Slovensko - typy
nee, žádné braní servítek. Jsem vděčný za všechny názory a zkušenosti. Vřdy na žaludku z toho mít rozhodně nebudu
. Dovču náto snad nezkazí, pojedeme stejnak napohodku.
Trošku OT. Musím se pochválit, jakého mám šváru kabrňáka. Už dlouho slintá nad motorkou, ale protože postavil nový barák a starý ještě neprodal, je starostí víc než dost. Napsal jsem mu provokační sms, jestli nedá dovču s náma. Za týden volal, že jel koupit rohlíky a domů dojel o 10.000Kč chudčí, bo cesta vedla bohužel kolem PSI Hubíka v Brně. Takže nakoupil budnu , páteřák, rukavice
a valil za kamošem si půjčit motorku. Nevím jak dlouho na tom neseděl snad minimálně 10 let a teď má pod zadkem Yamahu YZF 750. Tomu říkám přímočarý přístup.
Na sportu jsem v životě neseděl, ale na tomto bych se teda rozhodně učit nechtěl. Na mě osté jak prase. Brzdy jsou úplně na přesdržku, buď nebrzdí, nebo se mě pomalu zvedalo zadní, zatáčky jsem nějak furt nemohl cítit, prostě tam ta motorka nějak jela.
A když jsme si je prohodili tak ten vůl začal piskovat, že REX se mu v zatáčce nějak kroutil a uhýbalo mu zadní kolo. Debil
neví co je to za radost se s tím trošku chlapsky poprat. Takže z toho plyne, že pojedeme jak s hnojem, protože jsme samé lamy. 

Trošku OT. Musím se pochválit, jakého mám šváru kabrňáka. Už dlouho slintá nad motorkou, ale protože postavil nový barák a starý ještě neprodal, je starostí víc než dost. Napsal jsem mu provokační sms, jestli nedá dovču s náma. Za týden volal, že jel koupit rohlíky a domů dojel o 10.000Kč chudčí, bo cesta vedla bohužel kolem PSI Hubíka v Brně. Takže nakoupil budnu , páteřák, rukavice

Na sportu jsem v životě neseděl, ale na tomto bych se teda rozhodně učit nechtěl. Na mě osté jak prase. Brzdy jsou úplně na přesdržku, buď nebrzdí, nebo se mě pomalu zvedalo zadní, zatáčky jsem nějak furt nemohl cítit, prostě tam ta motorka nějak jela.
A když jsme si je prohodili tak ten vůl začal piskovat, že REX se mu v zatáčce nějak kroutil a uhýbalo mu zadní kolo. Debil

ZX-12R naked
- milos ZX9R
- Easy rider
dik Helca, som rad ze sa vam paciloHelča píše:My jsme byli loni na prodloužený víkend ve Slovenském ráji v Dědinkách(srázek npořádal Miloš)...a bylo to super i s návštěvou památek a cesty byly taky v pohodičce

az na ten problem s Misakovim spanim, kt. ste tak promptne riesili myslim vy

ja som najazdil pocas 8 rokov po SK a CZ cca 600000 km, nieco na moto, vacsinu sluzobnym autom
v obidvoch pripadoch som jazdil vsetko od dialnic po cesty cez zapadakovy, kt. je na obidvoch stranach dostatok
zistil som, za tak v SK ako aj v CZ sa da roztrhnut pneu na takmer identickych pastiach na mamuty
a kedze sladke nesmiem, tak vam nemozem podat kvalifikovany pohlad na ceny zmrzliny na oboch stranach ciary...
takze prijemnu dovolenku, a ak uz nahodou ste nazad tak dufam ze sa vam aspon trochu pacilo

