čekal jsem, kdy se marek ozve. taky tomu nevěřím a překvapuje mě, že vw jo...marek píše:a ten první olej byl fritol?
přísahám že jestli olej stejné specifikace od různých výrobců udělá rozdíl 7 koní tak se nechám píchnout kudlou do krku . . .

čekal jsem, kdy se marek ozve. taky tomu nevěřím a překvapuje mě, že vw jo...marek píše:a ten první olej byl fritol?
přísahám že jestli olej stejné specifikace od různých výrobců udělá rozdíl 7 koní tak se nechám píchnout kudlou do krku . . .
a to si tam předtím lil něco jíného než syntetiku??? A to to ještě jezdí??? To že je olej po vypuštění černý,neznamená že je špatný, ale že se třeba motor čistí, palivem atd.KankX píše:hele ono asi rozdil mezi stejnou kategorii od ruznych vyrobcu tak velky nebude, pravdou je ze jsem na manzelcine byvalem Hyundaii Atos zkousel ruzne oleje, pak jsem koupil plnou syntetiku od Valvoline nejvissi rady a ten motor bezel uplne jinak, lip a za tim si stojim (rozdil byl opravdu markantni) a navic po ujeti predepsaneho poctu km a vymene jsem vzpustil olej kterej vypadal temer jako "novy" vubec nebyl cernej ale krasne pruhlednej, do te doby jsem vypoustel vzdy cernou spinu... leda ze by do toho motoru manzelka den predtim nalila novej aby mi udelal radost. Ne, fakt nekecam...
puvodne tam byla takova ta syntetika, co na ni pisou synthetishe ale vlastne to tak uplne syntetika neni, je to spis takova polosyntetika. Kupodivu jezdilo a nalitalo asi dalsich 50t. nez slo z domu. Je mi jasne ze ta cernota je tam z motoru, ale fakt byl skoro jak novej a po pristi vymene zase. Ja za to fakt nemuzu, ale za "mlada" jsem s takovejma vecma hodne laboroval (na autech), taky jsem zkousel vsechny ty zazracne pripravky na "generalky" motoruMMKS píše:a to si tam předtím lil něco jíného než syntetiku??? A to to ještě jezdí??? To že je olej po vypuštění černý,neznamená že je špatný, ale že se třeba motor čistí, palivem atd.KankX píše:hele ono asi rozdil mezi stejnou kategorii od ruznych vyrobcu tak velky nebude, pravdou je ze jsem na manzelcine byvalem Hyundaii Atos zkousel ruzne oleje, pak jsem koupil plnou syntetiku od Valvoline nejvissi rady a ten motor bezel uplne jinak, lip a za tim si stojim (rozdil byl opravdu markantni) a navic po ujeti predepsaneho poctu km a vymene jsem vzpustil olej kterej vypadal temer jako "novy" vubec nebyl cernej ale krasne pruhlednej, do te doby jsem vypoustel vzdy cernou spinu... leda ze by do toho motoru manzelka den predtim nalila novej aby mi udelal radost. Ne, fakt nekecam...
Taky nepíšu že to tak je, jenom to co jsem slyšel. Nevím jaký třídy jakých olejů proti sobě stály. Tož asi takhle. Ale to se s vámi člověk může snažit podělit o nějakou zajímavost a vy mu hned vynadáterudormi píše:čekal jsem, kdy se marek ozve. taky tomu nevěřím a překvapuje mě, že vw jo...marek píše:a ten první olej byl fritol?
Dle mých zkušeností z Hondy: Denikol když se ohřeje výrazně zřídne, ,hlučný motor, bylo slyšet ventily. Po Denicolu jsem začal používat Castrol GPS, motorka ztichla a chod motoru se zjemnil. Denicol je patrně docela srajda.DoktorZRX píše:Né, faktvolkswagen píše:No Doktore to už snad je lepší Hera
Mě né, ale občas Dášence666S999 píše:... Doktore, nepřipalujou se Ti na něm řízky???
JJ, pokud se poctivě dodržují intervaly výměny, tak je podle mě jedno, kterej olej (myslím značkovej, ne nějakej rozlívanej noname) se tam dá, hlavně když splňuje viskozitní a kvalitativní požadavky výrobce motorky. Ve svejch motorkách už jsem vystřídal Castrol, Denicol a Kuttenkeuler (ten jezdím teď) a u žádnýho jsem nezaznamenal žádný nepatřičnosti. Jenom jednou jsem měl v Karose polosyntetiku Procycle z Louisu, u u té se mi zdálo, že semtam lehce prokluzuje spojka, tak jsem se vrátil ke Kuttenkeuleru.666S999 píše:dodržovat výměny a parametry předepsané v manuálu, pro nás jezdce před červeným políčkem neznatelné rozdíly. Pro okruhysty a TOP-RPMisty určitě rozdíly, ale takoví se vyskytují občas v MOTOGP, WSBK atd...![]()
Každého jen blaží, že dal "miláčkovi" to nejlepší... Neřeším, jednou jsem měl Fuchs, pak Motul, Castrol noa? Jen Denicol jem neměl... Doktore, nepřipalujou se Ti na něm řízky???
jsem OT, ale M U S Í Mvolkswagen píše:No co se toho oleje týče tak mi říkal Honza Halbich že byl svědkem následujícího:
Vzali jeden olej, novej filtr, napustili do motorky, odbrzdili jednou, podruhý....
Vypustili, vyměnili filtr, napistili Elf, odbrzdili jednou, podruhý a ejhle... ono tam prý bylo o 7 kobyl víc