačit,tak jednoduše vendej brzdič,vytáhni z něj destičky,vem si nějakej kýbl at nenaděláš všude okolo a prostě ten pístek vyšlap pedálem brzdy až úplně vypadne...vyhneš se tak poškrábání,kdyby jsi náhodou měl ještě v plánu ten pístek vracet. Pak překontroluj,vyměn,namaž,vyčisti...prostě dle potřeby....

Odpovědět