..... a uz su zase dve - cervena 9 '00 a zelena 7 '96 - BORN TO BE WILD !!
dik Helca, som rad ze sa vam pacilomilos ZX9R píše:Helča píše:My jsme byli loni na prodloužený víkend ve Slovenském ráji v Dědinkách(srázek npořádal Miloš)...a bylo to super i s návštěvou památek a cesty byly taky v pohodičce

az na ten problem s Misakovim spanim, kt. ste tak promptne riesili myslim vy

Jj, to jsme vyřešili snadno

babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*
*CKC 102*
Dovolím si sem dát malý "cestopis", protože z dovči jsem furt nadšený a hned bych se zase vrátil nejraději na motorku.
Vyrazili jsem v pondělí z Podivína ve složení Já + Monča na ZRX 1100, Jirka SV 650S a Jožka na zapůjčené YZF 750 . I když jsme chtěli dát hlavně Slovensko, nechtěli jsem jet přes hraniční přechod, který máme skoro za barákem ale raději vyrazili nahoru, protože jsem se z naší placky těšili hlavně na kopce. Takže nejdřív Buchláky a pak přes Uherské Hradiště, Luhačovice, Vizovice a Makov na Slovač. Tuším že už za Uhreským Hradištěm vzalo za své mé tvrzení, že 120 je moje nejvyšší cetovní rychlost a tak nám cesta pěkně odcípala. Cíl byl stanoven někde k Rájci, kde jsme chtěli zkusit nějaké to termální koupání (i když si mylsím, že Slováci označí jako termální jakoukoliv vodu, co dostanou ze země) a taky najít nějaký kemp. V Rájci jsme minuli jedno koupaliště a Rájeckých Teplicích to samé. Ale nijak zvlášť nám to nevadilo, protože bylo skoro 6 odpoledne a dost kosa (ujeto cca 270 km). Ubytování jsme našli v kempu Slnečné Skaly http://www.camping-raj.sk/. Správce sice nepříjemný, protože nás nechtěl pustit za bránu, dokud nevypíšeme jakési formuláře a nezaplatíme ale jinak kemp pěkný. Protože nepršelo stačili nám stany a pak rychle do bufetu v kempu. Milá obsluha, na pozdní dobu velká nabídka jídel za rozumné ceny. Okolí kempu moc pěkné, kemp sám čistý, spíš pro rodiny s dětma, o věci jsme strach fakt neměli. Záchody i sprchy, na to že byly jen umakratové překvapivě čisté a voda horká. Jen Monča a Jožka trefili stejnou sprchu, kde jim tekla jen vlažná voda což vhzhledem k okolní nízké teplotě dost naštvalo, obzvlášť když z druhé kabinky se valila pára
. Ráno jsme si dali bohatou snídani (nebyl problém si nadiktovat jak a kolik udělat vajíček atd.), vylezli na blízkou skálu a valili dál.
Smělý plán byl dojet ke Spišskému hradu a možná ještě dál. Trasu jsme vzali nahoru kolem Žiliny na Kalemeny,kde mělo být přírodní termální koupání. Tady jsem udělal trošku prasárnu, protože jsem se táhli poměrně dlouhou štreku za náklaďákem s pískem, kterého jsme měli doslova plné zuby. Naráz se ukázalo mstečko k předjetí, tak jsem nezaváhal vzal za to a náklaďák byl za mnou. Jenže navigačka zavelela "za 400 metrů odbočka vlevo". Namotaných kolem 160 km/h a odobčka nikdy, naráz jsem ji uviděl a to už mě hlásila navigace jen "doleva". Blbec jsem poslechl a vzal za brzdy. Nějak jsem ale zapoměnl na kluky, kteří valili za mnou, takže můj manévr neočekávali. Takže jsem se postupně naštosovali na půlící čáře, aby kolem nás zase profrčel za troubení ten kamion, co jsme tak hrdinsky dali + pár dalíšch v protisměru. No dobře to dopadlo
