olej

Co se nevešlo jinam, manuály, foto a tak...
rudormi
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od rudormi » čtv srp 30, 2007 08:53:31

marek píše:a ten první olej byl fritol?
přísahám že jestli olej stejné specifikace od různých výrobců udělá rozdíl 7 koní tak se nechám píchnout kudlou do krku . . .
čekal jsem, kdy se marek ozve. taky tomu nevěřím a překvapuje mě, že vw jo... :roll:
Chceš bejt všude a nejseš nikde.
To mě poslední dobou nějak vystihuje...

Zephyr 550

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » čtv srp 30, 2007 09:53:25

KankX píše:hele ono asi rozdil mezi stejnou kategorii od ruznych vyrobcu tak velky nebude, pravdou je ze jsem na manzelcine byvalem Hyundaii Atos zkousel ruzne oleje, pak jsem koupil plnou syntetiku od Valvoline nejvissi rady a ten motor bezel uplne jinak, lip a za tim si stojim (rozdil byl opravdu markantni) a navic po ujeti predepsaneho poctu km a vymene jsem vzpustil olej kterej vypadal temer jako "novy" vubec nebyl cernej ale krasne pruhlednej, do te doby jsem vypoustel vzdy cernou spinu :( ... leda ze by do toho motoru manzelka den predtim nalila novej aby mi udelal radost. Ne, fakt nekecam... :!:
a to si tam předtím lil něco jíného než syntetiku??? A to to ještě jezdí??? To že je olej po vypuštění černý,neznamená že je špatný, ale že se třeba motor čistí, palivem atd.
ZX-12R naked

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » čtv srp 30, 2007 11:08:15

MMKS píše:
KankX píše:hele ono asi rozdil mezi stejnou kategorii od ruznych vyrobcu tak velky nebude, pravdou je ze jsem na manzelcine byvalem Hyundaii Atos zkousel ruzne oleje, pak jsem koupil plnou syntetiku od Valvoline nejvissi rady a ten motor bezel uplne jinak, lip a za tim si stojim (rozdil byl opravdu markantni) a navic po ujeti predepsaneho poctu km a vymene jsem vzpustil olej kterej vypadal temer jako "novy" vubec nebyl cernej ale krasne pruhlednej, do te doby jsem vypoustel vzdy cernou spinu :( ... leda ze by do toho motoru manzelka den predtim nalila novej aby mi udelal radost. Ne, fakt nekecam... :!:
a to si tam předtím lil něco jíného než syntetiku??? A to to ještě jezdí??? To že je olej po vypuštění černý,neznamená že je špatný, ale že se třeba motor čistí, palivem atd.
puvodne tam byla takova ta syntetika, co na ni pisou synthetishe ale vlastne to tak uplne syntetika neni, je to spis takova polosyntetika. Kupodivu jezdilo a nalitalo asi dalsich 50t. nez slo z domu. Je mi jasne ze ta cernota je tam z motoru, ale fakt byl skoro jak novej a po pristi vymene zase. Ja za to fakt nemuzu, ale za "mlada" jsem s takovejma vecma hodne laboroval (na autech), taky jsem zkousel vsechny ty zazracne pripravky na "generalky" motoru :? Vetsinou to po nich bylo horsi jak predtim, zajimavej poznatek mam s produktem Slick50 do prevodovky, nalil jsem to do prevodovky, prevodovka stichla spotreba auta se snizila cca o 0,4l/100km akorad to melo jednu chybku, nesla zaradit jednicka :) Teda ona sla zaradit ale musel si pockat tak minutu se seslapnutou spojkou az se prestanou tocit ty hridele s koly, vsechno se to tak dobre tocilo ze nejak prestaly fungovat synchrony ci co??? :?: Jinak na internetu jsem kdysi cetl o olejich velmi zajimave odborne clanky a dozvedel se sposty veci, ale moje hlava derava uz zapomina... :-(
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » čtv srp 30, 2007 11:10:29

