Satelit

Uživatelský avatar
KankX
Site Admin
Site Admin
Příspěvky: 9300
Registrován: pon kvě 07, 2007 13:16:13
Bydliště: Teplice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od KankX » čtv bře 13, 2008 19:11:23

jaris píše:Ono u ty O2 TV zalezi samozrejme na uhlopricce obrazovky a kvalite ozvuceni, pokud se na to divas na 52cm tak je jasny ze to nebude vypadat tak otresne jako na velky plazme... jinak obraz je vsude stejny, na lokalite nezalezi, pokud tam neni digit. ucastnicka pripojka 02 TV nejde.
nevim kdy jsi mel moznost O2TV sledovat naposledy ale poslednich pul roku udelali chlapci velky pokrok. Dnes dokonce na O2TV jedou dva kanaly v HDTV kvalite a to je dost velkej narez, lepsi opbarz jsem fakt jeste nevidel ani z DVD neni takovej. Jedna se o CT1 a Nova. Ma to jen jeden hacek, moje ADSL pripojka jede cca 7,8 - 8Mbit/s a kdys pustime ten kanal HDTV tak si clovek na netu uz moc nevrzne :-( No a abych tady objasnil i neco kolem zvuku, tak zvuk z O2TV je opravdu dost orezanej, placatej, tak trochu jako z telefonniho sluchatka.... to trosku prehanim ale na zvuku se tam opravdu setri a je to vic nez znat. Ovsem pokud nekdo posloucha zvuk primo z TV, pak asi rozdil nenajde, pokud by si ho chtel nekdo vychotnavat pres nejakou drazsi aparaturu, pak by O2TV asi letela oknem. Lepsi aparaturou nemyslim domaci kino za 8 tis. tam je to myslim take jedno, takove kino samo o sobe ma problem prenest nejake rozumne kmitocty.... hlavne ze to duni ;-)

A tak muj zaver zni koukejte si na co chcete, digital proste stoji a jeste dlouho bude stat za H*VNO... Pokud na sve TV pustim na leve pulce obrazovky DVBT a na druhou pulku ANALOG pak je rozdil neskutecne propastny ve prospech ANALOG. Problem digitalu spociva v tom ze se obraz komprimuje podobne jako MP3 a jedna se o kompresi ztratovou, neboli nektere informace jiz na obrazovku nedorazi :-( Nekdy to byva i ku prospechu veci (tedy jak se to vezme) protoze vrascita hlasatelka ma tvaricku jak miminko, bez jedine pihy nebo vrasky, takze i 70leta baba omladne o 30 let. Horsi je to napriklad s prirodnimi sceneriemi, kde napriklad ta nadherne zelena travicka se promeni v jeden zeleny koberec bez naznaku listecku a v horsim pripade az v linoleum :-(

No a nakonec poradi kvality soucasneho bezneho vysilani.... ANALOG pokud je dobry prijem, SATELIT kde je v soucasne dobe komprese nejnizsi a pak DVBT kde to po*rali asi pred dvema roky tim ze pridali do paketu dalsi program a tim museli omezit sirku pasma (rychlost) ostatnich programu v paketu a tim neskutecne utrpela kvalita :-(

Tak a ted si na strechu namontujte dalekohled a koukejte se rovnou do prislusneho vysilaciho studia bez ujmy kvality :twisted: :idea:
----- (W) -----
young oldtimer
nekdo se zavodnikem narodi, jiny umira

Uživatelský avatar
MARTY
Ghostrider
Ghostrider
Příspěvky: 5936
Registrován: sob srp 25, 2007 15:35:15

Příspěvek od MARTY » čtv bře 13, 2008 21:40:16

jasne vo to jde...na jeden multiplex navrtali mnoho kanalu a jeden multiplex ma datovy tok celkem cca 12Mbit...vydelte poctem kanalu ktere prijimate a vyjde vam zajimave cislo...ikdyz nejsou deleny uplne presne...no a ja treba kdyz delam domaci DVD tak mam na nem datovy tok tok 6-8..sice trosku zbytecne ale ne presprilis,,,digi u nas je mrtve ...zatim...mam nejake origo HDTV a to je fakt stava,ale to by museli dnes...na jeden multiplex dat max dva programy a stejne by to full nebylo...ale jak rikam...kdo ma telku 72cm v pohode...sem tam se maximalne trhne obraz i zvuk a je po ptakach...
a to jeste dnes investovat do set topu kdyz je jich doma potreba treba do peti pokoju v ramci nezavislosti a cekat po investici na prechod na mp4 je zatim silenost...pro nemilionare samozrejme...ona dnes obycejna cesta anten a zesilovace je nej...apropo a digitv za tu cenu je kraaaaaal.
tos tak :wink:
ZZR 1400 RR Hujda lenošná
Věř tomu kdo tě nezklamal a nezklam toho kdo ti věří !!!

Uživatelský avatar
jaris
Easy rider
Easy rider
Příspěvky: 280
Registrován: čtv bře 02, 2006 23:04:03
Bydliště: Č.B.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaris » čtv bře 13, 2008 22:51:12

KankX> no tak zkoumal sem to tak pred pul rokem, tak je mozny ze by se od ty doby zlepsili, doma to nemam. Ale uznej ze dys nacpes HDTV(1280x720 bodu) ktery ma normalne datovej tok kolem 70 Mb/s (+-nepamatuju si to presne) na 8 Mb/s tak to musi byt znat. S tim domacim kinem uplne souhlasim ;)
ZXR 750 '93
__CKC201__

Zamčeno