Olej do motoru pro ZX6r
Olej do motoru pro ZX6r
Na podzim jsem vyměnil GPZ500s za ZX6R r.v98,po výměně oleje se mi při větších venkovních teplotách velice špatně řadí(Motul5100)
.V servisu mi doporučili vyměnit značku oleje - může ale nemusí se zlepšit funkce spojky! :moll: .Má někdo podobný problém?U GPZ ze závada v menší míře opakovala.
Také jsem zjistil že mi mírně háže spojkový koš.
Mno . Jelikož právě řeším stejný problém,tak bych k tomu něco taky měl.Po tom co sem nalil Motul 5100(jaká to podoba , že jo
)Se mi taky hůř řadí (někdy to zůstane někde mezi rychlostma) - ale netuším jestli je to olejem. Mám spíš jiný problém. Když sem to loni koupil , tak sem jezdil zbytek sezony na oleji po předchozím majiteli(doložil mi výměnu). Všechno v poho. Co sem nalil Motul 5100 , tak olej někam mizí - po 3000 km sem dolil už něco přes litr. Takže sem se nasral a teď sem koupil olej doporučovaný Kawou - tedy Castrol GPS 10W-40. Zítra ho tam naliju a uvidím co bude .
- 666S999
- Ghostrider

- Kontaktovat uživatele:
jj, kucí...
To neznamená, že když se olej mění každých 6tisíc, tak se FURT experimentujePavel Kys píše:Jaká je viskozita oleje Motul 5100?
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______
_____CKC#21______
Olej do motoru pro ZX6r
Motul má viskozitu 10W-40,klasika
.
- MadMax
- Easy rider

- Kontaktovat uživatele:
ja tam leju tohle http://oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=706 a zadnej problem s tim nemam. predchozi majitel tam podle nalepky lil taky castrol gps, ale naznacne nejak extra nezalezi. dulezity je aby olej splnoval normy pozadovane vyrobcem motorky a pak uz je to jen o zkusenostech vybrat takovej olej, pri kterym neprokluzuje spojka, lehce se radi....
)ale to je o praxi. takze mozna mas prvni krucek za sebou. zkusis jinej olej a kdyz to bude lepsi, budes vedet ze motul5100 uz nepouzijes
)ale to je o praxi. takze mozna mas prvni krucek za sebou. zkusis jinej olej a kdyz to bude lepsi, budes vedet ze motul5100 uz nepouzijes
ZX-6R ´98
Olej do motoru pro ZX6r
Původně jsem uvažoval o výměně oleje ale problém s řazením rychlostních stupňů je asi vážnější a nebude to jen olejem- možná spojka nebo převodovka(někdy nedořadím jindy přeřadím o1st.více, prostě děs) 
Olej do motoru pro ZX6r
Problém s řazením se mi podařilo odstranit /správným /nastavením řadicí páčky!
Protože jsem nesehnal manuál na ZX6R r.v98 použil jsem manuál pro rok 2000 a polohu páčky jsem nastavil dle manuálu(posunul z jeden zub na řadicí hřídeli)
tisici. Zajímavé že taková prkotina dovede tak změnit možnost řazení rychlostních stupňů
Značku oleje ale stejně změním!