REFLEXNÍ VÍKEND

Pojedete v reflexní vestě?

Anketa končí za stř čer 11, 2008 10:16:11

Ano
4
14%
Ne
22
79%
Uvažuji o tom
2
7%

Celkem hlasů: 28

MARTY
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MARTY » čtv kvě 29, 2008 21:00:32

tomas_cze píše:
Honza-Zed píše:Napadlo nekoho, jak se musi chovat vesta ve vyssi rychlostech?

Kvuli tomu jezdim v tesne kuzi, aby se mi to vsude netrepalo...
mozna to je ten duvod proc tu vestu, aby jsi nejezdil rychle..

mmch jezdete si v cem chcete ale tohle bezpecnosti nepomuze ... nekdo ve veste schovany za plexi cerne motorky neni moc reflexni, mam zelenou motorku a myslim si ze tohle je lepsi bezpecnostni prvek nez vesta ... zelenou motorku vidim uz z dalky ale cernou ne ....
pls probud se uz ze sna----nejdrive si to preber a pak pis....
kde jsi byl na tom ze barva zelena je v provozu bezpecna ???patri na konec spektra...nejbezpecnejsi je bila,stribrna.....atd
lamo takova vyjizdka jak se rika mezi dedinama kdyz je zaseto a kvete vse je fakt na zelenou nejlespi...te strejda v klobouku sestreli a ani si toho nevsimne...OMG
zelena je pro oci super..vubec je nenamaha a taky si toho mozek moc nevsima bo zelena nezatezuje mozecek...ani ten tvuj mily maly ...... :D :D
ZZR 1400 RR Hujda lenošná
Věř tomu kdo tě nezklamal a nezklam toho kdo ti věří !!!

tomas_cze
Easy slider
Easy slider

Příspěvek od tomas_cze » čtv kvě 29, 2008 21:14:22

nemyslim tmavou zelenou ale svetle zelenou, seda je docela prehlednutelna na ceste, chjo to sem zase neco rek ze nekdo neco nepochopil ... ninja zelena, oranzova, bila jsou pestre barvy ktere neprehlednes ... jej barvy ktere sviti uz z dalky jsou videt ...

Honza-Zed
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Honza-Zed » čtv kvě 29, 2008 21:17:17

tomas_cze píše:nemyslim tmavou zelenou ale svetle zelenou, seda je docela prehlednutelna na ceste, chjo to sem zase neco rek ze nekdo neco nepochopil ... ninja zelena, oranzova, bila jsou pestre barvy ktere neprehlednes ... jej barvy ktere sviti uz z dalky jsou videt ...
To proste neukecas... Je jedno jakou mas barvu motorky...

Dulezity je, jak svitis... Dalkovy hur prehlidnes, nez klasicky potkavacky... uz vubec nemluvim o borcich co jezdi na parkovacky, to je kapitola sama pro sebe...
ZRX 1200R prototype BA-01
KX250X
:duckie: pampeliška :toothy4:
Ať tě vozí, kdo tě šuká!

Ladis
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ladis » čtv kvě 29, 2008 21:50:56

Kozel ZX10 píše:Jenom prosím Vás vesty ne!Protože v naší poblbané republice se toho chytí nějaký chytrák a ve vládě si z toho udělá kariéru že se zasadil o větší bezpečnost na cestách a my pak budeme muset jezdit jak tady už někdo psal jako "banda popelářů".A to by mě fakt sralo.
vs.
Ladis píše:Hoši bacha, víte v jak pomatené zemi žijem...snad by mě ani nepřekvapilo, kdyby si toho nějakej "chytrák" všiml a zkusil s tím novelizovat vyhlášku - motorkáři kromě povinné přilby ještě i reflexní vestu na sebe!... :twisted:
velmi originální poznámka kozliku... :lol:
ZZR 1200 '03 Moonlight Silver
*********CKC # 686*********

Elvis.
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Elvis. » čtv kvě 29, 2008 22:35:55

To proste neukecas... Je jedno jakou mas barvu motorky...

Dulezity je, jak svitis... Dalkovy hur prehlidnes, nez klasicky potkavacky... uz vubec nemluvim o borcich co jezdi na parkovacky, to je kapitola sama pro sebe...