jo ted jsem si vzpomel, ze dost dobre informace o olejich se daji najit take tady http://www.oleje.cz/index.php?left=main ... _komentare

jo a je tam take treba toto: Často diskutovaným problémem je vzájemná náhrada "minerálního" oleje a "plné syntetiky". V povědomí motoristů přežívají stále problémy starých škodovek, které v době jejich výroby byly plněny motorovými oleji s malým množstvím detergentů. Při provozování těchto olejů se v motoru vytvářely nánosy karbonových usazenin, které se po použití kvalitnějších olejů, ty se již tehdy objevovaly na trhu, začínaly uvolňovat, ucpávaly olejové filtry a způsobovaly problémy při čerpání a dopravě oleje na mazaná místa v motoru.
U dnešních moderních olejů se s takovým problémem již nesetkáme. I ty opovrhované "minerální" oleje SAE 15W-40 mají dostatek detergentních a dispersantních aditiv a motory jsou po jejich používání stejně čisté, jako při používání "plné syntetiky", tedy pokud oleje mají stejnou nebo podobnou výkonovou specifikaci. Určitě už neplatí strašák, který je v internetových diskusích velmi frekventovaný, totiž že vyjetý "minerální" olej není možné nahradit "polosyntetikou" a už vůbec ne "plnou syntetikou", protože se rozpustí karbon a zadře se motor.
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » čtv srp 30, 2007 12:02:03

aha tak to jsem netušil. Náhoudou takové ty sračičky do motoru zabírají, ale jen tak na 500Km. Když jsem se pokoušel prodávat svoje auto, tak jsem tím stišoval ventili, úplně tichounké, ale tak týden, pak byly jako dřív. Už teda vím, co maník použil před tím, než jsem tu mr*ku koupil já :evil: .
ZX-12R naked

volkswagen
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od volkswagen » čtv srp 30, 2007 14:10:19

rudormi píše:
marek píše:a ten první olej byl fritol?
přísahám že jestli olej stejné specifikace od různých výrobců udělá rozdíl 7 koní tak se nechám píchnout kudlou do krku . . .
čekal jsem, kdy se marek ozve. taky tomu nevěřím a překvapuje mě, že vw jo... :roll:
Taky nepíšu že to tak je, jenom to co jsem slyšel. Nevím jaký třídy jakých olejů proti sobě stály. Tož asi takhle. Ale to se s vámi člověk může snažit podělit o nějakou zajímavost a vy mu hned vynadáte :(

Jinak ale nevím proč by to tak nemohlo bejt, lidi vymyslej kdeco... teď už prý aj do vesmíru lítají!
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye

Marťyn
Easy rider
Easy rider

Příspěvek od Marťyn » čtv srp 30, 2007 18:53:17

DoktorZRX píše:
volkswagen píše:No Doktore to už snad je lepší Hera :-D
Né, fakt :sad1:
Dle mých zkušeností z Hondy: Denikol když se ohřeje výrazně zřídne, ,hlučný motor, bylo slyšet ventily. Po Denicolu jsem začal používat Castrol GPS, motorka ztichla a chod motoru se zjemnil. Denicol je patrně docela srajda. :?
ŽIVOT - TO JE EXPERIMENT !!
CKC 555

666S999
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

viz Myšák...

Příspěvek od 666S999 » čtv srp 30, 2007 23:28:38

dodržovat výměny a parametry předepsané v manuálu, pro nás jezdce před červeným políčkem neznatelné rozdíly. Pro okruhysty a TOP-RPMisty určitě rozdíly, ale takoví se vyskytují občas v MOTOGP, WSBK atd... :twisted:
Každého jen blaží, že dal "miláčkovi" to nejlepší... Neřeším, jednou jsem měl Fuchs, pak Motul, Castrol noa? Jen Denicol jem neměl... Doktore, nepřipalujou se Ti na něm řízky??? :shock:
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______

DoktorZRX
Ghostrider
Ghostrider

Re: viz Myšák...

