Vzduchový filtr ZX-9R

Co se nevešlo jinam, manuály, foto a tak...
Mates 24
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mates 24 » ned dub 06, 2008 12:52:33

Hoši ani nevíte jak jste mi s touhle diskuzí pomohli, zrovna včera jsem s tím laboroval, nanesl jsem na vypraný filtr ten srágor :) (asi jsem ho dal moc) a bylo poznat že motorka nejede takže jsem to znova vyčistil a dnes uvidím jak to pojede, ale schodujem se. Jo Zubr mi už taky pomohl nekolikrát :wink:
zx-9r 2000

666S999
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

no by ne!

Příspěvek od 666S999 » ned dub 06, 2008 13:58:28

Zubr Ti MUSÍ :lol: pomáhat, když jsi ze ZUBŘÍ... :roll: :!:
____ZRX 1200R____
_____CKC#21______

NRG
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od NRG » ned dub 06, 2008 17:27:09

No nevím jak na Kawy, ale kámoš si onehdy kupoval originální filtr na Aprilii Pegaso a už naolejovanej byl (a zatavenej v sáčku). Taky jsem se divil. Ale každopádně nový neoriginální filtry jsem nikdy naolejovaný neviděl.
Karosa ZZ-R 1100
:::: CKC#016 ::::

sweetyboy
Easy rider
Easy rider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sweetyboy » ned dub 06, 2008 17:32:43

Jak jsem to tu prave cetl tak tu kdosi psal ze koupi jenom filtr 1x do roka a uz zadny mazaci oleje nekupuje tak jsem nevedel jak to je s tim filtrem...

myslíte že muzu požít tento olej???http://www.motoobchod.cz/oleje-a-ostatn ... filter-oil
K.a.w.a.s.a.k.i...Zx9R...N.i.n.j.a..1999......jezdím, vždy jen s GODSPEED.! Kawa a Dalibor:-)

misak39
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od misak39 » ned dub 06, 2008 18:02:11

Měnil jsem filtr za novej, a podle namuálu jsem ho napustil motorovým olejem a je... motka jede, a jak to bude lapat bordel uvidíme...
babička GPZ 500 a vnučka ZX900B
*CKC 102*

Zubr
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Zubr » ned dub 06, 2008 22:56:34

Chlapi já na můj filtr používám MOTUL air filter spray a jsem sním velmi spokojen. Proti oleji mají spreje na filtry velkou výhodu při vyprání stačí k tomu jarová voda, která filtr perfektně vypláchne a pak už propláchnu čistou vodou a pořádně vysušit. S olejem je velký problém jar na něj nepůsobí a musíte ho dostat pryč nějakým rozpouštědlem (benzín by ten filtr neměl poškodit, ale velmi smrdí, špatně se z filtru odstraňuje, hrozí požár a pokud ho namontujete a nebude dobře osušený, tak vám shoří i mašina. Tak POZOR!!!)

Při aplikaci spreje na filtr, jej stříkám jen na zadní molitanovou stranu (tmavá), na přední (žlutou) jakoby semišovou stranu nestříkat hrozí přílišné ucpání filtru. Pokud filtr pořádně, ale opatrně promačkáte dostane se mazivo do celého filtru a pak je nutné zabalit filtr do čistých hadrů, nebo ještě lépe do papírových utěrek a přebytečné mazivo dostat opětovným promačkáním pokud možno z filtru pryč, popřípadě několikrát z opakovat s novými pap. utěrkami. Jde o to, aby se mazivo dostalo na stěny pórů molitanu, ale musí být tyto póry průchozí. Je lepší, když se povede vysušit lehce více než by bylo optimální, páč se provozem bude zanášet prachem a dostane se na optimální stav.

Ale jak jsem uvedl výše, je to laborování, než člověk dostane ten správný grif. Výrobce doporučuje čistit filtr asi po 5000km, ale já ho čistím tak mezi 2500-3500km jak mám zrovna náladu, páč náporové sání je fakt dobrej vysavač a záleží na tom v jak prašném prostředí jezdíte a taky jak hodně lítaj ty zas*aný mušky. Jinak v servisech si obvykle taky nevědí rady s tím jak by měl být optimálně filtr naimpregnovaný a proto musíte vzít za vděk tím, jak to trefí. :wink:
NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068

Řečník z aragonitových jeskyní

sweetyboy
Easy rider
Easy rider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sweetyboy » ned črc 20, 2008 22:12:45

to Zubr:

tak jsem koupil ten sprej co mas ty a zkousel jsem s nim nastrikat ten filtr a zjistij jsem ze to je uplne to stejny co jsem na tom filtru mel akorat je to ve spreji..ale je fakt ze tym sprejem tam toho tolik nenastrikas:-)
K.a.w.a.s.a.k.i...Zx9R...N.i.n.j.a..1999......jezdím, vždy jen s GODSPEED.! Kawa a Dalibor:-)

Odpovědět