Máte někdo výklopnou přilbu?
Máte někdo výklopnou přilbu?
A jaké s ní máte zkušenosti?
Uvažuju o SV 55 od Airohu. Ta má i vyjížděcí sluneční štítek.
Do jaké rychlosti je ještě vyklápěčka použitelná?
Díky za každé info, Michal
Uvažuju o SV 55 od Airohu. Ta má i vyjížděcí sluneční štítek.
Do jaké rychlosti je ještě vyklápěčka použitelná?
Díky za každé info, Michal
Chceš bejt všude a nejseš nikde.
To mě poslední dobou nějak vystihuje...
Zephyr 550
Zephyr 550
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Oboje 
Koupil jsem si nevyklápěcí přilbu za 3,5... teď v ní jezdí Peťa a stejně budeme kupovat novou protože do ní fouká a to je dost nebezpečné.
Co se týče vyklápěček - je důležité aby tam byl hodně dobře vyřešený mechanismus aby nezlobil a pořádně držel. Nicméně pokud nehodláš dělat messíka v Praze tak si skoro myslím že to nemá smysl a za stejný peníze bych koupil třeba nějakého Sharka. Kloub bude vždy slabé místo a další věc která se může pos**t

Koupil jsem si nevyklápěcí přilbu za 3,5... teď v ní jezdí Peťa a stejně budeme kupovat novou protože do ní fouká a to je dost nebezpečné.
Co se týče vyklápěček - je důležité aby tam byl hodně dobře vyřešený mechanismus aby nezlobil a pořádně držel. Nicméně pokud nehodláš dělat messíka v Praze tak si skoro myslím že to nemá smysl a za stejný peníze bych koupil třeba nějakého Sharka. Kloub bude vždy slabé místo a další věc která se může pos**t
Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
konkretne u te SV 55 nejde jen o vyklapeni, ale i o ten prakticky tmavy stitek ...
a vyklopit prilbu potrebujes napr.: na pumpe, kdyz se chces na semaforech podivat do mapy na tankvaku, kdyz se chces kolemjdoucich zeptat na cestu a ja nevim kdy jeste... zda se mi to prakticke. doufam, ze jeste nekdo pripoji svou zkusenost (diky i za tu tvou).
a vyklopit prilbu potrebujes napr.: na pumpe, kdyz se chces na semaforech podivat do mapy na tankvaku, kdyz se chces kolemjdoucich zeptat na cestu a ja nevim kdy jeste... zda se mi to prakticke. doufam, ze jeste nekdo pripoji svou zkusenost (diky i za tu tvou).
Zephyr 550
Zephyr 550
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
jj tmavý štítek se super. Já sám mám Schuberth S1 a neměnil bych ani za nic
Ale pořád bych raději šel po nějaké "lepší" značce. Dají se vyzobat krásný kousky v nějakých výprodejích.
Koukej po netu, mrkni jednou za čas třeba na Louis.de a tak.
Praktičnost té vyklápěčky takhle chápu otázka je jak často to použiješ, já většinou u pumpy přilbu sundám protože se stejně chvilku zdržím a chci-li jenom zaplatit tak to sfouknu v ní

Ale pořád bych raději šel po nějaké "lepší" značce. Dají se vyzobat krásný kousky v nějakých výprodejích.
Koukej po netu, mrkni jednou za čas třeba na Louis.de a tak.
Praktičnost té vyklápěčky takhle chápu otázka je jak často to použiješ, já většinou u pumpy přilbu sundám protože se stejně chvilku zdržím a chci-li jenom zaplatit tak to sfouknu v ní