Příspěvek od DoktorZRX » čtv srp 30, 2007 23:43:53

666S999 píše:... Doktore, nepřipalujou se Ti na něm řízky??? :shock:
Mě né, ale občas Dášence :)
Buell xb12r
CKC#160

NRG
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Re: viz Myšák...

Příspěvek od NRG » pát srp 31, 2007 07:26:41

666S999 píše:dodržovat výměny a parametry předepsané v manuálu, pro nás jezdce před červeným políčkem neznatelné rozdíly. Pro okruhysty a TOP-RPMisty určitě rozdíly, ale takoví se vyskytují občas v MOTOGP, WSBK atd... :twisted:
Každého jen blaží, že dal "miláčkovi" to nejlepší... Neřeším, jednou jsem měl Fuchs, pak Motul, Castrol noa? Jen Denicol jem neměl... Doktore, nepřipalujou se Ti na něm řízky??? :shock:
JJ, pokud se poctivě dodržují intervaly výměny, tak je podle mě jedno, kterej olej (myslím značkovej, ne nějakej rozlívanej noname) se tam dá, hlavně když splňuje viskozitní a kvalitativní požadavky výrobce motorky. Ve svejch motorkách už jsem vystřídal Castrol, Denicol a Kuttenkeuler (ten jezdím teď) a u žádnýho jsem nezaznamenal žádný nepatřičnosti. Jenom jednou jsem měl v Karose polosyntetiku Procycle z Louisu, u u té se mi zdálo, že semtam lehce prokluzuje spojka, tak jsem se vrátil ke Kuttenkeuleru.
Karosa ZZ-R 1100
:::: CKC#016 ::::

666S999
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

cha chá!!!

Příspěvek od 666S999 » pát srp 31, 2007 22:27:04

volkswagen píše:No co se toho oleje týče tak mi říkal Honza Halbich že byl svědkem následujícího:

Vzali jeden olej, novej filtr, napustili do motorky, odbrzdili jednou, podruhý....
Vypustili, vyměnili filtr, napistili Elf, odbrzdili jednou, podruhý a ejhle... ono tam prý bylo o 7 kobyl víc :-)
jsem OT, ale M U S Í M
TO JSEM JEDNOU SEXOVAL NASUCHO, a měl jsem o půl koně míň, a pak s lubrikantem o 5 minut dřív...

7 koní rozdíl mezi stejnými specifikacemi, od komerčně prodávaných olejů...jdu s Markem na kudlu!!! A neříká Halbich taky občas " O Sněhurce a 7mi trpaslíkách???"
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » čtv říj 04, 2007 15:47:01

má někdo nějakou špatnou zkušenost i zprostředkovanou s Repsolem. Mám ho tam teď a chtěl bych ho tam dát i potom ať v tom není bordel. Nikde v kameném obchodě ho ale nevedou, všude buď Castrol, Motul nebo Denicol. V jednom mě řekli, že ho přestali brát, protože ho prý lidi nechtěli.
ZX-12R naked

666S999
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Repsol :-)

Příspěvek od 666S999 » čtv říj 04, 2007 20:34:05

asi nevedou, protože je to "družina kuřecího stehýnka" - Honda team... :wink:
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » čtv říj 04, 2007 21:02:14

a sakra, že by byl problém tady? Nemám kompaktní olej s motocyklem :) . Musím se podívat na obrázky závodních kaw co tam dát. Já blbec myslel, že sem ty fotky dáváte jen tak pro radost a krásu a ono je to kůvli tomu co do toho lít :D . Ještě se musím hodně učit :oops:
ZX-12R naked

volkswagen
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od volkswagen » čtv říj 04, 2007 21:06:28

Do kawy? No snad jedině Fuchs nebo Elf ne?

Svatá prostoto....
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye

Odpovědět