//// Za dalkovy bych te poslal do pr..... i pres den to docela dobre oslnuje a nejsi na silnici sam. Obcas kdyz s tebou jedu, tak me pekne se*e, jak na me zezadu svitis dalkama, kdyz jedu prvni.

Ja treba dalky nepouzivam a kdyz uz chci na sebe upozornit, tak jima bud nekoho probliknu nebo kdyz se blizim k rizikovy krizovatce, tak je rozsvitim, ale jak ji prejedu, tak je zas zhasnu, pze nejsem na silnici sam
:wink:
ZRX1200R -japan style
pitbike PBS PRO-SX160
CRF250L

ZX6R rv04 (sloužilas dlouho a dobře, diky)

spit 40
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spit 40 » čtv kvě 29, 2008 23:03:03

Marty zabodoval... :lol:
ZZ-R 1400 2015 CZ
Zelená perleť
...no.221...

Honza-Zed
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Honza-Zed » pát kvě 30, 2008 04:21:17

Elvis. píše:To proste neukecas... Je jedno jakou mas barvu motorky...

//// Za dalkovy bych te poslal do pr..... i pres den to docela dobre oslnuje a nejsi na silnici sam. Obcas kdyz s tebou jedu, tak me pekne se*e, jak na me zezadu svitis dalkama, kdyz jedu prvni.

Ja treba dalky nepouzivam a kdyz uz chci na sebe upozornit, tak jima bud nekoho probliknu nebo kdyz se blizim k rizikovy krizovatce, tak je rozsvitim, ale jak ji prejedu, tak je zas zhasnu, pze nejsem na silnici sam
:wink:
Elvisi klid, kazdy ma na sviceni svuj nazor. Z vlastni zkusenosti vim, ze mi bezohledne sviceni zachranilo par horkych chvil. Jelikoz mam zdravi jen jedno, tak budu svitit dal. Nevim zda si moc citlivej, ale me dalkove svetla pres den az tak neoslni...

A abych vzdy blikal jak vanocni stromecek pred krizovatkou..... hm, to bych musel delat u kazdeho vyjezdu z pole, cyklisticky stezky atd...

Se nedelej, ze jezdis, tak casto na spolecnych vyjizdkach prvni.... To jedine v utery a v unoru.... :lol: :lol: :lol: :wink:
ZRX 1200R prototype BA-01
KX250X
:duckie: pampeliška :toothy4:
Ať tě vozí, kdo tě šuká!

Maverick
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Maverick » pát kvě 30, 2008 06:16:46

Plný souhlas s Honzou - taky jezdím furt na dálkový. Když svítí slunko , tak mi nevykládej , že tě to oslní :lol: :lol: . Pokud je zamračeno , tak je vypínám , bo to už fakt oslňuje. Až naše milá vláda zruší poviný svícení pro auta , jako to udělali v rajchu , pro zvýšený počet nedání přednosti v jízdě motorce , tak budu svítit taky jen potkávačkama - ale takhle se musíš něčím zvýraznit

Z.
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Z. » pát kvě 30, 2008 08:52:16

Taky tak. Za slunečného počasí zásadně na dálkové.
15 let Kawasaki Z750 '07
> silver shadow <
>> CKC #304 <<

Kuba
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od Kuba » pát kvě 30, 2008 09:01:25

jak psal Z. to že pojedu ve vestě nic nezmění na tom, že ti co jezdí jak prasata pojedou stejně a mrtvých bude zase kopec (bohužel). Pomůže jen akce ukázat všem ostatním lidem okolo a hlavně některým plechovkářům, že motorkář není jen čurák a hovado co jezdí jak prase.
nejrychlejší je můj anděl strážný
CKC#387
Z1000SX
ZX6R

volkswagen
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od volkswagen » pát kvě 30, 2008 09:19:21

Jezdit rychle nebo pomalu není tak úplně otázka bezpečnosti. Já jsem přesvědčený, že u nás budou lidi jezdit jak prasata i kdyby se muselo jezdit po městě 30, mimo město 50 a po dálnici 70, všichni v reflexní barvě aut, motorek a oblečení, s majáčkem na střeše a zapnutou sirénou.