. Koupání byla vlastě taková bahnitá smrdlavou luža, kde se čáchalo pár dalších "rekreantů". Měla ale příjemných tak 36 C, takže to nebylo tak špatné, jako to přinutit se z ní nakonec vylézt. Potom hned vedle je obec Lúčky a moc pěkne vodopády. Takže trocha romantiky. My tam klepaly kosu v bundách a místní děcka se čachtaly ve vodě pod těmi vodopády, asi lepší oddíl. Odutd jsem to vzali omylem zvrchu kolem Liptovské Mary (moc pěkná cesta, dlouhé a táhlé zatáčky) a Liptovském Mikuláši dali oběd. Hned ale zase valit dál, protože nás čekali Vysoké Tatry. Ty jsme dali cestou která vede hned pod nima až ke Štrbskému plesu. I když tam byla strašná zima tak tu cestu můžu jen doporučit, je prostě krásná a to jak pro řidiče tak pro spolujezdce. Zatáčky jsou na to, že je to v horách fak mírné, asfalt celkem pěkný a jede se nádherně. Prostě jestli pojedete na Slovensko, tu cestu si prostě dát musíte. Na štrbském plese jsem se všichni nabalili do zbytků hader, rychle vyfotit a dolů z kopců, protože tam byla vážně zima. V Popradě je snad milion semaforů a s tím spojených kolon. Ty už jsme brali z obou stran (vždycky krokem), ale to nebránilo některým vjet na červenou do křižovatky, aby se pak museli poutpně pozpátečky pár metrů vracet
(já to nebyl). Za Popradem se situace nezlepšila a hlavní tah by zasekaný a to jsme ještě chytli naložený kamion. Pak do toho začalo pršet, takže na nejbližší benzině jsem zjistili, že v Levoči je kemp a hned se tam vydali. Nejdřív jsme měli strach z ceny, protože vypadal při vstupu nobl, ale nakonec nás mile překvapili a tak jsem vzali 2 chatky po dvou místech (cena tuším 800Sk bez povlečení). Kemp pěkný, sociálky zděné a čisté. Co to trošku kazilo byla restaurace v kempu. Jídlo na cenu dost malé (např. snídaně tak max 3 míchané vajíčka se špekem 38 sk), ale nejen to, prostě všechyn porce dost malé, takže pokud se člověk chtěl najíst, tak musel objednávat na 2x. K tomu obsluhá ráda zapomínala, takže se furt připomínat o pivo atd. Ale jinak zase příjemní a vypadnout jsem mohli až do 12 hodin dalšího dne. 2 den najeto cca 250 Km.
3. den mě ráno probudil hustý déšť. Ten sice na snídani přestal, ale jen proto, aby se v následující chvíli zase rozpršel o to víc. Dali jsme tomu čas do 1200 a vyrazili na Spišský hrad. Jirka galantně půjčil Monče svůj nepromok a já doufal, že než úplně promoknu najdu aspoň nějakou drogerii, kde si koupím aspoň igelitový pytel a izovačku a udělám si provizorní kalhoty, protože jsem měl jen maskáče. Bylo to hodně naivní, protože než jsme vrátili klíče od chatky, byl jsem durch. V tomto počasí jsem vyrazili teda hrdinsky ještě na východ podívat se na Spišský hrad. Vyfotili se na parkovišti pod ním a valili nazpět, protože jsem byly tak minimálně 500km od hranic a zbývali už jen 1 a 1/2 dne. Cestou jsem okusil jaké je to dostat vlnou od kamionu naproti (to jsem se tomu ještě smál) a zabloudil do msít, která mi tady byla vymlouvána, tedy do podhůří hradu, kde ve svých chýších žije nějaké tvor. Naštěstí díky dešti byly všichni zalezlí (pod střechou se říct nedá) ale zžejmě u satelitů, protože ty byly na každé barabizně. Takže dobrý a bezpečný skanzem. Někde jsem blbě odbočil a navigačka nás navedla zase na Poprad a zase na tu zadrbanou silnici. To se k dešti přidal ještě krásně silný a studený vítr, který občas s motorkou hodil mále do protisměru a mě v promočených kalhotách a s kaluží vody v botách přestávalo být do smíchu. V popradě na benzině jsem se už nepokrytě klepal a k získání 2 dcl vody nám věšem stačilo jen stisknout ruce s rukavicemi v pěst. Naštěstí cca 8 km dál jsem našli motoobchod, který jsem vzali ztečí. Já a Monča jsem koupili pořádné nepromoky a na oplátku tam kromě peněz nechali kaluž, kterou jsem vylil z bot (já je varoval). Hned to bylo veselejší. Cesta pak vedla spodem přes tuším Nízké