Tlumič řízení
-
Tlumič řízení
Zdravim, mám takovej lama dotázek.. je veliký rozdíl jízda s tlumičem řízení a jízda bez něj?
řídítka kmitají a nekmitají
. Nevím jakou máš motorku , ale je to pro výkonější motorky - poznáš to tak , když při zrychlování na hrbech se ti rozkmitají řdítka - nebo v zatáčce. V krajním případě to znamená pád. Tlumič to pomáhá redukovat. Já ho tam prakticky nepoznám - mám ho seřízený cca na polovinu a spolehlivě tlumí kmity a na kruháču to nepoznám. 

Taky jsem na tímto výmyslem přemýšlel,ale po cca dvouletém provozu jsem usoudil,že je to na devítku zbytečná věc,takže ho kupovat nebudu... Nevím,čím to,ale devítka ho z mého pohledu prostě nepotřebuje a to rozhodně nejezdím jak andílek... Trochu mi nafackovala snad dvakrát za celý dva roky,ale hned se to vždy chytne a bere ten správnej směr....
- Cowboycolo
- Easy rider
- Kontaktovat uživatele:
po roce jezdeni ten samy zaverMiMoZa píše:Taky jsem na tímto výmyslem přemýšlel,ale po cca dvouletém provozu jsem usoudil,že je to na devítku zbytečná věc,takže ho kupovat nebudu... Nevím,čím to,ale devítka ho z mého pohledu prostě nepotřebuje a to rozhodně nejezdím jak andílek... Trochu mi nafackovala snad dvakrát za celý dva roky,ale hned se to vždy chytne a bere ten správnej směr....

ZX9R (01) - historie
CKC numero 779
CKC numero 779
no já minule při tak 160 přejížděl příčnou puklinu zpět do mého pruhu a hned po ní jsem najel na nějakou vlnu nebo hrb na panelu a řídítka se rozklepali tak, že to šlo až na zadek. Naštěstí, jsem si vzpoměl že se mají povolin řídítka, takže o tom můžu teď psát.
Takže závěr podle mě je že v 90% případů ho potřebovat nebudeš, ale když příjde těch 10% tak budeš rád, že ho máš.
Takže závěr podle mě je že v 90% případů ho potřebovat nebudeš, ale když příjde těch 10% tak budeš rád, že ho máš.
ZX-12R naked
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
muj Rex ho taky nepotrebuje, vlastne ani poradne nevi co to je kmitanimilda píše:Mě se rozkmitaly řídítka zatím jen jednou,když se mi po srovnání smyku zadního kola rozhodil předek a měl jsem toho doslova plný řidítka.Ale od tý doby už dva roky nic...Připadá mi to,že Rex tuhle věcičku moc nepotřebuje.

----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira
young oldtimer
- Dak
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
No já sem při přibržďování najel na bordel (asi v 60 km/h) a řidítka mně kmitli až do dorazů. To co přesně následovalo si moc nepamatuju, takže nevím jestli by mně tlumič zachránil před tou feldou. Jinak předtím mně to párkrát kmitlo při pile v buchlákoch, ale to sem čekal. Myslím, že to není špatná věc, ale záleží na jakou mašinu. Toš tak
Dak
CKC -015-
CKC -015-
- KankX
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
tim ze napisu ze ho muj rex nepotrebuje, samozrejme neznamena ze by mu neslusel a ze by to byla spatna vecDak-Ninja píše:No já sem při přibržďování najel na bordel (asi v 60 km/h) a řidítka mně kmitli až do dorazů. To co přesně následovalo si moc nepamatuju, takže nevím jestli by mně tlumič zachránil před tou feldou. Jinak předtím mně to párkrát kmitlo při pile v buchlákoch, ale to sem čekal. Myslím, že to není špatná věc, ale záleží na jakou mašinu. Toš tak

----- (W) -----
young oldtimer
young oldtimer
Já mám Z1000 asi měsíc, najel jsem tak 2000 km a už se mi to rozkmitalo tak 10 krát. Z toho jednou už jsem myslel že to nedám. Nejhorší je to když to podržim na 3 tak 160 - 180 km/h, takže o něm vážně uvažuju, protože to fakt nehodlam složit. Jen vůbec nevim jakej a jestli má cenu nějakej levnější, protože 10 litrů za něj dávat nechci.
Já měl kdysi zálusk na tlumič řízení od českého výrobce MPScorse...byl jsem dokonce u pána doma,aby si to oměřil,protože jsem chtěl ten příčnej způsob uložení,né jak klasicky devítky maj na boku. Pán vše oměřil a pak sliboval a sliboval a sliboval,až mi došla trpělivost a objednávku jsem zrušil... Nakonec jsem ale po přčtení pár zkušeností na motorkářích byl docela rád,že ho nemám,protože se tyhle tlumiče prej zadírali,až se zadřeli a to pak asi není nic příjemnýho se v zatáčce přetahovat s řidítkama...dnes už je pán třeba o dost dál a mouchy se mu podařili odstranit,ale stejně už bych si od něj ten tlumič nevzal...(o tom,že to montoval doma v garáži,kterou mám mimochodem snad líp vybavenou jak on a ještě mezitím brousil posvařovaný kapoty,takže prach byl uplně všude, se snad ani nemá cenu bavit)
To jen pro tvoji informaci,WIKY,at víš,do čeho jdeš s levným tlumičem.... To co jsem ti ted popsal je k mání za 6tisíc,takže pokud já někdy osobně budu po tlumiči pokukovat,tak minimálně za tu desinu
To jen pro tvoji informaci,WIKY,at víš,do čeho jdeš s levným tlumičem.... To co jsem ti ted popsal je k mání za 6tisíc,takže pokud já někdy osobně budu po tlumiči pokukovat,tak minimálně za tu desinu

- blackbiker
- Easy rider