Problémy na našich silnicích se týkají výhradně nedisciplinovanosti a bezohlednosti všech, kdo se na ní pohybují. Opravdu všech - chodců, cyklistů, autařů, motorkářů, kamioňáků, blondýn, traktoristů, učitelů, prostě všech, co se na silnici vyskytujou.

S tím nic neudělá nějaká posraná vesta - Peťa jí vloni pořád nosila. Co se stalo? Na druhé vyjížďce se za ní na dvouproudovce v pravém pruhu autobus a zřejmě zkoušel, jak moc se na ní může nalepit a přitom troubit. Hovado.

Takže pomoc je jediná. Začít u sebe a nejezdit jak hovado.
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye

Sinfected

Příspěvek od Sinfected » pát kvě 30, 2008 12:19:40

Kozel ZX10 píše:Jenom prosím Vás vesty ne!Protože v naší poblbané republice se toho chytí nějaký chytrák a ve vládě si z toho udělá kariéru že se zasadil o větší bezpečnost na cestách a my pak budeme muset jezdit jak tady už někdo psal jako "banda popelářů".A to by mě fakt sralo.
Jo tak to by sralo i me. Byl to jenom napad jak zvysit bezpecnost, vesta samozrejme nenahradi mozek. Dneska co posloucham radio tak se toho media docela chytly. Samozrejme se toho chytly po svym...

spit 40
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od spit 40 » pát kvě 30, 2008 13:51:21

Z. píše:Taky tak. Za slunečného počasí zásadně na dálkové.
Taky jsem letos začal jezdit s dálkovýma potom co mě míjel motorkář a já už ho pěkně z dálky viděl. :!:
ZZ-R 1400 2015 CZ
Zelená perleť
...no.221...

Jirka_Z
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka_Z » pát kvě 30, 2008 14:20:39

Nazdarek decka, tak se taky pridam k tem kteri si mysli, ze je to sice pomerne dobrej napad, ale problem to nevyresi - pokud clovek useda na masinu tak o nejakem "malém" riziku vi a kdyz jede 150 po meste tak si muze byt jistej, ze ho nekdy nekdo sunda. Nechci rypat ani do jedne skupiny z nas, ale vsichni vime jak jezdime - nekdo rychle a "bezpecne" nekdo normalne a "bezpecne" (jak jen jizda na motorce muze bezpecna byt), ale ruku na srdce - kdo z nas obcas neulitne a neporusi obcas nejakej ten predpis? Ja se snazim jezdit v obcich opravdu 50 (hned jak to stihnu ubrzdit :-) ), ale mimo obec - omlouvam se vsem autarum, ze jsem obcas rychlejsi nez si mysli :-) Nekdo tam psal - zacneme u sebe - muj nazor - jinak to nepujde. Spoustu stastnych km.

jo PS: podle me jezdit s dalkovym svetlem je blbost.
JAWA 350 Style OilMaster
ZZR 1.4 - 010 - Metallic spark black
CKC#824
...pursuit is futile...

MMKS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MMKS » pát kvě 30, 2008 17:38:48

město rychlost dodržuju, tam nejde jen o mě a nevím co mě vběhne pod kola (samozřejmě nejsem svatý od cedule po ceduli).Nemusím machrovat, aby všichni věděli jaký jsem pašák, že točím jedničku do červených.Mimo už je to kapitola někde jinde a dálnice úplně. Ale zase mě brzdí mozek, strach a zodpovědnost za ostatní, kteří by to odnesli za mě víc,než já, kdybych si někde spokojeně zakalil.
Vesty jsou prázdné gesto které nic neřeší. K těm autům jsem překvapený, ale daleko víc na ně nadávám taky v autě. Včera jsem dal nějakým 260Km a za celou dobu nikdo, na koho bych nadával. Většinou uhýbali bokem, na dálnici se hned řadili do pravého, fakt si nevzpomenu na případ, kdy by mě někdo schválně ohrozil nebo jen nějak prudil, myslím, si že lidi si na motorky pomalu zvykají.
A ta nehodovost je podle mě statistika, prostě motorku má víc lidí, kupují si ji i lidi, kteří k ní nemají úctu, ani k ceně ani k výkonu, když je pěkné počasí tak prostě všichni vyrazí a je teda očekávatelné, že někdo tam zůstane.
ZX-12R naked

Zamčeno