Tatry a nebýt toho deště tak by byla moc pěkná. Nahoře jsem pak dali pauza v nějaké motorestu, kde jsem vysypali dorbné které nám zbyly po nákupu hader a dali si aspoň čaj a polívku (kráva nesympatická nechtěla české ani v kurzu 1:1). V Bánské Bystryci jsem nevěřícně hleděli na suchý asfalt a hned nám bylo tepleji a chytli jsem slinu, že dojedeme do Turčanských Teplic. Za BB ale samozřejmě hned začalo pršet, ale ten den to bylo už prostě v normě (když si vzpomenu jak jsem 1. den spomalovali v každé zatáčce, která se zdála být jen vlhká a tady jsem valili co to šlo, i když jsem projížděli kalužama až nám stříkala voda na stehna
) V tomto počasí jsme našli další krásnou cestu a to z BB přes Harmanec do Turčanských Teplic. Prochcaný až za ušima, ale tady mě to bylo jedno. I když všechno mokré, tak ty zatáčky na 2. si člověk prostě musel užít. Vedl Jirka s Sv650 a já se mu lepil na prdel a představoval si, jak ho v každé z nich beru, jestli vnitřkem nebo venkem, až jsem si vyčíhal jednu vracečku, kde pán podřadil na 1. a nám stačilo jen trošku pootočit plynem a už nic nestálo v cestě si ty začáčky vychutnat vlastním tempem (i když i jízda jako druhý s hledáním jiné stopy byla taky dobrá zábava) . Cestu nahoru musím zse jen doporučit, dolů je to ale jiný okres a jiný a horší asfalt ale i to se dá. V Diviakach jsem zastavovali v jednom kempu (kde jak se ukázalo naštěsní neměli místo). Zato Josefovi se podařilo trefit naštěstní vnízké rychlosti předním kolem díru hlubokou tak 20cm a zalitou vodou, takže tak 10 minut rozdýchával ránu na břicho do nádrže. Ještě horší ale bylo, že jeho motorka pak nenastartovala, a nesvítila vůbec palubka. Nechali jsem ho teda tam, aby si zařídil stání pro mašinu v suchu a vydali se do Mošovce (cca 5 km) hledat další kemp. Tady naštěstní měli jednu chatku pro 4 volnou a i když bylo tuším 19:30 tak nám slíbili i večeři (byl to kemp s dětským táborem). Schodil jsme bágli a Monču a valil pro Jožku, protože jsem toho měli všichni dost a na to drbat se s mašinou už nikdo neměl chuť. Jaké bylo "milé překvapení" když jsem dojel a bylo mi oznámeno, že věci z bršen jsem všechny durch mokré a jediné "suché" je to co mám nasobě. Nasrat na to, hurá do hospody, večeře, pár rumů a boroviček to spravilo a spánek ve spacáku v teple a suchu všechno spravil. Ten den jsem najeli zase tak 270 km a snad 7 hodin v sedle.
Poslední den jsem jeli omrknout motorku, a naštěstní to byla jen baterka, kterou jsme přes půjčené káble hned oživili. Já využil čas a hned zapojil vyhřívané rukojeti, které jsem v odpojil hned po jaře, protože jsem si naivně myslel, že je nebudu potřebovat a nechtěl jsem riskovat, že je někdy zapomenu vypnout.
Co nás překvapilo byla snídaně , kdy nám přinesli veliký obložený talíř se šunkou , salémem sýry, na stole čekalo pečivo, marmelády vločky atd. Nažrali jsme se k prasknutí a celé to stálo tuším 440 SK (pro 4 lidi!) . Ten kemp fakt doporučuju. Poslední cestu jsem nechali už jen na navigačce a protože už jsem byly otrkaní a nepršelo, rozhodli jsem se dodržet slib a vzít to zpátky přes kamaráda, který bydlí kousek od Prostějova. Pan TomTom se vyznamenal, protože vybral krásnou trasu tuším přes Slovenské beskydy. Trošku sranda byla, že kluci hned zkraje hlásili, že musí tankovat a benzinu jsme našli tak po 70 km od té doby, co jsem vyjeli. Josef dal tuším 16,6 l i když nádrž má mít prý jen 16l
