Jaká motorka do začátku

Modely, testy, zkušenosti
Dubas

Jaká motorka do začátku

Příspěvek od Dubas » ned srp 03, 2008 13:44:09

Ahoj potřeboval bych od vás trošku pomoci...chci si koupit motorku, ale vubec nevim co je do začátku nejlepši...
Je mi 20 mam 178 cm a 90 kg...když nepočitám v autoškole XJ600, tak jsem jezdil jen na čz 175.
Chtěl jsem pro začátek 250r, ale s mou váhou to asi moc nepojede :)
Pak mě napadla ER5 neni moc silná, ale celkem pěkná do začátku by mohla bejt fajn....
ale asi nejradši bych si koupil nějakou ninju 600 zavřenou na 25 Kw ( opravdu zavřenou mam zni hodně respekt )
Pár lidi mi řikalo že na ninju neni moje váha a vyška žádnej problem že když bude opravdu zavřena tak bude na naučeni dobrá
budu rád za každou radu....

jo akdyby tu byl někdo kdo měl ninju někdy zavřenou na 25 Kw, tak sem pls napište jak se na ni jezdi ..dik

Zdrahy
Site Admin
Site Admin

Příspěvek od Zdrahy » ned srp 03, 2008 14:07:14

Všechno se samozřejmě odvíjí od toho, kolik budeš ochotný investovat. Moje rada je kup si ER6E - jetá už bude okolo 90t a je to relativně nová motorka, která nabízí jak slušný výkon, tak rozumný podvozek za rozumný peníze. Kit na 25KW bude taky za dobrou cenu (stříkačku uškrtíš levně) a na naučení si myslím, že je to přesně to pravé. Jako začátečník máš slušnou šanci, že ti někde upadne, což je u Ninji vždycky pálka, ale když koupíš ER6F tak to opravíš za pár korun - jo a Efko je navíc vážně moc hezká motorka :wink:
Ať se rozhodneš jak chceš, tak držím palce ať dobře koupíš :)

třeba tahle je mazel
http://www.tipmoto.com/motorky/kawasaki/94930-er-6.html
ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa! :wink:
CKC # 209

Dubas

Příspěvek od Dubas » ned srp 03, 2008 16:42:29

Tak samozřejmě na penězích hodně záleži ( rodiče mi spiš zaplatěj šlapku, než přidaj na motorku :lol: )
u tý ninji bych šel asi do 03 nebo 04 někde jsem tu čet že už to jsou stříkačky a daj se levně zavřit , ale nad tou ER6 budu hodně uvažovat nevypada ošklivě...dik za radu

MiMoZa
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od MiMoZa » ned srp 03, 2008 23:36:57

Dubas píše:Tak samozřejmě na penězích hodně záleži ( rodiče mi spiš zaplatěj šlapku, než přidaj na motorku :lol: )
u tý ninji bych šel asi do 03 nebo 04 někde jsem tu čet že už to jsou stříkačky a daj se levně zavřit , ale nad tou ER6 budu hodně uvažovat nevypada ošklivě...dik za radu
Nenech se mnou ovlivnit,určitě platí to co psal Zdrahy,ale já osobně bych do ER6E nikdy nešel. Ta motorka se ti musí bodto moc líbit,nebo bude vyloženě hnusná a já bohužel patřím do té druhé skupiny. Pokud si ji neviděl naživo,určitě ti doporučuji ji někde omrknout,než ji zařadíš do výběru,ale předem upozornuju,že ten předek u tý motorky vypadá dle mého skromného názoru velice nepodařeně...je to ale jako vše otázka vkusu..co se jednomu nelíbí,druhej po tom hned skočí...
Osobně bych raději zauvažoval na nějakou 636kou která ti bude dlouho dostačovat i na neomezených papírech.Samo i za cenu vyšších nákladů když se něco nemilého stane,ale to ti chran bůh nepřeju.
Pro inspiraci jsem našel jeden hezkej kousek...
http://www.tipmoto.com/motorky/kawasaki ... r-636.html

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » ned srp 03, 2008 23:43:38

:lol: je to fakt vec nazoru... me se ER6 zase moc libi a to v nahe verzi, f-ko uz mi tak podarene nepripada :wink: Tak a ted si vyber. Rozhodne si myslim ze pro zacatecnika je vhodnejsi volbou prave ta ER6 a to hned z nekolika duvodu. Neni tak strelena jak ZX6, je pohodlnejsi, universalnejsi a myslim ze normalnimu cloveku i vykonem vystaci dost dlouho a za nejakej ten rok az bude mit clovek neco najeto, se muze rozhodnout jestli ho vic bavi jezdit na supersposrtu, cestovat, nebo blbnout a podle toho koupit ten spravny typ stroje ;-) Takze za me na zacatek rozhodne ER6 :idea:
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