Z900RS
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
W800 2011
VN 900 Custom 2009 bye
ZX-6R 2007 bye
Z1000 2003 bye
- NRG
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
Já osobně ji nemám, ale kamarád má Lazer Revolution a je nadmíru spokojenej. Když ji sháněl, tak jeho požadavek byl ten, aby helma měla vyklápěcí sluneční clonu přes celou plochu hledí, což má (pokud vím) jen Revolution a pak tebou vybraný Airoh. Ostatní mají clony (pokud je mají) jen do horní třetiny hledí. Nakonec si vybral Lazerku. Když jsem si ji prohlížel, můžu říct, že je velmi kvalitně zpracovaná, i když poněkud těžší (ale to jsou vyklápěčky obecně). Hlučnost je prý docela v pohodě, ale za jízdy jsem ji nezkoušel, tak nemůžu hodnotit. Kámoš ale používá i interkom a slyší ho prý v pohodě do nějakejch 120, to je tak normální slyšitelnost interkomu i pro integrálku, takže asi fakt nějak extra hlučná nebude. Stojí 7200 Kč, což je myslím v poměru cena-výkon velmi slušný. Kdybych si já kupoval vyklápěčku, šel bych asi do ní. Jinak ještě Schuberthy, to jsou podle testů asi nejkvalitnější vyklápěčky i jedny z nejkvalitnějších helem vůbec, ale cena tomu odpovídá. Ale nemají sluneční clonu.
Mrkni na http://www.lazerhelmets.cz , tam je o Revolutionu víc info.
Mrkni na http://www.lazerhelmets.cz , tam je o Revolutionu víc info.
Karosa ZZ-R 1100
:::: CKC#016 ::::
- volkswagen
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tak jo, pokuď chceš jezdit "cestovně" (nevím na čem jezdíš, protože v podpisu máš co prodáváš, ale ne na čem hodláš dračit
) tak ta vyklápěčka má smysl. Pokud chceš jezdit rychleji, tak bych se toho trochu bál. Rok jsem měl Airoh Warior - není vyklápěcí (na GSX 600F) ale na Ninju jsem si koupil pořádný kýbl (X-lite 902) a nedá se to srovnat. myslím že helma je zkrátka věc, na které se moc neušetří. Je mnohem tišší, líp sedí, nepotí se, větrá.. zkrátka když si to vyzkoušíš, pochopíš že tam není rozdíl jen v cenách a že neplatíš jen za jméno, ale za komfort a bezpečnost..

ZRX 1200 S-R
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!
CKC # 209
Lepší bejt mrtvej lev než živá krysa!

CKC # 209
doposud jsem drandil na GPZ, kterou prodavam. od soboty presedlavam na ZRX 1200 (uplne klasicky nahac). jezdim spise "cestovne" (nekdo by o me urcite rekl, ze jezdim spise "posr*ne") do 160. Mozna, ze to ZRX zmeni, ale urcite nejsem zadny strelec 

Zephyr 550
Zephyr 550
- NRG
- Ghostrider
- Kontaktovat uživatele:
No třeba na cestování je asi vyklápěčka praktická, když se třeba chceš někoho zeptat na cestu, tak nemusíš hulákat a jenom odklopíš nebo když se chceš napít nebo na červené pokecat se spolujezdcem... Když někdo nosí brýle, tak je to taky o dost praktičtější. Někdo je zvyklej třeba při tankování nesundávat helmu a je většinou pumpařem hned podezřelej. Takhle stačí jenom odklopit. Ale celkově je to spíš o zvyku.
Co se týká bezpečnosti, moc bych se toho, že je tam ten kloub (tím pádem potenciálně nebezpečný místo při nárazu) nebál, ty helmy musí splňovat stejný podmínky jako integrálky (samozřejmě když jsou zavřený).
Nevýhody jsou podle mě hlavně ve vyšší váze a vyšší hlučnosti.
Co se týká bezpečnosti, moc bych se toho, že je tam ten kloub (tím pádem potenciálně nebezpečný místo při nárazu) nebál, ty helmy musí splňovat stejný podmínky jako integrálky (samozřejmě když jsou zavřený).
Nevýhody jsou podle mě hlavně ve vyšší váze a vyšší hlučnosti.
Karosa ZZ-R 1100