. Mají si pořídit pořádné stroje, já ještě ani nepřepnul na reservu (btw. spotřebu jsem měl ve dvou s s bagáži přibliženě stejnou jako SV650 a ta dělala nějaký 5,6l/100Km takže já určitě tak max od 6l/100km). Odtud pak přes Zlín atd. do Prostějova. Nevím čím to bylo, ale i když byly silnice jen mokré , tak to klouzalo jak prase u občas jsem musel dokonce hrabnout nohou. Do toho ještě nás maskot Jožka převedl vystoupení v kroměříži, kde frajersky vyrazil na zelenou se zadním kolem na vlhkém přechodu, myslím, že většina řidičů plechovek, měla škodolibou radost, jak tam tancoval. Ale nakonec to ustál a tak jediný kdo to položil jsem byl já hned v prvním kempu, kde jsem sesednul v domnění, že tam mám stojánek
. Ale motorka se díky báglům země ani nedotkla tak se nic nestalo.
Pak ještě motorky pořádně zadrbat (jako by už nebyly) na staveništi od blata a hurá po dálnic domů. Doma najeto 1108 km a spokojenost jak želva.
Pokud se to někomu chtělo číst, tak doufám že jsem moc nenudil. Musel jsem ty zážitky ze sebe nějak dostat. Tady je pár našich foteček http://zkooter.rajce.idnes.cz/Moto_dovo ... 008/#album
Pár postřehů nakonec:
- nekupujte si mapu Slovenských kempů a termálních koupališť. Slovaáci asi za temrální koupaliště označí i louži, takže není možné na nějaké nenarazit. Naopak spousta kempů na mapě vůbec není. Vyhozených 80 kč
- Slováci asi šetří na železných sloupcích, proto většinou ceduly "Konec obce" rádi věší zároveň s cedulý "Začátek obce". Te že je mezi obcemi cca 5 km pustina je moc netrápí. Několkrát se nám stalo, že jsem spojeně valili přes kilo, aby jsme pak zajistili, že vlastně vyjíždíme z obce
- policajty jsme ani jednou nepotkali, ještě u nás, nás jeden kolega na Stromu upozorňoval že na Čechách a motorkářích si rádi zgustnou, ale i když jsme rychlost nedodržovali skoro nikde, žádný problém jsme neměli (třeba dorazí ještě poštou)
- borovička je snad lepší pití než náš oblíbený gin, dá se dobře míchat s tonikem a panák Spišské (což má být ta lepší) vyšel na 28 Sk
Vyrazili jsem v pondělí z Podivína ve složení Já + Monča na ZRX 1100, Jirka SV 650S a Jožka na zapůjčené YZF 750 . I když jsme chtěli dát hlavně Slovensko, nechtěli jsem jet přes hraniční přechod, který máme skoro za barákem ale raději vyrazili nahoru, protože jsem se z naší placky těšili hlavně na kopce. Takže nejdřív Buchláky a pak přes Uherské Hradiště, Luhačovice, Vizovice a Makov na Slovač. Tuším že už za Uhreským Hradištěm vzalo za své mé tvrzení, že 120 je moje nejvyšší cetovní rychlost a tak nám cesta pěkně odcípala. Cíl byl stanoven někde k Rájci, kde jsme chtěli zkusit nějaké to termální koupání (i když si mylsím, že Slováci označí jako termální jakoukoliv vodu, co dostanou ze země) a taky najít nějaký kemp. V Rájci jsme minuli jedno koupaliště a Rájeckých Teplicích to samé. Ale nijak zvlášť nám to nevadilo, protože bylo skoro 6 odpoledne a dost kosa (ujeto cca 270 km). Ubytování jsme našli v kempu Slnečné Skaly http://www.camping-raj.sk/. Správce sice nepříjemný, protože nás nechtěl pustit za bránu, dokud nevypíšeme jakési formuláře a nezaplatíme ale jinak kemp pěkný. Protože nepršelo stačili nám stany a pak rychle do bufetu v kempu. Milá obsluha, na pozdní dobu velká nabídka jídel za rozumné ceny. Okolí kempu moc pěkné, kemp sám čistý, spíš pro rodiny s dětma, o věci jsme strach fakt neměli. Záchody i sprchy, na to že byly jen umakratové překvapivě čisté a voda horká. Jen Monča a Jožka trefili stejnou sprchu, kde jim tekla jen vlažná voda což vhzhledem k okolní nízké teplotě dost naštvalo, obzvlášť když z druhé kabinky se valila pára