Kosta
Easy rider
Easy rider

Příspěvek od Kosta » pon srp 04, 2008 10:39:26

u 03-04 se mi zda ze je problem s homologaci 25kW,podle meho bude problem s napsanim 25kW do TP.
Ja mam 05-06 s 25kW ,cekam sem ze 25kW bude celkem klidny,ale kdyz se to drzi v otackach tak to taky solidne šlape...
636 black mamba 05

Jirka_Z
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka_Z » pon srp 04, 2008 12:43:32

Jestli chces budu svoje ER-6fko prodavat po sezone tak se muzem domluvit - je to fakt moc pritulna motorka - jediny pro "zacatecnika" je to dvouvalec - obcas se "utrhne" - to je vec prenosu tocivyho momentu na zadni kolo pri podrazovani, ale kdyz si na to zvyknes tak je na ni super zabava a me se libi moc... Ta co mam v obrazku tak to je ona...
Prodavat ji budu jenom proto ze chci Z1000 (idealne opet dvouval, ale to nedelaj) takze tak.
JAWA 350 Style OilMaster
ZZR 1.4 - 010 - Metallic spark black
CKC#824
...pursuit is futile...

Dubas

Příspěvek od Dubas » pon srp 04, 2008 17:42:38

Kosta píše:u 03-04 se mi zda ze je problem s homologaci 25kW,podle meho bude problem s napsanim 25kW do TP.
Ja mam 05-06 s 25kW ,cekam sem ze 25kW bude celkem klidny,ale kdyz se to drzi v otackach tak to taky solidne šlape...
Na to bych se musel někde zeptat jak to je....těch 25 Kw tam chci spiš kuli sobě ( rozšířeni na neomezený papíry dělám za měsic )...je to pro klid duše..sice nejsem žádnej velkej závodnik, ale co kdyby mě to nutilo...mam známiho před necelejma 2 měsicema koupil Suzuki SV 650 ( předtim hrdej majitel jawa pionýr)... teť o ježděni mluvi jak kdyby na tom najezdil 20 000 už dal 210 km/h a s kámošema pomalu uzavirame sázky kdy to pošle
MiMoZa píše: Nenech se mnou ovlivnit,určitě platí to co psal Zdrahy,ale já osobně bych do ER6E nikdy nešel. Ta motorka se ti musí bodto moc líbit,nebo bude vyloženě hnusná a já bohužel patřím do té druhé skupiny. Pokud si ji neviděl naživo,určitě ti doporučuji ji někde omrknout,než ji zařadíš do výběr
jj 22 pojedu na sraz (kateřina), tak se na ni snad mrknu, jak vypada v realu...to předni světlo vypada "zajimavě"
jinak přesně taková cos jsem dal odkaz by mi stačila a byl bych spokojenej asi na 200%
Jirka_Z píše:Jestli chces budu svoje ER-6fko prodavat po sezone tak se muzem domluvit - je to fakt moc pritulna motorka - jediny pro "zacatecnika" je to dvouvalec - obcas se "utrhne" - to je vec prenosu tocivyho momentu na zadni kolo pri podrazovani, ale kdyz si na to zvyknes tak je na ni super zabava a me se libi moc... Ta co mam v obrazku tak to je ona...
Prodavat ji budu jenom proto ze chci Z1000 (idealne opet dvouval, ale to nedelaj) takze tak.
Ja chci kupovat motorku spiš až na jaře, teť jen popřemejšlet co a jak ..... a přez zimu šetřit ... :oops:

A co ta ER5 u ni bych třeba vubec nemusel omezovat na 25 Kw tu bych mohl zvládnout ne?
to je tak špatná že se oni nikdo nezminil :)

Jirka_Z
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka_Z » pon srp 04, 2008 18:06:38

Neni spatna to ne, ale... (proste to je opravdu entry-model) pokud bys zauvazoval treba o te ER6tce tak to i vypada jako fakt "dospela" motorka - doufam, ze se na me ted ER5tky nesesypou jako vosy :-), ale je to muj pocit kdyz se na tu motorku "nazivo" podivas.
Ted to sice vypada, ze ji chvalim jenom proto, ze ji mam, ale mozna ze jsem opravdu trochu ovlivnenej - kazdopadne ja ji budu prodavat na jare 2009...
JAWA 350 Style OilMaster
CKC#824
...pursuit is futile...

