ZX9R rv 98 - vyskakují kvalty

Morebundus

ZX9R rv 98 - vyskakují kvalty

Příspěvek od Morebundus » ned kvě 25, 2008 01:32:12

Ahoj,
potrebuju poradit. Mam tuhle Kawu, ma najeto 22tis (nemuzu zarucit nejsem prvni majitel). Na motorce je namontovane rychlorazeni, predpokladam ze se hojne vyuzivalo, i ja ho obcas pouzivam. Muj problem: Stava se mi ze po nejakych ujetych kilometrech, kdyz je motor zahraty a podrazuji, tak mi vyskoci kvalt a slysim jak my drkota o zuby pak obcas zaskoci nebo mu musim pomoci ja. Popisu podrobneji ... Mam napr. zarazenou 5ku, zmacku spojku, zatlacim na kvalt, citim ze podradil na 4, pustim kvalt a poustim spojku (nekdy ani nemusim) a najednou slysim, ze mam jakoby zarazeny neutral s tim ze mi o sebe drkotaji zuby, kdyz to slysim, tak necham zmacklou spojku a cekam chvilku jestli nezaskoci sam, kdyz ne tak zatlacim opet na radici paku a kvalt tam proste dotlacim. Dal se mi stava ze kdyz radim nahoru, tak i kdyz vim ze na razeni tlacim dostatecne, se mi zaradi neutral i mezi jinyma kvaltama nez 1 a 2 a nekdy mi tam zustane ten puvodni kvalt. Poradite copak s tim muze byt ?
Diky

Pavel ZRX
Ghostrider
Ghostrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel ZRX » ned kvě 25, 2008 08:37:44

Problém je ve velké axiální vůli na hlídeli převodovky, kdy zařazené kolo má možnost bočního pohybu a buďto se vůbec nedořadí a nebo vyskakuje. Další možnost je boční opotřebení převodových kol a vyklepání bočních spojovacích kolíků na převodových kolech do konusu, v záběru se kvalt vytlačí, je jakoby neutrál a strašně to rachotí. Poslední možnost je v poškození zasouvací vidlice, která neudrží kvalt v záběru. Na dvacet tisíc km se mě to moc nezdá. Převodovka to má zcela jistě za sebou.
ZRX 1200 R

sweetyboy
Easy rider
Easy rider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sweetyboy » ned kvě 25, 2008 11:35:37

tohgle se mi taky obcas stava ale u me to je tim ze proste jezdím s policejnima kanadama a proste ten kvalt tam poradne nekopnu...vetsinou se to stava po par kilometrech kdy uz se clovek nesoustredi tolik na prevodovku a na kpani kvaltu...kdyz si vezmu sportovni boty tak se mi to nikdy nestane...hold kanady maj vysokou spicku a clovek nema takovej ten spravnej cit....takhle to je u me:-)
K.a.w.a.s.a.k.i...Zx9R...N.i.n.j.a..1999......jezdím, vždy jen s GODSPEED.! Kawa a Dalibor:-)

Petr30

Příspěvek od Petr30 » úte kvě 27, 2008 17:36:01

Souhlasím s Morebundus dělám motorky a motory už řadu let a jisté je to že pokud ti vyskakuje jeden kvalt a opravíš si to sám vyjde tě to na max 10000 (cca 4000 jedno kolečko a většinou se mění obě a cca 1200 - 2000 vydlička řazení) pokud to dáš do servisu můžeš pocítat i se 20-30000 :? ted jsem to dělal na své ZZR1100
ZZR 1100

jankojankovic

rychlost č.3

Příspěvek od jankojankovic » pon srp 18, 2008 20:11:35

Zdravím bikeri mam problém dnes mi začal jakoby vynechávat 3 převodový stupen.kdž ji zařadím a zarvu za plyn tak jako by se vynechalo par zubů a pak zabere a jede v poho.když přídávám plyn hodně pomalu tak to nedělá nic a nebo jak uberu kotel tak to začne taky vynechávat co stym kura je ? :cry:

farmář
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od farmář » pon srp 18, 2008 21:16:23

to pořád vypadá na vidličky, ovšem po x-té můžeš očesat ozub.kolo a je vymalováno-jak nejdou zuby "do plnejch"....když to podchytíš včas a máš kliku je to levné,jinak jak psal kolega z novejch hradů...
Kawasaki Vulcan VN 1500 Classic
CKC #1060

Zubr
Ghostrider
Ghostrider

Re: ZX9R rv 98 - vyskakují kvalty

Příspěvek od Zubr » pon srp 18, 2008 23:41:49

Morebundus píše:Ahoj,
potrebuju poradit. Mam tuhle Kawu, ma najeto 22tis (nemuzu zarucit nejsem prvni majitel). Na motorce je namontovane rychlorazeni, predpokladam ze se hojne vyuzivalo, i ja ho obcas pouzivam. Muj problem: Stava se mi ze po nejakych ujetych kilometrech, kdyz je motor zahraty a podrazuji, tak mi vyskoci kvalt a slysim jak my drkota o zuby pak obcas zaskoci nebo mu musim pomoci ja. Popisu podrobneji ... Mam napr. zarazenou 5ku, zmacku spojku, zatlacim na kvalt, citim ze podradil na 4, pustim kvalt a poustim spojku (nekdy ani nemusim) a najednou slysim, ze mam jakoby zarazeny neutral s tim ze mi o sebe drkotaji zuby, kdyz to slysim, tak necham zmacklou spojku a cekam chvilku jestli nezaskoci sam, kdyz ne tak zatlacim opet na radici paku a kvalt tam proste dotlacim. Dal se mi stava ze kdyz radim nahoru, tak i kdyz vim ze na razeni tlacim dostatecne, se mi zaradi neutral i mezi jinyma kvaltama nez 1 a 2 a nekdy mi tam zustane ten puvodni kvalt. Poradite copak s tim muze byt ?
Diky