Smělý plán byl dojet ke Spišskému hradu a možná ještě dál. Trasu jsme vzali nahoru kolem Žiliny na Kalemeny,kde mělo být přírodní termální koupání. Tady jsem udělal trošku prasárnu, protože jsem se táhli poměrně dlouhou štreku za náklaďákem s pískem, kterého jsme měli doslova plné zuby. Naráz se ukázalo mstečko k předjetí, tak jsem nezaváhal vzal za to a náklaďák byl za mnou. Jenže navigačka zavelela "za 400 metrů odbočka vlevo". Namotaných kolem 160 km/h a odobčka nikdy, naráz jsem ji uviděl a to už mě hlásila navigace jen "doleva". Blbec jsem poslechl a vzal za brzdy. Nějak jsem ale zapoměnl na kluky, kteří valili za mnou, takže můj manévr neočekávali. Takže jsem se postupně naštosovali na půlící čáře, aby kolem nás zase profrčel za troubení ten kamion, co jsme tak hrdinsky dali + pár dalíšch v protisměru. No dobře to dopadlo

3. den mě ráno probudil hustý déšť. Ten sice na snídani přestal, ale jen proto, aby se v následující chvíli zase rozpršel o to víc. Dali jsme tomu čas do 1200 a vyrazili na Spišský hrad. Jirka galantně půjčil Monče svůj nepromok a já doufal, že než úplně promoknu najdu aspoň nějakou drogerii, kde si koupím aspoň igelitový pytel a izovačku a udělám si provizorní kalhoty, protože jsem měl jen maskáče. Bylo to hodně naivní, protože než jsme vrátili klíče od chatky, byl jsem durch. V tomto počasí jsem vyrazili teda hrdinsky ještě na východ podívat se na Spišský hrad. Vyfotili se na parkovišti pod ním a valili nazpět, protože jsem byly tak minimálně 500km od hranic a zbývali už jen 1 a 1/2 dne. Cestou jsem okusil jaké je to dostat vlnou od kamionu naproti (to jsem se tomu ještě smál) a zabloudil do msít, která mi tady byla vymlouvána, tedy do podhůří hradu, kde ve svých chýších žije nějaké tvor. Naštěstí díky dešti byly všichni zalezlí (pod střechou se říct nedá) ale zžejmě u satelitů, protože ty byly na každé barabizně. Takže dobrý a bezpečný skanzem. Někde jsem blbě odbočil a navigačka nás navedla zase na Poprad a zase na tu zadrbanou silnici. To se k dešti přidal ještě krásně silný a studený vítr, který občas s motorkou hodil mále do protisměru a mě v promočených kalhotách a s kaluží vody v botách přestávalo být do smíchu. V popradě na benzině jsem se už nepokrytě klepal a k získání 2 dcl vody nám věšem stačilo jen stisknout ruce s rukavicemi v pěst. Naštěstí cca 8 km dál jsem našli motoobchod, který jsem vzali ztečí. Já a Monča jsem koupili pořádné nepromoky a na oplátku tam kromě peněz nechali kaluž, kterou jsem vylil z bot (já je varoval). Hned to bylo veselejší. Cesta pak vedla spodem přes tuším Nízké Tatry a nebýt toho deště tak by byla moc pěkná. Nahoře jsem pak dali pauza v nějaké motorestu, kde jsem vysypali dorbné které nám zbyly po nákupu hader a dali si aspoň čaj a polívku (kráva nesympatická nechtěla české ani v kurzu 1:1). V Bánské Bystryci jsem nevěřícně hleděli na suchý asfalt a hned nám bylo tepleji a chytli jsem slinu, že dojedeme do Turčanských Teplic. Za BB ale samozřejmě hned začalo pršet, ale ten den to bylo už prostě v normě (když si vzpomenu jak jsem 1. den spomalovali v každé zatáčce, která se zdála být jen vlhká a tady jsem valili co to šlo, i když jsem projížděli kalužama až nám stříkala voda na stehna