KankX
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » pon srp 04, 2008 20:54:41

Dubas píše: Ja chci kupovat motorku spiš až na jaře, teť jen popřemejšlet co a jak ..... a přez zimu šetřit ... :oops:

A co ta ER5 u ni bych třeba vubec nemusel omezovat na 25 Kw tu bych mohl zvládnout ne?
to je tak špatná že se oni nikdo nezminil :)
..no k te ER5 asi tolik, neni to spatna motorka, dokonce si ani nemyslim ze by vypadala mene dospelacky jak ER6, ale preci jen je takova vlacnejsi a urcite neni tak ziva jak ER6 a ani tolik zabavy si s ni neuzijes. Pokud posilhavas po Ninje, pak je tomu bliz take ER6 jak ER5. Pokud vsak tihnes spis ke klasickym nahacum, pak je ER5 ta prava volba :wink:
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

Frki
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Frki » úte srp 05, 2008 21:06:47

Osobne nahace nemusim. Ale Er6 v nahe forme mi prisla pritazlivejsi, nez v yogurtovem potahu. Sice svetlomet vepredu je fakt divny, ale na strankach vyse postnutych je ve zlute barve, ktera tu "osklivost" akorat umocnuje. V modre nebo oranzove vypada uplne jinak a podstatne lepe.
Hlavne je opravdu rada nad zlato PODIVAT SE NA NI NAZIVO a zkusit si na ni poradne sednout, jak pasuje mezi nohy (:)) a vubec celkove do ruk!! Bez toho motorku nekupuj.
250R je opravdu ditko, takze pokud uz budes mit papiry bez omezeni, tak o te bych ani neuvazoval....me to ceka az za dva roky.
Ninja ZX-6R '09

lukas.01
Easy slider
Easy slider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukas.01 » pát srp 08, 2008 23:15:37

Kdybych měl dnes vybírat motorku do začátku, tak bych volil ER-6F. Myslím si, že nebude nutné ji škrtit na 25 kw (pokud budeš mít neomezený řidičák). Jestli to má člověk v hlavě trošku srovnané a přistupuje k tomu s respektem, tak si za chvilku na její výkon zvykne a užívá si hravé motorky. Vloni jsem ji okukoval v Lužanech na tajném závodě, byl tam na ní Volkswagen s Péťou a v té modré barvě se mi moc líbila. Když jsme o ní s Volkswagenem diskutovali, tak jí celkem chválil a o žádných zásadní nedostatcích se nezmiňoval. Sice jsem se na eFkové verzi nevezl, ale eNko jsem si vyzkoušel a motorka je to příjemná a celkem zábavná. U Fka bude přeci jen trochu lepší ochrana proti větru. Lze narazit i na verzi s ABS, ale nevím jak je nastavené a citlivé. Proti ZX-6ce to bude motorka s menšími provozními náklady za celkem příznivou pořizovací cenu. Více by ti asi poreferoval Jirka_Z nebo Volkswagen, kteří ji mají v garáži. Navíc to nebude špatná volba, když jí věnoval Čoud Marlborce jako svatební dar a ona na ní bude také začínat. Ve srovnání s ER-5kou bych preferoval ER-6ku, je to novější model, řekl bych i koukavější s některými zajímavými řešeními. V každém případě přeji šťastnou ruku při výběru.
ZZR 1400 L.E.
Estrella 250
CKC # 568

Jirka_Z
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka_Z » pát srp 08, 2008 23:20:41

Tak tak - a jestli prijedes na sraz "Mlynky" tak si muzes na ni sednout a "testnout" ... :-) urcite tam budu ;-)
JAWA 350 Style OilMaster
CKC#824
...pursuit is futile...

farmář
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od farmář » pát srp 08, 2008 23:50:34

ta motka je zase vývojem o kus dále nežli starší kousky a pokud se ti výkon nezdá býti na výši, výkon někde v šílených točkách není vše. Je to dost povedená motka,ale každopádně je fajn si ji nejdříve někde zkusit. Jestli ti jde k postavě a pleti.Jako s každou. Určitě je to motka dost plnokrevná na ČR a co se na ní naučíš se velmi velmi bude hodit i později. Ninja je už trošku více náročnější kousek.Ale myslím že prvních pár tisíc km ti takhle bude dost dost stačit. XJ od Yamahy je dobrá mašinka ale ER-6 ji dobře nahradí. Pokud myslíš, že nepřeceníš hlavně sebe....na větší dělo bych opravdu trošku počkal, až najedeš o dobrých pár tisíc km více na něčem takovém. Ber to ode men jako osobní názor, nebudu polemizovat, moc se neválím a ani nechci a řeknu ti, bylo mnoho chvil, které jsem ustál díky tomu, že jsem si na slabší motce podobné chvilky již vyzkoušel....a nestál jsem o ně. Dnes si již spíš jezdím pro prdel...adrenalin zmizel, mám ho víc, když si přečtu zprávy u raního kafe na netu 8) ER-6 je myslím dobrá volba.Pokud na ní máš. Babeta to vskutku není. :wink:
Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic
CKC #1060

Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis. » sob srp 09, 2008 07:55:12

XJ je spis endurko, pokud se nepletu ne? k tomu bych prirovnal spis versyse, kterej je vice mene ER6 ka na vyssim podvozku a s jinym designem aby to vic houpalo :-)
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

ZX6R rv04 (sloužilas dlouho a dobře, diky)

Odpovědět