Zkus nastavit jinou vůli na spojkovém lanku, pokud bude spojka jen lehce v tahu tak to bude řadit přesněji. Podle mě je tvá převodovka OK. :wink:
NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068

Řečník z aragonitových jeskyní

Zubr
Ghostrider
Ghostrider

Re: rychlost č.3

Příspěvek od Zubr » pon srp 18, 2008 23:45:52

jankojankovic píše:Zdravím bikeri mam problém dnes mi začal jakoby vynechávat 3 převodový stupen.kdž ji zařadím a zarvu za plyn tak jako by se vynechalo par zubů a pak zabere a jede v poho.když přídávám plyn hodně pomalu tak to nedělá nic a nebo jak uberu kotel tak to začne taky vynechávat co stym kura je ? :cry:
Tak tento případ proskakování kvaltu je vážný problém a je to na výměnu ozubených kol=servis rozborka-zborka
NINJA ZX 9R 2000 červená na negativu zelená=kawakamufláž woe
CKC#068

Řečník z aragonitových jeskyní

Kony15
Babyrider
Babyrider
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kony15 » úte srp 19, 2008 21:48:49

Zubr píše:
jankojankovic píše:Zdravím bikeri mam problém dnes mi začal jakoby vynechávat 3 převodový stupen.kdž ji zařadím a zarvu za plyn tak jako by se vynechalo par zubů a pak zabere a jede v poho.když přídávám plyn hodně pomalu tak to nedělá nic a nebo jak uberu kotel tak to začne taky vynechávat co stym kura je ? :cry:
Tak tento případ proskakování kvaltu je vážný problém a je to na výměnu ozubených kol=servis rozborka-zborka

hele a slyšíš jak ti to drnčí osebe ty zuby??? jestli ti třeba jen neklouže spojka:-)
KAWASAKI Ninja ZX-7R The legend of superbike

Jard4
Easy rider
Easy rider

Příspěvek od Jard4 » úte zář 23, 2008 11:27:03

Kony15 píše:
Zubr píše:

hele a slyšíš jak ti to drnčí osebe ty zuby??? jestli ti třeba jen neklouže spojka:-)
Taky bych to viděl ve spojce. Když za to vemeš nepřenese takové zatížení. A pokud přidáváš plynule jak píšeš a je to v pohodě, tak si myslím že ty zuby to nebudou. Pro jistotu bych zkusil vypozorovat jestli to nedělaj i jiné kvalty.
Zx9-R r.v.99 105kw*Lucifers Czech "devítka je super, ale chci desítku"

Morebundus

Příspěvek od Morebundus » sob pro 27, 2008 15:19:27

Petr30 píše:Souhlasím s Morebundus dělám motorky a motory už řadu let a jisté je to že pokud ti vyskakuje jeden kvalt a opravíš si to sám vyjde tě to na max 10000 (cca 4000 jedno kolečko a většinou se mění obě a cca 1200 - 2000 vydlička řazení) pokud to dáš do servisu můžeš pocítat i se 20-30000 :? ted jsem to dělal na své ZZR1100
Tak jsem volal k panu Vrbovi co dela masinky v Lounech. Vzdy jsem s nim byl spokojen, ale tentokrat me moc nepotesil :( (teda ne jeho vinou) Vycislil opravu na 20.000,- coz mi rve vnitrnosti z tela :) Pry bude pravdepodobne osekane kolecko kvaltu a vidlicka na vymenu. Je tu nekdo overenej, kdo by to dokazal opravit levneji ? :roll: Nejsem zadny nemehlo, ale tohle si nejsem jist jestli bych dokazal opravit sam. Popsal by jsi mi prosim jak vypada takova vymena ? Co takhle pouzit jetou prevodovku z nejaky bouracky ? (cena 5k) + zustanou mi dalsi dily. Nejake dalsi nazory na toto tema ? Diky ...

gerdinek

Příspěvek od gerdinek » stř čer 16, 2010 00:10:06

Tak t oje v riti jestli 20tis..me to dela když zaradim 3ku tak mi pripada jako by chtel kvalt vyletet.zaclo to až dnes a jsdem u toho na parsky...drnci t ojako svine:(

radek900

Příspěvek od radek900 » stř led 19, 2011 22:20:17

ahoj, tak se přidávám du klubu:-( všechny kvalty ok, můžu rvát i nervát, ale jakmile dám za tři, a ostře přidám tak je rachot, jakoby to přeskakovalo a nejede.. ale když na tu trojku jedu plynule, pomalu přidávám, tak v pohodě.. Jsou to ty ozubený kola? co myslíte?? :( jinak ten co sem to od něj koupil s tím asi rok jezdil tak, takže tím hůř že? díky za rady.. půlit motor doma na koleně, je blbost že? Jsem rád když shodím nádrž :lol:

MICHALIS TSIOLAS
Ghostrider
Ghostrider

Příspěvek od MICHALIS TSIOLAS » stř led 19, 2011 23:02:10

jak jsem cetl, ze vypadava rychlost, tak jsem se pokrizoval, co jineho k tomu dodat................. :(
všechno je jinak! VN1500 DRIFTER '02 o τρελός
CKC#305

radek900

Příspěvek od radek900 » čtv led 20, 2011 19:25:25

MICHALIS TSIOLAS píše:jak jsem cetl, ze vypadava rychlost, tak jsem se pokrizoval, co jineho k tomu dodat................. :(

No něco by se dodat dalo ne? :( de mi hlavně o to, jetli se může něco stát když se to nespraví, jako nějak bloknout převodovka celá nebo tak, jestli je to na zabití nebo ne.. :wink:

Odpovědět