Poslední den jsem jeli omrknout motorku, a naštěstní to byla jen baterka, kterou jsme přes půjčené káble hned oživili. Já využil čas a hned zapojil vyhřívané rukojeti, které jsem v odpojil hned po jaře, protože jsem si naivně myslel, že je nebudu potřebovat a nechtěl jsem riskovat, že je někdy zapomenu vypnout.
Co nás překvapilo byla snídaně , kdy nám přinesli veliký obložený talíř se šunkou , salémem sýry, na stole čekalo pečivo, marmelády vločky atd. Nažrali jsme se k prasknutí a celé to stálo tuším 440 SK (pro 4 lidi!) . Ten kemp fakt doporučuju. Poslední cestu jsem nechali už jen na navigačce a protože už jsem byly otrkaní a nepršelo, rozhodli jsem se dodržet slib a vzít to zpátky přes kamaráda, který bydlí kousek od Prostějova. Pan TomTom se vyznamenal, protože vybral krásnou trasu tuším přes Slovenské beskydy. Trošku sranda byla, že kluci hned zkraje hlásili, že musí tankovat a benzinu jsme našli tak po 70 km od té doby, co jsem vyjeli. Josef dal tuším 16,6 l i když nádrž má mít prý jen 16l

Pak ještě motorky pořádně zadrbat (jako by už nebyly) na staveništi od blata a hurá po dálnic domů. Doma najeto 1108 km a spokojenost jak želva.
Pokud se to někomu chtělo číst, tak doufám že jsem moc nenudil. Musel jsem ty zážitky ze sebe nějak dostat. Tady je pár našich foteček http://zkooter.rajce.idnes.cz/Moto_dovo ... 008/#album
Pár postřehů nakonec:
- nekupujte si mapu Slovenských kempů a termálních koupališť. Slovaáci asi za temrální koupaliště označí i louži, takže není možné na nějaké nenarazit. Naopak spousta kempů na mapě vůbec není. Vyhozených 80 kč
- Slováci asi šetří na železných sloupcích, proto většinou ceduly "Konec obce" rádi věší zároveň s cedulý "Začátek obce". Te že je mezi obcemi cca 5 km pustina je moc netrápí. Několkrát se nám stalo, že jsem spojeně valili přes kilo, aby jsme pak zajistili, že vlastně vyjíždíme z obce
- policajty jsme ani jednou nepotkali, ještě u nás, nás jeden kolega na Stromu upozorňoval že na Čechách a motorkářích si rádi zgustnou, ale i když jsme rychlost nedodržovali skoro nikde, žádný problém jsme neměli (třeba dorazí ještě poštou)
- borovička je snad lepší pití než náš oblíbený gin, dá se dobře míchat s tonikem a panák Spišské (což má být ta lepší) vyšel na 28 Sk

Naposledy upravil(a) MMKS dne pát črc 25, 2008 18:05:19, celkem upraveno 1 x.
ZX-12R naked
jasný, pláštěnky je základ, teď už se nebojíme vlka nic a můžeme vyrážet kamkoliv a kdykoliv. Do sáčku balit věci čiste a ne špinavé a kalhoty (ať už sebelepší) dávat na boty a ne do bot (ať už sebelepších). Když to nejde, tak to aspoň omotat izolačkou.
Jsem zvědavý co nás překvapí příští dovču, první jsem zdechali na horko a na každé benzině byl ledňáček. Na této zase kosa a na každé benzině horké kafe
(ale motorka i já jsme brali víc tu zimu, nemusel jsem řešit můj nedostatečný chladič)
Jsem zvědavý co nás překvapí příští dovču, první jsem zdechali na horko a na každé benzině byl ledňáček. Na této zase kosa a na každé benzině horké kafe

ZX-12R naked
- milos ZX9R
- Easy rider
misak39 píše:milos ZX9R píše:dik Helca, som rad ze sa vam paciloHelča píše:My jsme byli loni na prodloužený víkend ve Slovenském ráji v Dědinkách(srázek npořádal Miloš)...a bylo to super i s návštěvou památek a cesty byly taky v pohodičce![]()
az na ten problem s Misakovim spanim, kt. ste tak promptne riesili myslim vy![]()
Jj, to jsme vyřešili snadnoJestlipak se Miloši někde objevíš? Co třeba takhle Mlejny?
pekne citanie, len skoda ze ste trafili pocasim asi najhorsi tyzden v roku, pred tym aj teraz je fajn teplo
Misaku - tento rok to asi nevyda aj ked by som vas rad videl
v piatok letim domov a o dva tyzdne sa s rodinou stahujeme sem do UK, takze asi az buduci rok
tento rok brazdim UK hore-dolu kolko sa da

alebo sa stavte tuto, urobime najaky srazek..... uz ked som vas vytiahol na Dedinky tak nejaky Box Hill nemoze byt problem

..... a uz su zase dve - cervena 9 '00 a zelena 7 '96 - BORN TO BE WILD !!